Zeci de gospodării inundate în Vâlcea. Doi copii și doi adulți, salvați dintr-o maşină blocată în apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 60 de gospodării, anexe gospodăreşti, beciuri şi subsoluri din 15 localităţi din Vâlcea au fost inundate în urma precipitaţiilor care au căzut sâmbătă după-amiază, potrivit Agerpres.

Inundații în Vâlcea. FOTO ISU Vâlcea
Inundații în Vâlcea. FOTO ISU Vâlcea

Raportului operativ de la ora 19 arată că între imobilele inundate se află şi un hotel din staţiunea Băile Olăneşti, cele mai multe intervenţii fiind însă în Drăgăşani (20 de curţi şi grădini, o anexă gospodărească şi un beci inundate), Râmnicu Vâlcea (opt curţi şi grădini inundate), comuna Stoeneşti (cinci gospodării inundate) şi în Ocnele Mari (patru gospodării şi un beci inundate).

Pompierii militari au intervenit pentru salvarea a patru persoane, între care doi copii, dintr-o maşină rămasă blocată în apă în municipiul Drăgăşani, în punctul Podul trenului.

Reprezentanţii ISU Vâlcea au precizat că, deocamdată, nu au fost raportate străzi sau drumuri blocate ca urmare a inundaţiilor.

Știrea inițială:

Pompierii militari din Vâlcea intervin sâmbătă după-amiaza în mai multe localităţi din judeţ, unde au fost semnalate inundaţii în urma precipitaţiilor abundente, potrivit Agerpres.

Sunt probleme în Râmnicu Vâlcea, pe strada Bujorencii, unde este inundată o gospodărie, în comuna Bujoreni şi în comuna Sălătrucel, unde sunt mai multe gospodării şi grădini sub ape, dar şi la Băile Olăneşti, unde un operator de turism a anunţat că bucătăria şi zona SPA i-au fost inundate. 

Localităţile Călimăneşti, Perişani, Păuseşti - Măglaşi, Bujoreni, Berislăveşti, Băile Olăneşti, Muereasca, Dăeşti, Sălătrucel, Vlădeşti şi Runcu din judeţul Vâlcea se află sâmbătă după-amiaza sub avertizare meteorologică cu Cod Roşu de averse torenţiale care vor acumula peste 45 - 55 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie puternică cu rafale de peste 60 km/h şi grindină.

Amintim că mai multe gospodării din Argeș au fost inundate după precipitațiile de sâmbătă. Oamenii au chemat pompierii în ajutor. O femeie a fost luată de puhoaiele de apă și e în stop cardio-respirator.

Mai multe județe din țară sunt sub Cod portocaliu de viituri, valabil până duminică la ora 14.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), se pot depăşi cotele de apărare pe anumite râuri din  Argeş, Caraş Severin, Mehedinţi, Dolj, Hunedoara, Gorj, Vâlcea,  Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova şi Ilfov.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite