Profesor filmat în timp ce stă întins pe catedră: „Unde te pricepi să faci masaj?” VIDEO

0
Publicat:

Un profesor de fizică, de la un renumit colegiu național din Vâlcea, a fost surprins în două ipostaze neadecvate. Va fi cercetat în Consiliu de Disciplină și riscă să-i fie desfăcut contractul de muncă.

Două filmări care surprind un profesor din Râmnicu Vâlcea în timp ce stă întins pe o catedră și are discuții interpretabile cu elevii, dar și în timp ce alți liceeni fac tumbe prin clasă, au apărut la sfârșitul acestei săptămâni în spațiul public.

Într-unul dintre videoclipuri se menționează că este vorba despre un profesor obosit, iar în celălalt se precizează că ceea ce se vede în imagini s-a petrecut la ora de fizică. 

Imaginile au fost surprinse la două clase de a IX-a și a X-a, de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” (CNMB Râmnicu Vâlcea), chiar de către elevii de la profilul uman și sportiv al acestora.  

Cum luni și marți, 23 și 24 ianuarie, sunt zile libere, abia de miercuri o Comisie de cercetare disciplinară din cadrul colegiului va ancheta problema. 

Conform ROFUIP - regulamentul colegiului vâlcean - și al Legii nr.1/2011 a educației naționale, sancțiunile în astfel de cazuri pornesc de la observația scrisă sau avertisment și pot ajunge până la desfacerea contractului de muncă. 

„Domnu´, vreți să vă facem un masaj?”

În filmarea cu respectivul profesor întins pe catedră, acesta are un picior îndoit și o mână la cap, ca și cum ar avea o afecțiune a coloanei vertebrale și ar suferi o criză. Din imagini pare că în clasă nu sunt prea mulți elevi, dar se aud câteva voci pe fundal vorbind destul de tare. La un moment dat o voce feminină, cel mai probabil chiar a persoanei care a realizat filmarea, întreabă: „Domnu´, vreți să vă facem un masaj?”

„Mă, vreți să mă omorâți!”, vine replica profesorului, în timp ce se uită să vadă cine îi adresează întrebarea. „Nu, Doamne ferește!”, îi răspunde eleva.

Apoi discuția se îndreaptă spre o direcție care lasă loc de multe interpretări: „Te pricepi?”. La răspunsul afirmativ primit, profesorul continuă: „Unde te pricepi să faci?”.

Eleva, amuzată, îi răspunde: „Ei, pe spate, la coloană...” 

Discuția continuă în fundal, între elevii aflați în clasă, și se aud și niște chicoteli. 

Tumbe în fața clasei spre deliciul profesorul de fizică și al colegilor

Profesor de fizică de la un colegiu renumit din Vâlcea surprins în ipostaze interpretabile la clasă
Profesor de fizică de la un colegiu renumit din Vâlcea surprins în ipostaze interpretabile la clasă

Cealaltă filmare este realizată la o clasă cu profil sportiv. Același profesor apare, cu fața blurată, la catedră, în timp ce lângă el un elev pare să strângă un cablu, iar un altul face tumbe în fața clasei de unde pare că băncile au fost special îndepărtate. 

Și aici elevii vorbesc foarte tare între ei. „Dă, mă, banii și nu spun la nimeni!”, se aude o voce. O alta îi răspunde: „N-auzi, mă, că nu ți i-am furat! Ai văzut tu român să fure de la țigani?”.„Dar câți n-ați furat...”, răspunde prima voce. 

Între timp mai apar și alți elevi în cadru: unul care-i duce profesorului un caiet, probabil cu vreo temă, la catedră, câteva fete, în timp ce colegului care face tumbe i se cere să crească gradul de dificultate al tumbelor realizate.

Aceleași voci urlă la cei care apar în cadru să se dea la o parte și încearcă să-i atragă atenția profesorului în timp ce colegul se dă peste cap, folosindu-se doar de o mână, semn că a existat o înțelegere prealabilă între ei și profesor de a-și etala aptitudinile sportive. 

Nu se știe când s-au realizat filmările: „Bradul e și acum în clasă”

Șefa Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, Mihaela Andreianu, a declarat pentru „Adevărul”: „Până la această oră (vineri seara, 20 ianuarie - n.red.) am reușit să facem o cercetare prealabilă. S-a constatat că ambele înregistrări au fost realizate la Colegiul Mircea cel Bătrân. Este vorba despre un cadru didactic care predă fizică. S-a constituit o Comisie de Cercetare Disciplinară, care a trecut astăzi prin Consiliul de Administrație al unității de învățământ. Membrii acesteia vor cerceta faptele și ne vor prezenta un raport, iar Consiliul de Administrație va propune sancțiunile care se impun”.  

Va urma audierea, atât a profesorului în cauză cât și a elevilor celor două clase implicate. Nu se cunoaște cu exactitate când au fost realizate filmările, a mai menționat șefa învățământului vâlcean: „Apare într-adevăr într-una dintre filmări un brad de Crăciun, dar colegii mei care au fost astăzi acolo au constatat că bradul există în continuare, nu a fost desfăcut. Prin urmare, nu știm dacă înregistrarea este făcută în decembrie sau în ianuarie. Așteptăm însă se vedem ce va constata comisia de cercetare”. 

Ancheta se anunță una de durată, având în vedere numărul mare de ore și de clase la care predă profesorul în cauză. „Dacă vrem să facem o cercetare completă, vor trebui mai multe zile alocate. Important este ca în urma acesteia să există o concluzie corectă”.  

În Vâlcea au mai existat situații în trecut în care în urma unui incident școlar s-a ajuns până la desfacerea contractului de muncă unui cadru didactic. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite