Primăria Râmnicu Vâlcea îşi obligă angajaţii să se vaccineze anti-COVID, în urma unui scandal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Râmnicu Vâlcea Foto Adevărul
Primăria Râmnicu Vâlcea Foto Adevărul

Angajaţii Primăriei Râmnicu Vâlcea vor trebui ca de la 1 octombrie să prezinte un act doveditor că nu au COVID-19, că s-au vaccinat ori că nu pot să se vaccineze, dacă vor să mai vină la serviciu.

Miercuri, 1 septembrie, primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău a dat o dispoziţie prin care obligă toţi funcţionarii instituţiei să se vaccineze împotriva noului coronavirus sau să vină cu o dovadă că nu pot face acest lucru ori că nu sunt infectaţi. 

Cei care nu fac dovada că sunt sănătoşi nu vor mai fi acceptaţi la serviciu. 

GALERIE FOTO CU PLÂNGERILE ÎMPOTRIVA UNUI SECRETAR DE PRIMĂRIE ŞI A UNUI ŞEF DE POLIŢIE

„Din respect pentru cetăţenii cu care interacţionează zilnic, de la 1 octombrie, funcţionarii Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea vor veni la lucru numai dacă sunt vaccinaţi anti-Covid-19 sau fac dovada că nu sunt infectaţi cu coronavirus”, au precizat reprezentanţii Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Obligativitatea vaccinării vine în urma unui scandal în care a fost implicată instituţia în luna august când s-a înregistrat un focar de SARS - CoV-2 la Primărie. Printre cei infectaţi se afla şi secretarul general al primăriei care deşi ştia că este bolnav a participat la o întrunire în cadrul instituţiei chiar în ziua rezultatului testului, punându-i în pericol pe toţi cei prezenţi. În urma acestei situaţii, la Poliţia Vâlcea s-a deschis un dosar penal

Ce dovadă trebuie să facă angajaţii de la 1 octombrie

Reglementările îi vizează pe funcţionarii din cadrul aparatului de specialitate al primarului, inclusiv pe cei din cadrul Poliţiei Locale, Direcţiei Economico-Financiare, Urbanism sau Evidenţa Persoanelor, precum şi din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială. 

De la 1 octombrie, salariaţii vor avea acces în sediile administrative în care îşi desfăşoară activitatea numai dacă sunt vaccinaţi împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. 

Cei care nu vor să se vaccineze pot prezenta fie rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore, fie un rezultat negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.

În cazul salariaţilor care au trecut prin boală, ei sunt exceptaţi doar dacă se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Excepţii există şi în cazul persoanelor care nu se pot vaccina din motive medicale, dacă deţin un document eliberat de un medic specialist din care să rezulte că nu li se recomandă vaccinarea.

„Măsura este motivată de necesitatea de a-i proteja de îmbolnăvirea cu Covid-19 pe cetăţenii care interacţionează zilnic cu funcţionarii Municipalităţii în rezolvarea unor aspecte administrative dintre cele mai diverse”, se specifică într-un comunicat al Primăriei.

Dosar penal şi plângeri împotriva secretarului şi a şefului Poliţiei

În cursul lunii august, Poliţia Vâlcea a deschis un dosar penal pentru cercetarea faptelor, nu a autorilor, privind combaterea zădărnicirii bolilor, după ce secretarul Primăriei Râmnicu Vâlcea, Ionuţ Didoiu a participat cu bună ştiinţă la o întrunire, în cadrul instituţiei, deşi fusese anunţat că a fost găsit infectat cu virusul SARS - CoV-2. 

Era vorba despre o rundă de negocieri cu organizatorii unui protest anti – USR, la care au participat şi reprezentanţii Poliţiei şi ai Jandarmeriei. Tot atunci s-a pornit şi o cercetare internă a şefului Poliţiei Râmnicu Vâlcea, comisarul şef Christian Neghină, care participase la negocieri, pentru a se stabili dacă s-a comportat potrivit funcţiei, în cadrul respectivelor negocieri sau a avut abateri aşa cum au existat ulterior acuze. 

Dosarul penal se află în continuare în cercetare la Poliţia Râmnicu Vâlcea, Biroul de Investigaţii Criminale.

Pe numele celor doi au fost depuse plângeri penale din partea organizatorilor protestului anti-USR, nemulţumiţi că li s-a pus viaţa în pericol, iar cei în drept nu au luat măsurile necesare pentru a se evita acest lucru. 

Vă mai recomandăm şi:   

Secretarul unei primării s-a întâlnit cu organizatorii unui protest, deşi ştia că are COVID. Şef de Poliţie, cercetat

Primul oraş cu protest la adresa USR: „Au trădat oamenii care i-au votat“ FOTO 

Râmnicu Vâlcea


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri