Copilă de 15 ani moartă după al doilea stop cardiorespirator. Ștefania avea pneumonie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ștefania, o adolescentă de 15 ani, a murit la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, după al doilea stop cardiorespirator, având probleme de respiraţie.

Ștefania avea 15 ani Arhivă personală
Ștefania avea 15 ani Arhivă personală

Copila, care împlinise luna trecută vârsta de 15 ani, a fost marți ultima dată la școală, când părinții au anunțat cadrele didactice că fata este bolnavă și că va absenta. 

Minora nu părea să aibă alte probleme de sănătate, spun profesorii care au descris-o ca pe un elev energic și mereu cu zâmbetul pe buze.

La data 18 ianuarie ea a ajuns la Spitalul Județean Satu Mare. Se pare că Ștefania avea pneumonie, iar, din cauza unor complicații, a decedat.

Ce au spus medicii

Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare informează că „În data de 18.01.2023, ora 15,21 s-a prezentat la UPU o minoră în vârstă de 15 ani cu următoarele semne de detresă cardio-respiratorie: slăbiciune, paloare, tahicardie, saturaţie oxigen 88%. A fost preluată de echipa de Urgenţe majore şi intubată, primele investigaţii pledând pentru un cord pulmonar acut şi suspiciune de tromboembolism pulmonar, motiv pentru care se recurge la manevra de tromboliză“.

În ciuda eforturilor conjugate ale echipei multidisciplinare (pediatru, cardiolog, terapie intensivă) de susţinere a funcţiilor vitale, starea generală a pacientei se alterează galopant, survenind un stop cardiorespirator resuscitabil, spun reprezentanții unității medicale.

La aproximativ 30 minute, ora 19,10 a intervenit decesul, urmare a celui de-al doilea stop cardiorespirator, din păcate, iresuscitabil de această dată, precizează sursa citată.

Urmează efectuarea autopsiei şi examenului anatomopatologic, după care va fi stabilită cauza care a condus la deces.

„Este greu sa înțelegem ce s-a întâmplat“

Vestea morții Ștefaniei i-a răvășit și pe profesori și colegi.

„Am fi vrut să rămâi în mijlocul nostru, dar Dumnezeu a avut un alt plan. Am fi vrut să cânți alături de noi, la sfârșitul clasei a 8 a, dar de azi vei cânta în ceruri. Am fi vrut să mai povestim, să facem ghidușii, să facem poze, să mergem un excursii dar de azi tu ne privești de Sus ! Rămas bun draga noastră colegă și elevă, Stefania, este greu sa înțelegem ce s-a întâmplat, ne e greu sa vedem de azi banca ta goală! Vei rămâne mereu în sufletul și amintirea noastră!!Te vom iubi mereu!! Bunul Dumnezeu sa te odihnească în pace!!", „Dumnezeu sa o așeze într-un loc luminat Iar părinților multă putere”, "Drum lin către cer, draga Stefania", „Dormi în pace suflet bun nu o să-ți uit zâmbetul tău niciodată!”, „Odihnă veșnică suflet frumos!!!”, "Doamne te rog mângâie familia rămasă, dă-le putere să meargă mai departe, doar tu poți da pace în sufletele lor sfâșiate de durere. Știu ca ajungi printre îngeri suflet bun, rămas bun. Sincere condoleanțe familiei.", "Doamne, ce durere, rămâi veșnic în sufletele celor care te-au iubit si a colegilor tăi!!" sunt doar câteva mesaje de pe rețelele sociale.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite