Cum se prepară untul aromatizat în trei culori. Este un deliciu folosit la fripturi

0
0
FOTO arhiva
FOTO arhiva

Bucătarul reşiţean Uica Mihai ne dezvăluie cum putem, cu un pachet de unt şi nişte ingrediente simple, să transformăm orice friptură într-un deliciu.

Bucătarul reşiţean spune că untul aromatizat, în trei culori, se poate folosi la orice tip de carne.

Vă învăţ să faceţi un adjuvant de bucătărie simplu şi foarte gustos. Luaţi un pachet de un şi îl împărţiţi în trei castronaşe. În primul puneţi pătrunjel verde, pe care l-aţi tăiat foarte fin, până iasă zeama din el. Adăugaţi sare şi piper. În cel de-a doilea castron puneţi sare, piper, boia dulce şi un strop de boia iute. Cu boiaua dulce nu vă zgârciţi. Iar în cel de-al treilea castron puneţi usturoi dat prin robotul de bucătărie ori mixat bine până se face pastă.

Amesteaţi untul cu ingredientele din fiecare castron. Întindeţi câte o folie de aluminiu, pentru fiecare castron pe masă, puneţi untul în mijloc şi încercaţi cu ajutorul foliei să-l rulaţi în aşa fel încât să obţineţi câte un cilindru uniform. Aceşti cilindri îi băgaţi în firgider şi îi lăsaţi să se întărească foarte bine. Când puneţi friptura în farfurie tăiaţi trei rondele colorate, din fiecare sortiment câte una, şi le aşezaţi deasupra cărnii şi le lăsaţi să se topească. Aroma, savorea, frăgezimea cărnii o să vă convingă că reţeta lui Uica e una deosebită”, spune bucătarul

Reşiţa


Ultimele știri
Cele mai citite