Dezastru la Săvârșin: satele din jur sunt puternic afectate de inundații FOTO

0
Publicat:

Săvârșin, localitatea din județul Arad unde se află și domeniul regal a fost inundată. Cele mai afectate sunt satele ce aparțin de comuna arădeană amintită.

Viitura a distrus și accesul FOTO Prefectura Arad
Viitura a distrus și accesul FOTO Prefectura Arad

Pentru a vedea care sunt pagubele și ce se poate face pentru locuitorii care nu mai pot locui în case din cauza viituri, autoritățile județene s-au deplasat la fața locului. Problemele au început în seara zilei de 1 iunie 2023. 

Marius Sulincean, subprefectul județului Arad, a declarat, vineri, 2 iunie 2023 că încercă să găsească soluții rapide pentru inundațiile din satele ce aparțin de Săvârșin.

„Județul Arad nu scapă de amenințarea ploilor din aceste zile iar satele care aparțin de comuna Săvârșin sunt puternic afectate de viitură. Cum este normal, am fost astăzi prezent la fața locului, în calitate de subprefect, pentru a evalua pagubele și a găsi rapid soluții pentru a minimiza dezastrul. Încă nu avem toate datele, însă discuțiile cu oamenii și constatările din teren sunt de natură să creioneze o imagine generală care va influența deciziile operative viitoare. Curaj, suntem alături de voi”, este mesajul subprefectului județului Arad, Marius Sulincean.

Mai multe zone afectate

Pompierii arădeni au anunțat joi seara, 1 iunie 2023 că în urma fenomenelor meteorologice avertizate mai multe case au fost inundate.

„Pompierii militari ai Secției Bârzava și ai Gărzii de Intervenție Birchiș acționează în aceste momente cu trei motopompe pentru: evacuarea apei din două case, din localitatea Temeșești; evacuarea apei dintr-o casă, din localitatea Roșia Nouă și evacuarea apei din două case, din localitatea Săvârșin”, a declarat Ruxandra Klein, purtător de cuvânt al Inspectoratului penttru Situații de Urgență a ajudețului Arad.

Amintim că încă de acum câteva zile mai multe localități din județul Arad au fost afectate de inundații. Mai mult de atât oamenii nu au mai putut consuma apa din fântână, deoarece a fost contaminată. 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite