Femeia resuscitată după ce a fost luată de ape, în Argeș, a murit la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UPDATE: O femeie a fost luată de puhoaiele de apă, după precipitațiile căzute sâmbătă. A fost prinsă de localnici și resuscitată de un echipajul medical, dar a murit la spital. 

În Albești de Argeș, o femeie a fost luată de ape. ISU Argeș
În Albești de Argeș, o femeie a fost luată de ape. ISU Argeș

Echipajele medicale specializate au efectuat manevre de resuscitare și au transportat-o la spital. Din păcate, la scurt timp, femeia a decedat”, precizează IPJ Argeș.

Din primele verificări, s-a stabilit faptul că, în jurul orei 16.00, femeia, de 55 de ani, din Albești de Argeș, ar fi încercat să traverseze, pe o punte improvizată, Pârâul Valea Povernii, și ar fi căzut în apă, fiind salvată, de către un localnic, la aproximativ 2 km, în aval.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a produs”, mai precizează IPJ Argeș.

 Știrea inițială:

Mai multe gospodării din Argeș au fost inundate după precipitațiile de sâmbătă. Oamenii au chemat pompierii în ajutor. O femeie a fost luată de puhoaiele de apă.

S-a întâmplat în satul Albești Ungureni din comuna Albești de Argeș.

„Solicitare de intervenție în cazul unei persoane luată de apă: este vorba despre o femeie, care a fost extrasă de către localnici. Femeia este în stop cardio-respirator și în aceste momente un echipaj SMURD efectuează manevrele de resuscitare”, preciza, puțin înainte de ora 16.30, ISU Argeș.

 

Puhoaie în Argeș. FOTO ISU Argeș
Puhoaie în Argeș. FOTO ISU Argeș

Probleme au fost și în satul Jugur din Poienarii de Muscel. 

Un echipaj de pompieri de la Detașamentul Câmpulung s-a deplasat  pentru a interveni în cazul a două gospodării care ar au fost inundate.

„Apa a intrat în gospodării după ce debitul pe un pârâu a crescut într-un timp scurt”, a precizat ISU Argeș.

Inundații în Argeș. FOTO ISU Argeș
Inundații în Argeș. FOTO ISU Argeș

O sesizare similară a venit și din partea unei gospodării din localitatea Stoenești, acolo unde a intervenit un echipaj de pompieri de la Detașamentul Câmpulung.

„S-a deplasat Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității pentru a identifica situația de urgență sesizată”, a precizat ISU Argeș.

Apa a pătruns și într-un beci din localitatea Boteni, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității se deplasează la locul solicitării pentru a identifica situația de urgență și pentru a lua măsurile necesare.

Inundații în Argeș. FOTO ISU Argeș
Inundații în Argeș. FOTO ISU Argeș

Un echipaj de la Detașamentul Mioveni s-a deplasat tot sâmbătă după-amiază, în localitatea Mihăești, în urma unei sesizări de inundare a mai multor gospodării.

Din fericire, aici apa s-a retras și nu a mai fost nevoie de intervenție. 

Argeșul, ca de altfel, mai multe județe din țară, este sub Cod portocaliu de viituri, valabil până duminică la ora 14:00.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), se pot depăşi cotele de apărare pe anumite râuri din  Argeş, Caraş Severin, Mehedinţi, Dolj, Hunedoara, Gorj, Vâlcea,  Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova şi Ilfov.

„Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare”, se arată într-un comunicat. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite