Trafic blocat total pe Valea Oltului, în urma coliziunii dintre două TIR-uri și o dubă

0
Publicat:

Un nou accident rutier în care au fost implicate mai multe autovehicule s-a soldat miercuri, 25 octombrie 2023, cu întreruperea circulației între Vâlcea și Sibiu, pe DN7 / E81, în Defileul Oltului.

Accident pe Valea Oltului între Călimănești și Brezoi soldat cu doi răniți și blocarea traficului
Accident pe Valea Oltului între Călimănești și Brezoi soldat cu doi răniți Foto ISU Vâlcea

Din primele informații furnizate de către reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea, reiese că evenimentul rutier de pe Valea Oltului, s-a produs între Călimănești și Brezoi, în urma coliziunii dintre două TIR-uri și un microbuz pentru transport marfă. 

„Pompierii vâlceni intervin la un accident rutier pe DN7 / E81, între Brezoi și Călimănești. Sunt implicate două autocamioane și un microbuz, nu sunt persoane încarcerate, iar în microbuz sunt doar două persoane”, a precizat la scurt timp de la anunțarea evenimentului purtătorul de cuvânt al ISU, Sorin Albinaru.

Potrivit sursei citate, la locul evenimentului, s-au deplasat de urgență forțe din cadrul Stației de Pompieri Brezoi, cea mai apropiată dintre unitățile ISU, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD, precum și două echipaje din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Vâlcea. 

Accident pe Valea Oltului între Călimănești și Brezoi soldat cu doi răniți și blocarea traficului
Accident pe Valea Oltului între Călimănești și Brezoi soldat cu doi răniți Foto ISU Vâlcea

Reprezentanții Poliției Județene Vâlcea au menționat că în urma producerii coliziunii circulația pe Valea Oltului a fost întreruptă: „Polițiștii rutieri intervin în acest moment, la un accident rutier pe DN7, în localitatea Călimănești. Din primele date, se pare că sunt implicate două autotrenuri și o autoutilitară. Trafic blocat total”.

Trei persoane au fost evaluate de către echipele de salvatori, două dintre acestea necesitând transport la spital. Ambele erau pasagere în autoutilitară, este vorba despre un bărbat de 38 de ani și o tânără de 19 ani, din municipiul București.

„Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor cauzelor și împrejurărilor în care evenimentul rutier a avut loc”, a precizat Loredana Sandu, purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Vâlcea.

„Pompierii au asigurat măsuri de prevenire și stingere a incendiilor”, au mai menționat reprezentanții ISU Vâlcea.

Ultima dată, traficul în Defileul Oltului a fost paralizat total în urmă cu mai bine de o săptămână, când un TIR s-a răsturnat pe șosea, evenimentul fiind surprins de camera de bord a mașinii care rula în spatele ansamblului. Dar ultimul eveniment de pe DN7 / E81, în județul Vâlcea, s-a petrecut marți, 24 octombrie 2023, în zona Bujoreni, unde un motociclist a intrat într-un cap de pod. A ajuns mai apoi la spital, pentru îngrijiri suplimentare. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite