Cel mai simplu desert din dovleac copt. Cum se prepară şi cu ce ingrediente se combină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva
FOTO Arhiva

În Banat, dovleacul turcesc este una din vedetele toamnei. Este folosit la plăcinte, dar se consumă şi copt simplu la cuptor.

Bucătarul bănăţean Uica Mihai ne spune cum putem să pregătim un desert simplu care are la bază dovleacul turcesc. Miezul dovleacului conţine o cantitate mare de vitamine: A, C şi E, eficiente în cura de detoxifiere a organismului.

“Luaţi un dovleac turcesc, tăiaţi-l în felii curăţaţi-l de coajă, ungeţi-l cu unt şi daţi-l la cuptor. Grijă mare să nu prindă crustă de ars, să fie doar moale dar nu foarte fiindcă mai vine gătit încă o dată şi miezul portocaliu să semene cu o flacără. Acest dovleac, încă fierbinte vine tăiat cuburi cam de mărimea unei nuci dolofane şi se lasă să se răcească pe o tipsie.

Acum puneţi o tigaie pe flacără iute şi turnaţi în ea un polonic de lapte. Apoi o lingură de zahăr, un sfert de linguriţă de scorţişoară şi doar un praf de nucuşoară rasă. Şi aruncaţi în acel lapte care dă în clcocot maroniu, două polonice de dovleac copt. Amestecaţi să înceapă să se formeze un sos şi puneţi şi un pumn zdravăn de fulgi de porumb. Mai turnaţi şi o lingură de miere şi o lingură de smântână şi dulcele e gata.

Dar ca să fie deplin, presăraţi într-o farfurie adâncă o mână de biscuiţi sfărâmaţi şi turnaţi ce aveţi în tigaie peste. Dacă aveţi rom prin casă, stropiţi pe deasupra şi luaţi lingura cea mare.

Ceva simplu, copilăresc, dar aşa bun că nu vă saturaţi”, spune Uica Mihai.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite