Înșelăciune cu telefoane de peste 10.000 de lei. Autorul escrocheriei este recidivist

0
Publicat:

Un bărbat recidivist din Satu Mare a reușit să păcălească atât firma de curierat, cât și pe cea care i-a vândut două telefoane în valoare de peste 10.000 de lei. El a fost condamnat pentru fapta sa.

Bărbatul a fost condamnat pentru înșelăciune    FOTO pexels.com
Bărbatul a fost condamnat pentru înșelăciune FOTO pexels.com

Sătmăreanul și-a pus în aplicare planul de înșelăciune cu telefoane mobile la începutul anului trecut, în februarie 2021, când a sunat reprezentantul unei societăți comerciale din Satu Mare, pentru a cumpăra două astfel de produse.

Omul a folosit o cartelă prepay și un nume fals, pentru a comanda telefoanele ce valorau 10.600 de lei. În comanda făcută telefonic a solicitat comerciantului să trimită produsele prin curier în Târgu Mureș.

A păcălit curierul

Ulterior, bărbatul a folosit o altă cartelă telefonică prepay și a contactat firma de curierat. S-a prezentat ca fiind comerciantul, cel care vindea produsul și a cerut să anuleze livrarea comenzii. Însă în acest interval, el a intrat în posesia coletului.

Apoi, firma păgubită a verificat statusul coletului și a observat că expediția a fost retrasă din livrare de către expeditor. Contactând firma de curierat, ambele au ajuns la concluzia că au fost înșelate, notează presasm.ro.

În final, bărbatul a fost prins și trimis din nou în fața instanței, unde Judecătoria Satu mare l-a condamnat pe bărbat la patru ani și patru luni de închisoare cu executare, precum și plata unei amenzi în valoare de 5.400 de lei.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite