Atentate la Bruxelles. Muftiatul Cultului Musulman din România condamnă actele de terorism din capitala Belgiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muftiatul Cultului Musulman din România transmite condoleanţe familiilor victimelor atentatelor teroriste de la Bruxelles, condamnând actele de terorism.

Pe pagina de Facebook a Muftiatului Cultului Musulman din România, liderul comunităţii musulmane a transmis un mesaj de susţinere a victimelor, condamnând în acelaşi timp actele de terorism întâmplate marţi, 22 martie, în capitala Belgiei.

„În calitate de reprezentant al cultului musulman din România doresc să transmit familiilor victimelor atentatului terorist de la Bruxelles, ce a avut loc azi, 22.03.2016, sincerele mele condoleanţe.

Gândurile mele se îndreaptă şi spre cei care au fost răniţi în timpul acestui atac intolerabil, dorindu-le o recuperare rapidă.

Condamn aceste acte de terorism şi încă o dată le adresez condoleanţe familiilor îndoliate şi mă rog în continuare Bunului Allah să ne binecuvânteze şi să ne protejeze.

Seful Cultului Musulman din Romania
Muftiu
İusuf Muurat“

Atentatul terorist de la Bruxelles au fost revendicate de gruparea ISIS, fiind soldate cu 32 morţi şi 230 răniţi. Niciun cetăţean român nu se află printre morţi, dar printre răniţi sunt 3 cetăţeni români.

„Ministerul Afacerilor Externe transmite că, potrivit informaţiilor deţinute la acest moment,  există confirmarea faptului că trei cetăţeni români au fost răniţi în atentatele care au avut loc astăzi, 22 martie, la Bruxelles. Dintre aceştia, doi cetăţeni români se află în spital, iar unul a fost deja externat.

Consuli din cadrul ambasadei României la Bruxelles urmează să îi viziteze pe cetăţenii români spitalizaţi. Ministerul Afacerilor Externe, inclusiv prin intermediul Ambasadei României în Regatul Belgiei este în legătură permanentă cu autorităţile locale, depune în continuare toate eforturile pentru a verifica dacă printre persoanele afectate se află şi alţi cetăţeni români şi este pregătit să acorde asistenţa consulară necesară.

Reamintim faptul că MAE a pus la dispoziţia cetăţenilor români precum şi rudelor acestora următoarele contacte telefonice ale Ambasadei României în Regatul Belgiei +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2 344 1658, apeluri redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, precum şi telefonul mobil de urgenţă al secţiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles +32(0)2 344 0854“, a comunicat MAE.

Pe aceeaşi temă:

Atentate la Bruxelles. O româncă a scăpat ca prin urechile acului de atentatele de la aeroportul Zaventem din capitala Belgiei

Mărturia unei românce care trăieşte în Bruxelles: „Sunt sute de milioane de oameni care trăiesc în această teroare şi noi îi blamăm că vor să vină în loc sigur“

Atentate la Bruxelles. Român stabilit în capitala Belgiei: „Oamenii se aşteptau ca teroriştii să reacţioneze astfel după arestarea lui Salah Abdeslam“


 

[<a href="//storify.com/Alinavasile/atentate-teroriste-la-bruxelles" target="_blank">View the story "Atentate teroriste la Bruxelles " on Storify</a>]

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri