Bărbat cu antecedente penale, reținut pentru furt din bagaje și arestat preventiv

0
Publicat:

Un bărbat din Argeș a fost reținut de polițiști pentru furt comis în stare de recidivă și prezentat duminică în fața instanței, care a decis cercetarea lui în arest preventiv.

Este recomandat să nu lăsați bagajele în grija unor necunoscuți. FOTO Facebook Poliția Română
Este recomandat să nu lăsați bagajele în grija unor necunoscuți. FOTO Facebook Poliția Română

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au continuat sâmbătă cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt (două acte materiale), aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, și au reținut un bărbat de 62 de ani, din Pitești, cu antecedente penale.

Individul a profitat de neatenția unor călători și a dat iama în bagajele oamenilor.

Din probatoriul administrat în cauză, s-a stabilit că în zilele de 3 și 4 noiembrie 2022, cel în cauză ar fi sustras din bagaje, sume de bani, cauzând un prejudiciu de 250, respectiv 170 de lei. După administrarea probatoriului, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță”, explică Biroul de presă al IPJ Argeș.

Duminică, 6 noiembrie, individul a fost prezentat în fața instanței de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, iar Judecătoria Pitești a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările continuă, pentru probarea întregii activități infracționale”, explică IPJ Argeș.

Recomandări ale poliţiştilor pentru o călătorie în siguranţă:

Poliția Română recomandă ca, mai ales în staţiile de cale ferată, aerogări sau porturi, să vă asiguraţi banii, bagajele sau alte valori atunci când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete ori în alte puncte aglomerate, pentru a preveni furturile de bagaje şi din buzunare.

Priviţi întotdeauna în jurul dumneavoastră când scoateţi banii! Nu expuneţi bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră şi observaţi reacţia persoanelor din jur când manipulaţi valori. Nu lăsaţi servieta sau bagajele nesupravegheate, pe scaun, în compartiment, pe culoarul vagonului ori în sălile de aşteptare! Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute!”, explică Poliția Română.

Dacă discutaţi cu persoane necunoscute în timpul călătoriei ori aşteptați în gări şi aerogări, cel mai bine este să nu oferiți detalii despre bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră.

Nu lăsaţi în bagajul de cală bunuri sau obiecte de valoare! Pe drumul către şi de la aeroport sau gară, folosiţi serviciile de taximetrie autorizate! Solicitaţi şi păstraţi bonul fiscal! Nu acceptaţi să fiţi transportaţi de persoane care vă abordează spre a vă oferi servicii de taximetrie!”, recomandă oamenii legii.

Poliția recomandă ca în cazul în care aţi fost martorul ori victima unei infracţiuni, să vă adresaţi urgent celei mai apropiate unităţi de poliţie transporturi.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite