UPDATE VIDEO FOTO Microbuz cu 19 persoane, răsturnat pe Valea Oltului. A fost declanşat planul roşu de intervenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un microbuz cu 19 persoane s-a răsturnat, duminică după-amiază, pe DN 7, pe Valea Oltului, după ce s-a ciocnit cu un autoturism. În total, în accident au fost rănite 21 de persoane, între care nouă au suferit leziuni mai grave. Autorităţile au declanşat planul roşu de intervenţie.

GALERIE FOTO

Update, ora 16.50 Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Vâlcea, Cătălin Udrea, microbuzul implicat duminică în accidentul de pe Valea Oltului efectua o cursă ocazională, pe ruta Piteşti - Ocna Sibiului. 

19 din cele 21 de persoane implicate au necesitat îngrijiri medicale. Şase dintre acestea au refuzat transportul pentru investigaţii suplimentare la o unitate spitalicească, şapte victime au ajuns la UPU Vâlcea şi alte cinci la UPU Sibiu, iar una a fost transportată la elicopterul SMURD Craiova, potrivit ISU Vâlcea.

Traficul la această oră a fost deblocat total pe DN 7 / E 81, pe Valea Oltului, la Câineni - Vâlcea. 

Update, ora 16.30 Au încetat măsurile şi activităţile prevăzute în Planul Roşu de Intervenţie, după mai bine de o oră de la producerea accidentului de pe Valea Oltului, de duminică 11 august. 

Update, ora 16.15 „Până la ora 16.15, au fost preluate 11 victime, din care una cu elicopterul SMURD, opt au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Vâlcea, iar două la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Sibiu”, ne-a  comunicat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, lt.col. Cătălin Popescu.

De la IPJ Vâlcea am mai aflat că în urma accidentului produs la km 236 + 700 m se circulă la această oră alternativ, pe sensul de mers Vâlcea - Sibiu, potrivit purtătorului de cuvânt Cătălin Udrea.

Update, ora 16.10 Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Sibiu, Crinu Scridon, pentru accidentul de pe Valea Oltului au fost trimise de la Sibiu: „un echipaj tip C2, unul B2, iar de la SMURD Sibiu un echipaj C1, unul B şi un Atvm”.

Ambulanţa Sibiu a preluat o victimă cu un traumatism de coloană, şi a constatat că „mai multe victime prezintă contuzii şi excoriaţii”.

SAJ Sibiu a mai menţionat şi că: „Fortele dislocate asigură asistenţa medicală tuturor victimelor”.

Update ora 16.03 Traficul pe DN 7 / E 81, pe Valea Oltului, la Câineni - Vâlcea este la această oră blocat total, după ce un şofer de 60 de ani din Dolj a pătruns pe contrasens, unde s-a ciocnit cu un microbuz în care se aflau 19 persoane.

Update, ora 16.00 Pentru accidentul de pe Valea Oltului de duminică după-amiaza a fost solicitată şi intervenţia elicopterului SMURD Craiova. Acesta va ateriza însă pe platoul de la Balta Verde.

Victima preluată de Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea este în stare conştientă cu traumatism abdominal şi de coloană. Pentru aceasta a fost solicitat elicopterul SMURD. 

Update, ora 15.50 În accidentul rutier din judeţul Vâlcea, de la Câineni - Râul Vadului - au fost implicate 21 persoane: 19 din microbuz, cu tot cu şofer şi alte două persoane în autoturismul accidentat. 

„Au rezultat nouă victime: două persoane din autoturism - au fost scoase de către participanţii la trafic - prezintă fracturi de membre, şi şapte persoane din microbuzul răsturnat care prezintă traumatisme diverse - acuză dureri abdominale, toracice,  dureri de spate. Toate victimele sunt conştiente, nu sunt persoane minore printre victime”, au transmis reprezentanţii ISU Vâlcea.

- ŞTIREA INIŢIALĂ - 

Coliziunea între autoturism şi microbuzul de transport persoane a avut loc în localitatea Câineni, din judeţul Vâlcea, pe DN 7/E 81.

Din primele informaţii, reiese că 21 de persoane au fost implicate în eveniment, dintre care 19 din microbuz. 

„Pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă tuturor victimelor implicate în accident, la nivelul judeţului Vâlcea a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Pentru gestionarea situaţiei au fost trimise la faţa locului patru ambulanţe SMURD, şapte ambulanţe SAJ, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare şi două echipaje de descarcerare. 

În sprijinul resurselor alocate la nivelul judeţului Vâlcea, intervin şi două salvări de la SAJ Sibiu, două ambulanţe SMURD Sibiu şi o autospecială pentru transport victime multiple din cadrul ISU Sibiu”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.

 

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite