Rezultate Evaluare Naţională 2014 Vâlcea. Listele cu mediile de admitere la liceu 2014 şi ierarhia elevilor au fost afişate în şcoli şi publicate pe EDU.RO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru anul şcolar 2014-2015, ISJ are în planul de şcolarizare 140 de clase de a IX-a. Foto Adevărul
Pentru anul şcolar 2014-2015, ISJ are în planul de şcolarizare 140 de clase de a IX-a. Foto Adevărul

Vineri, 4 iulie,  se publică  rezultatele finale la  Evaluarea Naţională 2014. Peste 3000 de elevi din judeţul Vâlcea au susţinut, săptămâna trecută, examenul de Capacitate 2014. Rezultatele de la Evaluarea Naţională 2014 au fost publicate pe site-ul edu.ro. Vezi aici cine sunt elevii cu cele mai mari note.

Rezultatele finale la Evaluarea Naţională 2014 au fost afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei,admitere.edu.ro. 20 de elevi din judeţul Vâlcea au medii de admitere între 9,86 şi 10. Un singur elev din judeţ, este vorba despre Badea Adrian Cătălin, absolvent al C.N. Matei Basarab din Râmnicu Vâlcea are 10 pe linie. Printre elevii cu medii mari la admitere se numără în acest an şi absolvenţi ai unor unităţi de învăţământ din Drăgăşani, Grădiştea şi Băbeni. 

Vezi aici lista cu mediile elevilor din judeţul Vâlcea.

După afişarea rezultatelor la Capacitate 2014, începând de vineri elevii vor completa fişele de opţiuni pentru înscrierea a liceu. Conducerea Inspectoratului Şcolar Vâlcea le atrage atenţia elevilor şi părinţilor să fie foarte atenţi atunci când completează fişele. 

“ Admiterea la liceu începe în 4 iulie, când se completează fişele şi se introduc datele într-o aplicaţie online, şi se încheie pe în data de 8 iulie. Săptămâna viitoare, după ce fişele vor fi verificate de părinţi, elevi, informaticieni şi comisia judeţeană care se ocupă de admitere, se va face repartiţia computerizată la liceu. Ar fi bine ca elevii, atunci când completează fişele, să se orienteze către profilul pe care vor să-l urmeze, ar fi bine să bifeze cât mai multe opţiuni pentru a avea şanse să fie repartizaţi în prima etapă. Cu cât sunt mai multe opţiuni trecute, cu atât şansele elevilor cresc. Pentru anul şcolar 2014-2015, aveam în planul de şcolarizare 140 de clase de a IX-a ”, declară Ion Gherghinaru, inspector şcolar general ISJ Vâlcea. 

Din 2014, media de la Evaluarea Naţională va reprezenta 75% din media de admitere la liceu, iar 25% vor conta mediile din gimnaziu, faţă de 50%, anul trecut.

Repartizarea computerizată a elevilor în învăţământul liceal va avea loc pe 15 iulie 2014, iar rezultatele vor fi publicate la avizierele liceelor dar şi pe admitere.edu.ro/2014.

În judeţul Vâlcea, promovabilitatea la Evaluarea Naţională 2014 a fost sub 70 %. După afişarea rezultatelor parţiale de la Capacitate 2014, un număr de 338 de elevi au contestat notele primite la limba română şi alţi 130 de copii au depus  contestaţii la matematică. Numai 22 de elevi au avut însă câştig de cauză şi au reuşit să-şi mărească nota după contestaţii. 

Peste 1000 de elevi din judeţ, respectiv 33,4 % dintre copiii care au susţinut Evaluarea Naţională, nu au obţinut medii peste 5. 

Calendarul admiterii la liceu 2014, pe scurt:

• 4 iulie: afişarea mediilor de admitere ale elevilor şi a ierarhiei pe judeţ

• 4-8 iulie: completarea de către elevi şi părinţi a opţiunilor (liceelor dorite) în fişele de admitere

• 15 iulie: repartizarea computerizată de către Ministerul Educaţiei - etapa I

• 16 iulie: afişarea rezultatelor repartizării computerizate la şcoli, licee şi online (admitere.edu.ro)

• 17-25 iulie: depunerea dosarelor de înscriere la licee

• 16-31 iulie: a doua etapă a admiterii la liceu (pentru cei rămaşi nerepartizaţi după etapa anterioară)

• 1 august-8 septembrie: a treia etapă a admiterii la liceu (pentru cei rămaşi nerepartizaţi după cele două etape)

Pe aceeaşi temă:

VIDEO ADMITERE LICEU 2014 Cum să alegi liceul potrivit, la Adevărul Live

Ce opţiuni au elevii care dau admiterea la liceu anul acesta, la Adevărul Live: „Există un interes crescut pentru Ştiinţele Naturii şi dotările din licee”

ADMITERE LICEU 2014 Părinţii şi elevii, atraşi tot de liceele teoretice

Admiterea la liceu ilustrează impasul în care se găseşte învăţământul românesc

Admitere la liceu cu suspans în 2014

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite