Valea Oltului blocată de un TIR răsturnat de-a curmezișul șoselei. Accidentul, surprins de camera de bord VIDEO UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un eveniment rutier produs luni dimineața, 16 octombrie 2023, pe DN7 / E81, a dus iarăși la blocarea totală a traficului pe Valea Oltului. Incidentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

UPDATE ORA 12.15 Traficul pe Valea Oltului a fost reluat, în ambele sensuri, după aproximativ trei ore și jumătatea de la producerea incidentului în urma căruia un TIR s-a răsturnat pe șosea, în zona localității Câineni - Vâlcea. Ca prin minune, nimeni nu a fost rănit grav în urma acestui eveniment rutier pe DN7 / E81.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române, „scurtcircuitarea” circulației din Defileul Oltului a avut loc în jurul orei 8.25 a zilei de luni, 15 octombrie 2023.

Reprezentanții Poliției Județene Vâlcea au menționat unde anume s-a produs evenimentul și au dat asigurări că în cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor cauzelor și împrejurărilor în care avut loc incidentul.

O filmare apărută însă în spațiul public arată exact momentul în care s-a produs evenimentul, surprins de o cameră de bord de către un șofer care mergea în spatele TIR-ului, pe DN7.

Din imagini (VEZI VIDEO) se observă cum într-o curbă la stânga, șoferul intră pe contrasens și trage brusc de volan spre dreapta. Scăpat de sub control, ansamblul a ajuns de-a curmezișul șoselei, tractorul acestuia ieșind în decor, moment în care încărcătura s-a răsturnat pe o parte. 

TIR răsturnat pe Valea Oltului din cauza căruia traficul pe DN7 a fost blocat cu orele Sursa IPJ VL
TIR răsturnat pe Valea Oltului din cauza căruia traficul pe DN7 a fost blocat cu orele Sursa IPJ VL

„A pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat”

„La data de 16 octombrie, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, soldat cu pagube materiale, pe DN 7. Din verificările preliminare efectuate, s-a stabilit că, în timp ce conducea un autotren, în localitatea Câineni, la km 230+ 400 m, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, un bărbat de 36 de ani, din județul Dâmbovița, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, răsturnându-se în afara părții carosabile. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ”, a transmis purtătoarea de cuvânt a IPJ Vâlcea, Loredana Sandu.

După trei ore, traficul deblocat un singur sens

Este pentru a doua oară în ultimele zile când, în urma unui incident, traficul pe Valea Oltului, între Vâlcea și Sibiu, se blochează cu orele. În urmă cu cinci zile, miercuri 11 octombrie 2023, în semn de protest față de lucrările desfășurate de drumari pe DN7 / E81, în județul Vâlcea, care duc la oprirea temporară a circulației și prin urmare la crearea de ambuteiaje, un șofer aflat în tranzit s-a pus de-a curmezișul drumului cu mașina și nu a mai permis ca mașinile să treacă.

Cu o zi înainte, circulația a fost îngreunată, dar pe raza județului Sibiu, la intrarea / ieșirea nordică din defileu, în urma intervenției salvatorilor la un incendiu care a avut loc în zona Boița.

Până la ora publicării acestei știri, traficul încă nu a fost deblocat în totalitate. Abia după trei ore de la incident a început să se circule parțial, pe un fir, pe sensul Vâlcea - Sibiu. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite