Vâlcea are cele mai bune SPA-uri din România. Centrele premiate la Gala Termalia 2021 FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premiile Termalia 2021 pentru trei destinaţii de vis din Vâlcea - Tisa Spa Resort Olăneşti_Hotel Palace Govora_Forest Retreat & Spa Măciuca Foto colaj
Premiile Termalia 2021 pentru trei destinaţii de vis din Vâlcea - Tisa Spa Resort Olăneşti_Hotel Palace Govora_Forest Retreat & Spa Măciuca Foto colaj

Hotelul Palace din Băile Govora, Tisa Spa Resort din Băile Olăneşti şi Complexul Forest Retreat&Spa din Măciuca sunt printre câştigătorii premiilor Termalia din acest an.

SPA-urile - Salus per Aquam, adică „sănătate prin apă“ (latină) - ar putea deveni un simbol pentru judeţul Vâlcea care deţine o comoară în izvoare minerale şi termale, premiată şi recunoscută pe plan internaţional. Cel mai recent exemplu: premiile Termalia decernate anul acesta în cadrul unei gale organizate în decembrie la Braşov, la care au participat specialişti din toată ţara. 

Înfiinţată în 2017, Termalia este un eveniment de lux din România, care, dincolo de oportunităţi, se bucură de recunoaştere internaţională, graţie auspiciilor World Spa Organization. 

„Câştigarea unui premiu Termalia la una dintre cele 40 de categorii înseamnă prestigiu, recunoaştere, reputaţie, promovare globală, oportunităţi de reţea naţională şi internaţională, şi un număr mai mare de clienţi“, au explicat organizatorii. 

Vâlcea se bucură de trei staţiuni balneare de interes naţional: Băile Olăneşti, Băile Govora şi Călimăneşti - Căciulata şi una, deocamdată, de interes local: Ocnele Mari. 

Mai familiar cunoscut drept conceptul de „mers la băi“, prin SPA se revine treptat la ideea de stare de bine din vremea romanilor, când sănătatea era îngrijită constant, preventiv, pentru o viaţă de lungă durată şi cu mai puţine probleme. 

GALERIE FOTO - CÂŞTIGĂTOARELE PREMIILOR TERMALIA 2021 DIN VÂLCEA

La cea de a patra ediţie Termalia au paticipat peste 100 de investitori, patroni de hoteluri, spa-uri şi clinici medicale, experţi şi influenceri din întrega ţară. Jurizarea a avut în vedere patru condiţii esenţiale: reputaţia, comunitatea, votul popular şi evaluarea experţilor.

Vâlcea s-a numărat printre judeţele care au obţinut cele mai multe distincţii: Hotelul Palace din Băile Govora a obţinut premiul „Best Health Spa 2021”, Complexul Tisa Spa Resort din Băile Olăneşti - „Best Romanian Traditional Spa 2021”, iar Complexul Forest Retreat & Spa din Măciuca - „Best Spa Team 2021”.

Trei destinaţii de vis din Vâlcea au fost premiate, pentru terapiile, serviciile şi condiţiile pe care le oferă, pentru elementele unicat de care dispun: de la ahitectura şi istoria unităţilor de cazare, la izvoarele minerale, procedurile medicale şi de recuperare, precum şi ritualurile cu nume de poveste.

„Best Health Spa 2021” primul hotel din România cu centru de tratament

centru medical propriu şi dovada vie că tot ce a fost mai bun şi mai frumos altădată s-a păstrat şi nu doar că s-a păstrat, ci s-a ridicat la cele mai înalte standarde Şi asta graţie medicilor, kinetoterapeuţilor, maseurilor, balneofizioterapeuţilor care sunt mereu pregătiţi să ofere o experienţă completă”, a menţionat managerul general, Violeta Niţescu, al SC Băile Govora SA din care face parte şi hotelul monument istoric, unic în România, care are un frate geamăn în Elveţia.  

Violeta Niţescu - general manager Palace Hotel Băile Govora şi premiul Termalia „Best Health Spa 2021” Foto colaj

Violeta Niţescu - general manager Palace Hotel Băile Govora şi premiul Termalia „Best Health Spa 2021” Foto colaj

Pe lângă atmosfera boemă de odinioară, Hotelul Palace Băile Govora, ca orice destinaţie pentru balneoterapie, oferă mai multe proceduri medicale şi de recuperare: inhaloterapie, electroterapie, kinetoterapie, hidroterapie, termoterapie, hidromasaj cu esenţă de brad.

Pentru inhaloterapie sunt folosite apele minerale sulfuroase şi ioduroase, un zăcământ natural descoperit în staţiunea Băile Govora, unic în lume. Pentru hidroterapie există bazin de ape minerale sulfuroase, bazin de ape minerale iodurate, cabinet cu băi hidroelectrice pentru galvanoterapii; instalaţie Kneipp - hidroterapie cald - rece şi masaj; hidrokinetoterapie şi duş subacval.

De la masajul aromatic de relaxare "DeStress", la masajul terapeutic cu ulei de rozmarin, ori masajul de relaxare "Oriental Touch" sau masajul facial "Express Beauty" cu ulei de argan, toate sunt nelipsite din oferta Palace Govora, alături de împachetările parţiale sau generale cu nămol sapropelic, la temperatura de 40 - 45 grade C, ori terapia Bamboo sau masajul cu roci vulcanice încălzite la o temperatură de aproximativ 40 - 50 grade C. 

Tot aici se poate beneficia de una dintre cele mai vechi forme de masaj din lume, Lomi Lomi, practicată de indigenii polinezieni din Hawaii, recomandat pentru durerile de ceafă, de umeri şi de spate, migrene, insomnii, depresii, traumatisme şi lipsa de încredere în sine. Masajul se combină cu întrebuinţarea lumânării cu ulei esenţial de iasomie care ajută la tratarea dependenţei, uşurează durerile musculare, vindecă răcelile, reduce tensiunea, stresul şi stările de anxietate.  

Cel mai bun spa de inspiraţie românească, la Băile Olăneşti

 

„Suntem onoraţi să fim câştigătorii premiului Best Traditional Spa 2021, din cadrul galei de premiere a Excelenţei în Industria de Wellbeing, Termalia! Evenimentul Termalia se află sub înaltul patronaj al World Spa Organization. Timpul trece repede, iar noi vom redeschide cel mai probabil pe data de 30 Martie 2022. Până atunci te poţi bucura de terapii spa de inspiraţie românească la centrul wellness din cadrul Hotel Tisa - Băile Olăneşti. Încearcă ritualurile «Tinereţe fără bătrâneţe», «Pasărea Măiastră», «Ritualul Reginei Maria», «Coloana Infinitului»… o suită de terapii al căror nume sunt de inspiraţie românească şi bazate pe fitoterapia românească, pentru o experienţă de neuitat”, a transmis Ioana Rebenciuc, manager general al grupului TISA, mulţumind arhitectului Nuţă Mihai, care a conceput Aqua Park-ul inedit şi întregii echipe TISA.

Ioana Rebenciuc - general manager grupul Tisa Spa Resort Băile Olăneşti şi premiul Termalia „Best Romanian Traditional Spa 2021” Foto colaj

Ioana Rebenciuc - general manager grupul Tisa Spa Resort Băile Olăneşti şi premiul Termalia „Best Romanian Traditional Spa 2021” Foto colaj

zonă AQUA cu tobogane şi piscine încorporate cu jaccuzi, hidromasaj, cascade, riverside, fotolii subacvale, cu destinaţie „mama si copilul”, loc de joacă; o zonă Thermarium cu hammam, baie de aburi, aromasaună, saună finlandeză, saună cu infraroşu, salină, alee Kneip, duşuri emoţionale, fântână de gheaţă, thepidarium şi zonă de relaxare cu paturi termale; Spa pentru terapii corporale şi cosmetice: masaje, împachetări, tratamente diverse, băi nămol/speciale, un meniu semnătură cu peste 20 de tipuri de terapii; sală fitness – Technogym; restaurant, terase şi baruri; jacuzzi-uri panoramice şi cameră VIP, dar şi sală jocuri – cu tenis de masă, fussball, airHockey.

„Best Spa Team 2021”  - cum se poate face performanţă şi la ţară

„Aflat în mijlocul naturii, complexul este destinaţia care îţi revitalizează mintea, corpul şi spiritul. Poţi beneficia de o detensionare a întregului organism în fiecare zi a anului. Nutriţie, relaxare, fitness, terapie… toate cu amprenta Forest! Indiferent că optezi pentru «Magic Garden» –  colţul de rai care te reîncarcă cu energie sau pentru camere de terapie individuală sau de cuplu – te vei bucura de aceeaşi amprentă Forest. Aici te aşteaptă masaje, tratamente corporale şi faciale care detoxifică, hrănesc şi hidratează pielea, duşuri emoţionale cu cromoterapie şi aromaterapie, fântâna cu gheaţă, saune finlandeze şi umede cu aromă de mentă, salina cu sare de Himalaya ale cărei efecte includ curăţarea tractului respirator”, descriu reprezentanţii complex turistic din sudul judeţului Vâlcea, întins pe o suprafaţă de 2.500 mp. 

Forest Retreat & Spa Măciuca din Vâlcea Foto Adevărul - credit Forest Retreat & Spa

Forest Retreat & Spa Măciuca din Vâlcea Foto Adevărul - credit Forest Retreat & Spa

Elementele naturii se regăsesc în designul interior al spa-ului - lemn, piatră naturală, pereţi verzi vii şi în meniul de terapii bazat pe ingrediente naturale şi produse fitoterapeutice. Centrul spa dispune de o piscină interioară şi o piscină exterioară cu temperatura apei de 28 - 29 grade Celsius, hidromasaj, saune umede şi uscate, sală de fitness şi cabinete de terapii spa, iar complexul oferă şi terenuri de tenis şi un teren de minifotbal, servicii de aquagym, pilates şi yoga disponibile pe perioada sejururilor tematice.

Vă mai recomandăm şi:

Staţiunile balneare, „fabrici de sănătate” ce pot salva turismul în pandemie FOTO

Uimitoarea arhitectură a Băilor Govora, „oraşul ideal“ construit după modelul staţiunilor termale din Vestul Europei FOTO

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite