Înjunghiat de faţă cu Poliţia, după ce a fost terorizat minute în şir. Unul dintre suspecţi, arestat pentru tentativă de omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tentativă de omor de faţă cu poliţiştii, în Băbeni - Vâlcea Foto generică Arhiva Adevărul
Tentativă de omor de faţă cu poliţiştii, în Băbeni - Vâlcea Foto generică Arhiva Adevărul

Incidentul extrem de violent s-a produs luni seara, 21 iunie, în oraşul Băbeni din judeţul Vâlcea. Un bărbat a fost înjunghiat în faţa poliţiştilor chemaţi să liniştească nişte localnici extrem de agresivi. Unul dintre aceştia a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor.

Marţi, 22 iunie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de trei inculpaţi, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Unul dintre ei este cercetat penal şi pentru tentativă de omor, motiv pentru care acesta a fost iniţial reţinut, iar apoi arestat preventiv. În cazul celorlalţi agresori s-a decis anchetarea în stare de libertate, sub control judiciar.

Incidentul a izbucnit luni seara, în jurul orei 22:10, când un localnic din Băbeni - Vâlcea s-a trezit la poarta casei cu trei bărbaţi înarmaţi cu securi şi cuţite. Din faţa porţii aceştia au început să urle şi să profereze ameninţări cu moartea. Ca să-l determine pe proprietar să iasă din casă, au început să lovească poarta cu securile şi cuţitele, provocând teroare minute în şir, până a venit Poliţia la faţa locului.

Abia atunci, victima a ieşit din curte, dar cum agresorii nu s-au potolit, l-a lovit cu pumnul pe unul dintre ei. Un altul, care a observat momentul s-a repezit cu un cuţit şi, fără să mai ţină cont de poliţiştii prezenţi la faţa locului, l-a înjunghiat pe proprietar în stomac. 

Surprinşi de rapiditatea cu care s-a petrecut întreaga scenă, poliţiştii martori la înjunghiere nu au mai apucat să intervină decât prea târziu, când deja violenţele escaladaseră.  

„În timp ce se aflau în stradă, în dreptul unui imobil au manifestat un comportament violent, prin lovirea porţilor de acces în curtea imobilului, spre a o determina pe persoana vătămată să iasă din curte şi a o agresa, comportament care s-a manifestat pe o durată de aproximativ 10 minute, până când la faţa locului şi-a făcut apariţia un echipaj de poliţie”, au explicat procurorii cum au început violenţele.

Aceeaşi sursă a mai precizat: „În aceste împrejurări, după ce persoana vătămată, pe fondul conflictului generat de inculpaţi, a lovit cu pumnul pe unul dintre aceştia, un alt inculpat (cel reţinut), s-a îndreptat în fugă către persoana vătămată, fiind înarmat cu un cuţit. I-a aplicat acesteia, din faţă, o lovitură în zona abdominală, actul de violenţă având un caracter spontan, executat cu rapiditate, spre surprinderea lucrătorilor de poliţie, care nu au putut împiedica agresarea victimei. Aceasta a suferit o plagă penetrantă înjunghiată, fiindu-i pusă în primejdie viaţa”, au mai specificat anchetatorii.

După cele întâmplate, agresorii au fost duşi la audieri, iar victima la spital. Faţă de doi dintre ei s-a luat măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu ziua de marţi, 22 iunie. De asemenea, li s-a atras atenţia că dacă nu respectă obligaţiile care le revin, riscă arest la domiciliu sau arest preventiv.

În cazul celui de-al treilea agresor, cel care a înjunghiat victima, un judecător de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vâlcea a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Ancheta a fost derulată de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, al IPJ Vâlcea. 

Vă mai recomandăm şi:

Cum a devenit cunoscută o plantă decorativă. Gafa amuzant vulgară a unui primar renumit în ţară VIDEO

Prima vedetă de talie mondială care vine în România după începerea pandemiei. Beth Hart, în „oraşul festivalurilor”: cinci concerte în 10 zile VIDEO

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite