„Vreau să aduc bucătăria românească la un alt nivel”, a recunoscut câştigătorul „Chefi la cuţite” în emisiunea lui Capatos

0
0
Ionuţ Belei - câştigătorul seonului opt „Chefi la cuţite” şi idolul său, chef Sorin Bontea
Ionuţ Belei - câştigătorul seonului opt „Chefi la cuţite” şi idolul său, chef Sorin Bontea

Declaraţia aparţine câştigătorului „Chefi la cuţite”, sezonul opt, Ionuţ Belei şi a fost făcută în cadrul unei emisiuni emoţionante marca Dan Capatos, după „Marea finală”.

Tânărul care a fost „cuţitul de aur” al chef-ului Sorin Bontea şi de 11 ori la duel în cadrul show-ului, a recunoscut în cadrul emisiunii Xtra Night Show de miercuri noaptea, 16/17 decembrie, că îşi doreşte să investească o parte din premiul de 30.000 de euro într-un curs pentru bucătari, de prestigiu, din Franţa, fiindcă este de părere că mai are multe de învăţat. 

Deşi atras de bucătăria mediteraneană, Ionuţ Belei a mărturisit în cadrul emisiunii că îşi doreşte să facă renumită bucătăria românească, aducând-o la un alt nivel. 

Bucătarul de doar 26 de ani a recunoscut că a învăţat bucătărie dintr-o întâmplare, în momentul în care s-a dus să-şi viziteze fratele în Germania. Îşi încercase norocul în construcţii şi se pregătea să plece acasă. Numai că patronul la care lucra fratele său i-a oferit şansa să se angajeze în localul pe care-l deţinea. I-a propus să lucreze în bar, doar că, fire extrem de ambiţioasă şi de perfecţionistă, mai ales că „nu ştia o boabă de germană”, Ionuţ a realizat că şansele de a o da în bară, „să duc în loc de vin apă şi în loc de apă vin” erau extrem de mari şi a cerut să lucreze „în spate”, la bucătărie, unde avea şansa de a învăţa şi de a nu se face de râs. Acolo, a deprins tainele bucătăriei, de la oameni cărora le este extrem de recunoscător şi fără ajutorul cărora, spune el, n-ar fi fost astăzi aici.

Tânărul a cărui mâncare favorită o reprezintă cartofii prăjiţi cu brânză, spune că secretul succesului său constă în faptul că: „Îmi place să respect ceea ce fac. Şi în emisiune am încercat să realizez farfurii în care să se vadă că respect produsele, respect ceea ce mi se dă, şi că, totul, chiar şi o frunză merită să fie pusă pe podium”. 

Ionuţ a mai spus că în timpul competiţiei a realizat că are o şansă de a câştiga, dar i-a fost în permanenţă frică să nu dezamăgească, un sentiment care însă l-a ajutat: „Fără frică nu poţi să fi profi”, a recunoscut „băiatul de aur”. 

Pe chef-ul care i-a dat „cuţitul de aur” şi l-a trimis direct în echipe - Sorin Bontea - îl consideră un idol încă de pe vremea emisiunii „Master Chef” şi spune că primit de la el o serie de sfaturi nepreţuite, dintre care cel mai important a fost cel care l-a făcut câştigător: „Fă-ţi echipa să lucreze pentru tine, nu cu tine”. 

Şi chiar dacă şi-a ales echipa dintre oameni cu care a intrat în conflict pe parcursul concursului, chiar şi chef Sorin Bontea a recunoscut că aceştia s-au purtat admirabil: „Au fost de apreciat... pentru că Ionuţ a câştigat finala şi o şi merita”. 

Prezent online în emisiune, chef Sorin Bontea a mai spus despre câştigătorul ultimului sezon „Chefi la cuţite” că: „A fost foarte bun, incredibil de bun, senzaţional. Este născut să gătească”, amintind că chef Cătălin Scărlătescu a recunoscut că Belei este „poate, cel mai bun câştigător din cele opt sezoane”.

La rândul său, Bontea a mărturisit că, în comparaţie cu alţi bucătari care au gătit foarte bine: „Ionuţ a fost foarte constant. A gătit bine mereu, nu ştiu cum a făcut, dar de fiecare dată a gătit impecabil”. 

Belei a câştigat finala cu aceeaşi prăjitură cu care a câştigat şi „cuţitul de aur”: „M-am gândit că preparatul acesta m-a adus pe mine în competiţie, de ce să nu termin tot cu el”. 

Rugat să-i dea un ultim sfat „cuţitului său de aur” câştigător, chef Sorin Bontea i-a recomandat: „Să nu gătească niciodată ce n-ar mânca el”. 

„Îl iubesc pe Ionuţ, este un băiat extraordinar”, a mai spus Bontea, la final.

Vă mai recomandăm şi: 

Ionuţ Belei este câştigătorul "Chefi la cuţite"sezonul 8

Educaţie pentru sănătate. Coronavirusul pe înţelesul copiilor, explicat cu ajutorul Cenuşăresei FOTO

Râmnicu Vâlcea


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri