Cum se pregătește Măciuca din Vâlcea de „Nunta anului”. Liderul AUR George Simion și aleasa Ilinca mizează pe specificul local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Nunta anului”, la care și-au anunțat prezența 10.000 de oameni, va avea loc sâmbătă, 27 august 2022, într-un sătuc din Vâlcea: Oveselu - Măciuca. Aici, liderul AUR George Simion își va uni destinele cu aleasa inimii sale, Ilinca Munteanu.

GALERIE FOTO CU GEORGE SIMION ȘI ILINCA MUNTEANU

Va fi o nuntă cu temă tradițională, la care toți participanții vor trebui să poarte straie tradiționale. Se va petrece în aer liber, unde se vor încinge hore și sârbe, iar invitații vor servi masa pe câmp.

Liderul AUR a anunțat că-și dorește o nuntă atipică, un fel de „petrecere câmpenească”. Pe cele trei scene amplasate în zonă, din care una principală și două secundare, vor concerta: Theo Rose, Nicolae Furdui Iancu, Taraful lui Viorel Pană, naistul Nicolae Voiculeț, Ionel Tudorache și Taraful de la Vărbilău, Carmen Șerban și trupa sa, Raluca Diaconu, după cum s-a anunțat până acum.

Cununia religioasă se va oficia într-o capelă - bisericuță din lemn care se montează în aceste zile în incinta resortului.

Mirii au rezervat pentru invitații apropiați un complex SPA de patru stele, lângă care se va desfășura „nunta anului”.  Accesul la eveniment se va face doar pe bază de brățară.

„A mai venit aici și s-a îndrăgostit de locație”

Măciuca este o localitate din sudul județului Vâlcea situată la aproximativ 65 (90 km - în funcție de ruta auto aleasă) de municipiul – reședință de județ, Râmnicu Vâlcea, 30 kilometri depărtare de Drăgășani și aproximativ 60 kilometri de Craiova – Dolj.

Primarul localității, Mugurel Mărcoianu, a confirmat pentru „Adevărul” că niciunul dintre miri nu are vreo legătură de rudenie în comunitate: „Nu este niciunul dintre ei de la noi. Din câte am înțeles, au mai venit în trecut la complexul SPA, le-a plăcut foarte mult, au rămas impresionați, așa că au decis să facă nunta aici. Nu au nici măcar vreo legătură politică. Este într-adevăr un complex deosebit, o zonă frumoasă, oamenii sunt primitori. Cu siguranță acest lucru i-a determinat să aleagă locația ca loc de desfășurare a nunții”.

Resortul de lux din Vâlcea care va găzdui nunta liderului AUR, George Simion Foto forestspa.ro
Resortul de lux din Vâlcea care va găzdui nunta liderului AUR, George Simion Foto forestspa.ro

Informația a fost întărită și de către reprezentanții complexului de patru stele, Forest Retreat & Spa, care va găzdui evenimentul: „Nu, nu are legătură (George Simion – n.red.) cu zona. Pur și simplu a fost aici la noi, undeva în cursul acestui an sau anul trecut, dacă nu mă înșel, s-a îndrăgostit de locație și am ajuns la acest moment”.

Petrecerea câmpenească marca AUR, în afara complexului din Măciuca - Vâlcea

Aproximativ 10.000 de oameni, din întreaga țară, dar și de peste hotare, și-au anunțat prezența la eveniment, până acum. „Este spațiu suficient, chiar și pentru un număr atât de mare de invitați. Totul este îngrădit, securizat. Au venit deja câțiva mii de baloți de paie”, a mai precizat primarul din Măciuca - Vâlcea.

„Bineînțeles că avem spațiu suficient, dar evenimentul nu se va ține la Forest Retreat & Spa. Spațiul este în apropierea complexului. Avem într-adevăr disponibili 25.000 mp, dar sunt mai multe locații”, a menționat pentru „Adevărul” managerul locației, Anamaria Tipărescu, refuzând să precizeze dacă spațiul aparține complexului sau nu.

Cununia religioasă, într-o capelă - biserică temporară

Legat de locul unde va fi oficiată cununia religioasă, deși nu se oferă informații oficiale în acest sens, gazdele ne-au confirmat doar că va avea loc în incinta resortului: „Nu vă pot oferi detalii despre biserică, dar vă pot confirma că se va ține cununia la noi”.

Capela din lemn unde se va oficia căsătoria liderului AUR, George Simion Foto Liviu Bosnea
Capela din lemn unde se va oficia căsătoria liderului AUR, George Simion Foto Liviu Bosnea

O capelă - bisericuță din lemn, despre care unii susțin că ar proveni din Maramureș, a început deja să fie instalată (vezi FOTO) în zonă. Rămâne însă un mister cum și cine va oficia slujba religioasă, având în vedere că în urmă cu câțiva ani Biserica Ortodoxă Română a dat o dispensă potrivit căreia cununiile nu se mai pot organiza în afara propriilor lăcașuri de cult.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Râmnicului, contactați de „Adevărul”, nu au putut să ofere detalii în acest sens.

„Nu știu dacă bisericuța este a complexului ori a fost adusă special pentru acest eveniment. Dar, din câte cunosc, Biserica Ortodoxă Română nu mai oficiază nunți de câțiva ani în alte locuri decât în bisericile sale și nu mai acceptă lăcașurile de cult temporare. S-a pus aceeași problemă și cu biserica de gheață de la Bâlea Lac. Am auzit doar că sunt ceva discuții. Noi avem biserici-monument istoric foarte frumoase, nu se pune problema că nu are unde să se cunune religios”, a menționat primarul Mugurel Mărcoianu.

A existat însă la un moment dat o discuție legată despre o biserică ce ar urma să fie adusă dintr-o localitate din Franța, cu care comuna Măciuca este înfrățită, care ar urma să fie amplasată pe domeniul complexului. Autoritățile nu ne-au putut însă oferi mai multe detalii în acest sens.

Liderul AUR George Simion a făcut public în schimb faptul că va avea câte o pereche de nași din fiecare județ și chiar și din Diaspora – o practică mai puțin ortodoxă, întâlnită la catolici și în nordul țării, în zona Maramureșului.

La nunta lui George Simion, în straie populare și cu brățări pe post de invitații

Deși a invitat întreaga țară la nunta lui, liderul AUR a impus două condiții legate de codul vestimentar și accesul la eveniment. În primul caz, Simion a cerut participanților să vină îmbrăcați în straie populare, în celebra ie sau cât mai în ton cu genul de eveniment organizat, care va fi transmis live pe Facebook.

Brățările pentru accesul la nunta lui George Simion de la Măciuca - Vâlcea Foto Arhiva personală
Brățările pentru accesul la nunta lui George Simion de la Măciuca - Vâlcea Foto Arhiva personală

În ceea ce privește accesul, acesta se va face doar pe baza unor brățări, precum cele existente în resorturile turistice din afara țării (vezi FOTO). Brățara se poate obține în baza completării unui formular și va trebui ridicată fie de la filiala partidului din localitatea/judeţul de provenienţă a nuntaşului de ocazie, fie de la faţa locului.

„Am preferat această variantă, pentru că ar fi fost absurd să întindem o coadă de mii de persoane cu buletinele în mâini pentru a intra la eveniment. Este cea mai bună soluție pentru asigurarea liniştii şi ordinii la această petrecere câmpenească”, a menționat responsabilul AUR cu comunicarea, George Orbean.

Până și verighetele respectă același tipar – fiind gravate cu motive populare (vezi FOTO).

Verighetele alese de George Simion și viitoarea soție, Ilinca Foto Arhiva personală
Verighetele alese de George Simion și viitoarea soție, Ilinca Foto Arhiva personală

„Locație exclusivistă” pentru „nunta anului”

Complexul de patru stele Forest Retreat & Spa din Oveselu - Măciuca, care-i va găzdui pe miri și invitații apropiați, este un resort care oferă, printre altele, dușuri emoționale. Prețul unei camere ajunge aici la aproximativ 700 de lei/noapte. Toate camerele au fost rezervate pentru nunta lui George Simion.

 „Complexul dispune de 30 de camere. Întreaga locație este rezervată în exclusivitate pentru eveniment. Nu prea organizăm, de obicei, astfel de evenimente, dar când o facem întreaga locație este disponibilă, cu tot cu centrul SPA. Dispunem de saună umedă și uscată, salină, sală de fitness, zonă de relaxare, se pot efectua și masaje, aici la noi. Dispunem, de asemenea, de mai multe căsuțe rustice, precum Căsuța Călușarilor. Momentan, nu știm care dintre camere va fi alocată cuplului Simion. Fiind o locație exclusivistă, toate serviciile vor fi disponibile în zilele acelea”, a mai declarat managerul Anamaria Tipărescu.

Meniul de la nunta liderului AUR, „la secret”, alături de baloane cu aer cald

„Nunta anului” va începe sâmbătă dimineața, 27 august, la ora 10:00 când: „În alai, nuntașii merg la bisericuța de lemn unde va avea loc slujba de cununie. În toată zona pornesc activități diverse, de la jocuri pentru copii, spectacole de călărie sau balon cu aer cald”, după cum se promite pe pagina dedicată evenimentului.

Ceremonia religioasă va începe la ora 12:00, iar de la ora 14:00 se dă startul petrecerii. După cum mirele a anunțat, nunta se va derula sub forma unei „serbări câmpenești”, pentru care deja au fost aduși mii de baloți de fân, în zonă (vezi FOTO).

Baloții de paie pe care vor sta invitații la nunta lui George Simion, în Măciuca Foto Liviu Bosnea
Baloții de paie pe care vor sta invitații la nunta lui George Simion, în Măciuca Foto Liviu Bosnea

Pe lângă brânza donată de Gigi Becali (până în două tone), invitații se vor putea bucura de miei și berbecuți la proțap, aduși inclusiv de la Vaideeni – Vâlcea, dar și din alte localități precum Jina – Sibiu sau Polovragi – Gorj, mici și bere, dar și vin de Drăgășani. Sunt cam singurele amănunte despre meniul nunții, restul detaliilor fiind ținute la secret.

O firmă de catering cu experiență, care a mai organizat un eveniment la care a servit 20.000 de porții, în 2016, la Alba Iulia, va încinge grătarele și ceaunele. Se pare că nici reprezentanții firmei nu cunosc încă detalii despre ce anume au de gătit, dar au ajuns deja la locație, pentru a-și amplasa ustensilele de gătit.

„Va fi o nuntă cât mai modestă, cât mai simplă, cât mai frumoasă”

„Va fi un eveniment frumos, tradițional sută la sută. Locul este special, în concordanță cu zona. Va fi o nuntă cât mai modestă, cât mai simplă, cât mai frumoasă”, a mai menționat pentru „Adevărul” managerul locației, Anamaria Tipărescu, deși numărul mare de participanți în sine scoate evenimentul din sfera simplității și a modestiei.

Așa cum a punctat însă liderul AUR George Simion, participanții nu vor fi obligați să dea nici un dar, mai bine spus să-și plătească meniul, acesta fiind opțional. În schimb, participanții sunt rugați să doneze fiecare cum poate pentru crearea unui spital mobil. „Cel mai mare cadou pentru noi este ca toți cei care vor să ne fie alături în această zi să fie acolo, fără a-și pune problema unei sume de bani”, au precizat mirii. 

Deranjat de comparația cu Zelea Codreanu

Părerile despre nunta lui George Simion sunt împărțite. În timp ce unii l-au felicitat, alții au catalogat evenimentul drept o rețetă populistă de marketing politic: „Ieri Focșani, mâine Măciuca, istoria se repetă și rețetele populiste de marketing politic rămân aceleași”, au remarcat cei din urmă făcând o paralelă între picnicul la iarbă verde de 1925, cu 100.000 de participanți, de la Focșani, al liderului legionar Corneliu Zelea Codreanu și picnicul de 10.000 de participanți de la Măciuca zilelor noastre, a liderului AUR, George Simion.

Cel din urmă s-a arătat însă extrem de deranjat de comparația cu Zelea Codreanu: „Datorită nunții mele, cuvântul cheie este Zelea Codreanu. Cum au făcut și-n anii '90, când CTP zicea… și Ion Iliescu zicea că au venit bandele de legionari și trebuie să vină minerii. Acuma trebuie să ne dea în cap, să ne eticheteze, să ne asocieze cu mișcări de acum 100 de ani. Ce treabă avem noi cu asta?”, a menționat George Simion într-o transmisiune pe rețelele sale de socializare. El a completat: „Un ”acoperit” din ăsta a zis odată că ar trebui interziși toți cei care poartă cămașă populară și nu sunt țărani. Pentru că sunt simpatizanți legionari”.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite