Taco cu creveţi la grătar şi sos de coriandru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taco cu creveţi la grătar şi sos de coriandru
Taco cu creveţi la grătar şi sos de coriandru

Vrei un nou mod de a servi creveţii? Atunci e timpul să încerci această reţetă de taco cu creveţi la grătar şi sos de coriandru. Îţi garantăm că te vei îndrăgosti de ea şi o vei împărtăşi şi prietenilor tăi!

Taco cu creveţi la grătar şi sos de coriandru

Ingrediente 12 taco

  • 910 g creveţi, decorticaţi şi cu cozile eliminate
  • 1 linguriţă de paprika
  • 1 linguriţă de usturoi pudră
  • ½ linguriţă de oregano uscat
  • 1 lingurita chimen
  • ½ linguriţă fulgi de ardei roşu
  • ½ linguriţă sare
  • 24 de frigărui, bambus sau metal
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 24 tortille de porumb

  Pentru sosul cremos de coriandru:

  • 230 g smântână
  • 3 linguri coriandru proaspăt, tocat
  • 1 linguriţă coajă de lime
  • ¼ linguriţă sare
  • 2 linguri suc de lime
  • 150 g varză albă
  • 150 g varză roşie
  • 1 lingură jalapeno, tocat mărunt

 
Toppinguri:
 

  • felie de lime
  • coriandru proaspăt

Într-un bol mare, condimentează creveţii cu paprika, praf de usturoi, oregano, chimen, fulgi de ardei roşu şi sare. Aruncaţi uşor în sus pentru a combina.
Folosind 2 frigăruie din bambus sau metal, treceţi prin partea superioară şi inferioară a creveţilor şi împingeţi în jos spre partea inferioară a frigăruii.
 
Adăugaţi încă 3 creveţi în aceeaşi frigăruie şi repetaţi până când se folosesc toţi creveţii.
Chiar înainte de a îi pune pe grătar, periaţi fiecare frigărui cu o cantitate generoasă de ulei de măsline, pentru a preveni lipirea.
 
Gătiţi la foc mare timp de 3 minute, ungeţi partea superioară cu mai mult ulei de măsline, răsturnaţi şi lăsaţi să gătească încă 3 minute.
Scoateţi din frigărui şi puneţi deoparte pentru asamblarea de taco.

Află continuarea pe clickpoftăbună.ro!

Sufleu clasic cu ciocolată fierbinte

Porumb fiert picant

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite