FOTO VIDEO Cei mai frumoşi români. Gimnastul Răzvan Şelariu, „emirul“ din Qatar al cărui suflet a rămas acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul“ continuă campania „Cei mai frumoşi români“ cu povestea reşiţeanului Răzvan Şelariu, sportiv de succes care, în prezent, antrenează lotul olimpic feminin de gimnastică din Qatar.

Gimnaştii reşiţeni care deţin performanţa lui Răzvan Şelariu, aceea de a purta la gât o medalie olimpică, pot fi număraţi pe degete. A muncit mult şi o recunoaşte el însuşi, altfel nu ar fi ajuns la performanţă. Dar succesul nu l-a schimbat. Efortul constant l-a dus la performanţă, ajungând pe podiumul Jocurilor Olimpice de la Atena. Acelaşi efort l-a dus şi unde este acum: în Qatar. De patru ani, Răzvan Şelariu este antrenorul lotului olimpic al Qatarului. Dar sufletul său rămâne acasă, la români şi la reşiţeni.

Atunci când este nevoie, ajută mereu, fie că vorbim de galeria echipei de fotbal, sau de copiii din centrele de plasament, deşi nu-i prea place să se ştie şi să se vorbească despre asta. Vara trecută toţi copiii de la Centrul „Sfânta Maria“ au avut parte de o excursie de vis pe Clisura Dunării, graţie lui Răzvan. „A fost primul proiect, nu şi ultimul. Cu siguranţă nu mă voi opri aici“, spune Şelariu.

Răzvan Şelariu revine cu mult drag acasă, la Reşiţa, de câte ori are ocazia. Fostul gimnast antrenează de patru ani de zile echipa feminină a Qatar-ului. Acesta îşi doreşte enorm de mult ca fetele de acolo să ajungă într-o zi să concureze la cel mai înalt nivel, iar pentru ca acest lucru să fie posibil, Răzvan împreună cu soţia sa au grijă ca fetele să aibă parte de cel mai bun antrenament.

O generaţie valoroasă

Răzvan Şelariu a făcut parte din cea mai valoroasă echipă a gimnaştilor români, generaţie ce va rămâne în istoria gimnasticii româneşti. Vorbim de cea mai valoroasă echipă, pentru că până în anul 2004, când sportivii români au cucerit medalia de bronz cu echipa la Jocurile Olimpice din Atena, acest lucru nu s-a mai întâmplat şi probabil va fi un rezultat foarte greu de egalat mulţi ani de acum înainte. Din echipa care a făcut istorie pentru gimnastica românească au făcut parte Răzvan Şelariu, Daniel Popescu, Dan Potra, Marian Drăgulescu, Marius Urzică şi Ioan Suciu.
 

Munca din Qatar e departe de casă, însă Răzvan este serios şi pune suflet în ceea ce face, aşa că au apărut şi primele rezultate, la Jocurile Panarabe. „Condiţiile sunt excelente şi totul e ok, chiar dacă orice început e greu. Sunt foarte departe de casă, dar îmi ocup timpul liber cu fetiţa, merg la pescuit, gătesc sau, mai nou, joc golf“, a mai spus Şelariu, component al echipei ce cucerea bronzul olimpic în 2004, la Atena.
 

Şi, mai mult decât oricât, an de an casa lor are brad de Crăciun, deşi în Qatar e aproape un miracol să dai de un brad. Nu lipsesc petrecerile de Crăciun, în care încearcă să-i adune la un loc pe românii din zonă, medaliatul olimpic reuşind să demonstreze că atât acasă, cât şi departe de ţară, doreşte şi reuşeşte să fie un bun român!

CITIŢI ŞI:

„Cei mai frumoşi români“: 55 de poveşti care fac România mai frumoasă

VIDEO Cei mai frumoşi români. Daniel David, „tatăl“ roboţilor terapeutici din România

FOTO Cei mai frumoşi români. Vasile Dolean, pensionarul care face voluntariat pentru bolnavii de cancer

VIDEO Sânge artificial fabricat la Cluj: invenţie de premiu Nobel, şanse slabe de finanţare

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite