Bilanţ ISU Vâlcea. Pompierii militari au avut peste 2500 de intervenţii în primul semestru al acestui an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipajele SMURD din cadrul ISU Vâlcea au avut în primele şase luni peste 2000 de intervenţii.
Echipajele SMURD din cadrul ISU Vâlcea au avut în primele şase luni peste 2000 de intervenţii.

În primul semestru al anului 2013, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  „General Magheru” al judeţului Vâlcea au primit 2506 solicitări. Cele mai multe urgenţe, respectiv 2282, au fost rezolvate de echipajele SMURD din cadrul ISU.

Angajaţii ISU au fost solicitaţi la stingerea a peste 100 de incendii şi la acordarea de asistenţă în 31 de cazuri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu, în timpul intervenţiilor au fost salvate două persoane, 723 animale şi protejate bunuri materiale în valoare de peste 14,5 milioane lei.

În primele şase luni ale acestui an, pompierii au intervenit pebtru stingerea a 103 incendii, majoritatea în mediul rural.

Cele mai întâlnite cauze de producere a incendiilor au fost: folosirea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor, respectiv 40 de cazuri, şi  utilizarea instalaţiilor electrice defecte - 33 de situaţii. 

Peste 1 700 de amenzi în doar şase luni

În semestrul I, pompierii militari din cadrul ISU au efectuat 765 controale de specialitate. Personalul Inspectoratului împreună cu specialişti de la SGA Vâlcea şi SH Rm. Vâlcea au controlat: 12 construcţii hidrotehnice cu rol de apărare în caz de inundaţii, 8 localităţi aflate în aval de baraje hidrotehnice şi verificat 13 sirene  electronice  aparţinând sistemului de lucrări  hidrotehnice cu rol de apărare în cazul producerii inundaţiilor.

În controale au fost cuprinse: 189 instituţii publice, aproape 400 de operatori economici, patru obiective supuse controlului care prezintă pericole de accidente majore în care sunt implicate substanţe periculoase şi toate cele 89 de primării din Vâlcea.

În urma acestor verificări, au fost depistate peste 3 400 de deficienţe şi aplicate 1723 sancţiuni în cuantum de 223.200 de lei. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite