Focar de coronavirus la Primăria Râmnicu Vâlcea. Trei angajaţi vaccinaţi, depistaţi pozitiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Focar de coronavirus la Primăria Râmnicu Vâlcea Foto Adevărul
Focar de coronavirus la Primăria Râmnicu Vâlcea Foto Adevărul

Trei angajaţi din cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea au fost depistaţi pozitiv cu virusul SARS - CoV-2, dar au menţionat autorităţilor că s-au vaccinat.

Un focar de COVID - 19 a fost înregistrat la Primăria Râmnicu Vâlcea, unde trei angajaţi au fost găsiţi infectaţi cu noul coronavirus. 

Deşi au fost confirmaţi de la începutul săptămânii, ştirea despre focar a fost făcută publică abia la finele acesteia.

Luni, 9 august, urmează ca probele celor trei angajaţi ai Primăriei Râmnicu Vâlcea să fie analizate şi de un laborator din Craiova, pentru a se stabili dacă este vorba despre Tulpina Delta. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, Amalia Piţigă, au fost efectuate anchetele epidemiologice pentru aceste cazuri, cei trei angajaţi fiind în acest moment în izolare la domiciliu. 

De asemenea, au fost carantinate şi persoanele cu care au intrat în contact direct, în speţă familiile acestora. 

Nu aceeaşi măsură a fost luată şi pentru colegii din Primărie, şi nici nu au fost efectuate alte teste pentru că aceştia nu au fost declaraţi ca şi contacţi. 

„Am pus în izolare persoanele confirmate pozitiv, iar în carantină pe cele cu care au intrat în contact direct”, a menţionat dr. Amalia Piţigă.

La Vâlcea, până în acest moment, nu a fost confirmat nici un caz de COVID - 19 cu Tulpina Delta. De asemenea, la finele acestei săptămâni, în spitalele de Vâlcea nu mai era nici un pacient infectat cu SARS - CoV-2. 

Până acum, în judeţ au fost confirmate 16.470 de cazuri, 594 decese, fiind efectuate 111.091 de teste, dintre care 62.135 - prin tehnica PCR, prin cadrul DSP, iar restul la privat. 

La finalul săptămânii, în total se aflau în carantină la domiciliu 11 persoane, iar alte 15 în izolare.

Vă mai recomandăm şi:

Ţinutul magic al cascadelor. Scoruş din Vâlcea, „cea mai înaltă cădere de apă“, văzut din dronă VIDEO

UPDATE Atenţie, şoferi, pe DN 7! Accident pe Valea Oltului, în urma căderilor de bolovani de pe versanţi

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite