Mai mulţi turişti, cazaţi la un motel de pe DN 7, s-au intoxicat de la clorul cu care se dezinfectau spaţiile de cazare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Motel Topolog din Milcoiu - Vâlcea de pe DN 7 - Dealul Negru Foto DMS
Motel Topolog din Milcoiu - Vâlcea de pe DN 7 - Dealul Negru Foto DMS

Incidentul a avut loc joi seara, 10 februarie, la Motelul Topologu, amplasat pe DN 7, la graniţa judeţelor Vâlcea şi Argeş. Şase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la faţa locului.

Turiştii au acuzat stări de rău, precizând că au probleme respiratorii. Ulterior, s-a constatat că li s-a făcut rău din cauza soluţiei folosite pentru dezinfectarea spaţiilor de cazare. 

Concentraţia de clor însă nu le-a pus viaţa în pericol, după cum aveau să constate specialiştii în riscurile chimice, biologice, radiologice şi nucleare, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea. Nici una dintre victime nu a dorit să fie transportată la spital, pentru îngrijiri suplimentare.

„Angajaţii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă General Magheru  Vâlcea au fost solicitaţi în data de 10 februarie, în jurul orei 22:00, pentru acordarea de îngrijiri medicale mai multor persoane la un motel din localitatea Milcoiu, sat Tepşenari. Acestea acuzau stări de rău, în urma unei posibile intoxicări cu clor. Ajunşi la faţa locului, paramedicii SMURD şi membrii echipajului CBRN au constatat că este vorba de şase persoane adulte care se cazaseră la motel. Acestea erau conştiente, însă acuzau dificultăţi respiratorii”, a menţionat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger. 

Evaluate de personalul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi SMURD, s-a decis că nu este necesar transportul persoanelor în cauză la spital. 

„În acelaşi timp, membrii echipajului CBRN au efectuat măsurători fiind descoperite urme de clor care nu depăşeau limitele admise”.

Vă mai recomandăm şi:

Bucătăria unui resort de lux cu spa, devastată de un incendiu: 43 de turişti şi angajaţi s-au autoevacuat FOTO

Doi brazi, smulşi din rădăcini de vântul puternic, au distrus etajul unei pensiuni de lângă Mănăstirea Cozia FOTO

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite