Mesajul cutremurător al unei tinere stabilite în Bruxelles: „Oraşul a devenit o bombă tăcută. Secundele ticăiau şi te aşteptai ca în orice clipă să explodeze”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tensiune înfiorătoare a cuprins populaţia Bruxelles-ului, oraşul în care cel puţin 34 de persoane au murit şi 187 au fost rănite în urma atentatelor teroriste de marţi dimineaţă. Ekaterina Bakay, o tânără jurnalistă din Hunedoara, stabilită în Bruxelles, a relatat despre teroarea care stăpâneşte comunitatea.

Ekaterina Bakay, o tânără jurnalistă din Hunedoara, stabilită în Bruxelles, a povestit despre coşmarul zilei atentatelor petrecute în centrul Europei. În doar câteva clipe, oraşul cosmopolit a ajuns un loc de coşmar, în care liniştea loclanicilor a fost înlocuită încet de un sentiment de teamă profundă. Relatarea hunedorencei a fost publicată pe exclusivinhunedoara.ro

„Bruxelles – centrul Europei, un oraş cosmopolit şi probabil o capitală atipică în comparaţie cu alte metropole europene. La prima vedere, poate părea chiar un oraş plictisitor, însă, nu putem nega că, această urbe are farmecul ei aparte. Totuşi, visul de a trăi în inima bătrânului continent a început să devină un coşmar pentru mulţi locuitori care au ales să se stabilească aici. Liniştea, care într-un fel caracteriza acest oraş, a fost înlocuită încet, încet de tensiune şi teamă.

Încă de la atentatele din Paris, Bruxelles-ul a devenit o “bombă” tăcută. Secundele ticăiau şi te aşteptai ca în orice clipă să explodeze. Nesiguranţa şi frica au început să îşi facă simţită prezenţa  tot mai des în viaţa de zi cu zi, iar imaginile unor mascaţi cu puşca în mână, care se află la orice colţ de stradă, staţie de metrou sau care stau lângă tine în timp ce încerci să bei liniştit o cafea pe o terasă, au devenit rutină. Cu aproape toată armata şi poliţia care patrulează pe străzi şi, având în vedere că aici se află Parlamentul European, iar sistemele de supraveghere sunt prezente la tot pasul, te gândeşti că eşti în siguranţă. Totuşi, ori de câte ori ieşi pe stradă sau te urci într-un metrou, nu eziţi să te întrebi: “Oare ajung cu bine acasă?”

image

Din păcate, nu toţi au avut această şansă pentru că inevitabilul s-a întamplat şi Bruxelles-ul a expodat. Din nou, a fost nevoie să moară oameni nevinovaţi în acest război care a pus stăpânire pe Europa. Oraşul a fost iarăşi închis. Transportul public a fost suspendat, magazinele şi scolile închise, iar o plimbare liniştită printr-unul din frumoasele parcuri ale oraşului aproape că a devenit un lux. Cel mai trist este faptul că noi, cei care trăim aici, am început să ne obişnuim cu aceste lucruri. Nu avem de ales. Viaţa merge înainte şi tot ce putem spera este ca seara, după o zi de muncă, să ajungem sănătoşi acasă şi să putem spune: “Am mai supravieţuit o zi în Bruxelles!”, scrie Ekaterina Bakay, potrivit exclusivinhunedoara.ro.


Vă recomandăm şi:

Atentate la Bruxelles. Arădean care locuieşte în Belgia: „Trebuia să merg la aeroport la 9.30 să îmi aştept un prieten chiar acolo unde a explodat bomba“

Arădeanul Laurenţiu Gavra, care locuieşte împreună cu familia, la Bruxelles, spune că a avut mare noroc că a scăpat de atentate, deoarece nu a pornit mai devreme spre aeroport, unde trebuie să-şi aştepte un prieten.

Reacţii după atentatele de la Bruxelles. Iohannis: Suntem întristaţi! Băsescu: Cetăţenii nevinovaţi „plătesc factura“ migraţiei necontrolate

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la atentatele de la Bruxelles care au avut loc, marţi, pe aeroportul Zaventem din Bruxelles, dar şi în mai multe staţii de metrou din capitala belgiană. De asemenea, premierul Dacian Cioloş a declarat că, până în acest moment, nu au fost identificaţi cetăţeni români printre victimele din Belgia. SRI menţine nivelul precaut de alertă teroristă.

Atentate la Bruxelles. Explozii pe aeroportul Zaventem şi între două staţii de metrou din apropierea CE. Cel puţin 34 de persoane au murit FOTO VIDEO

Două explozii au avut loc marţi dimineaţă pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Alte două deflagraţii au avut loc ulterior între staţiile de metrou Maelbeek şi Schuman, în apropierea sediului Comisiei Europene. Iniţial au existat relatări privind mai multe explozii la metrou. Cel puţin 34 de persoane au murit şi 187 au fost rănite, relatează presa belgiană.

[<a href="//storify.com/Alinavasile/atentate-teroriste-la-bruxelles" target="_blank">View the story "Atentate teroriste la Bruxelles " on Storify</a>]

Hunedoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri