Un elev din Vâlcea a câştigat medalia de aur la Olimpiada Internaţională Interdisciplinară din Yakuţia, Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laurenţiu Ploscaru este elev al Colegiului Naţional “Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea şi a primit astăzi medalia de aur la Olimpiada Internaţională Interdisciplinară  „Tuymaada” 2013. Acesta a obţinut cel mai mare punctaj la matematică.

Laurenţiu Ploscaru este cel mai mic dintre reprezentanţii României la Olimpiada Internaţională de Matematică, Fizică şi Chimie „Tuymaada” 2013, din Rusia. Elevul din Vâlcea a primit astăzi medalia de aur şi urmează să se întoarcă în ţară miercuri.

„Din lotul României fac parte 13 copii. Laurenţiu e cel mai mic şi e singurul elev de clasa a IX-a. Azi a fost festivitatea de premiere şi miercuri îl aşteptăm acasă. Din păcate, nu va sta decât două zile acasă pentru că urmează să plece în America, la un curs care va ţine trei săptămâni”, spune tatăl lui Laurenţiu, Gheorghe Ploscaru. 

La sfârşitul lunii iulie, Laurenţiu Ploscaru ar fi trebuit să participe la un alt concurs internaţional care se organizează în Moscova, unde a obţinut anul trecut marele premiu. Pentru că această competiţie se suprapune cu plecare în America, tânărul a fost nevoit să renunţe la participare.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Vâlcea consideră performanţa lui Laurenţiu Ploscaru drept un rezultat de prestigiu şi îl felicită pe micul matematician din Călimăneşti.

În 2013, elevul C.N." Alexandru Lahovari"  a câştigat, pentru al doilea an consecutiv, medalia de aur la Balcaniada pentru Juniori din Turcia.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite