Prima vedetă de talie mondială care vine în România după începerea pandemiei. Beth Hart, în „oraşul festivalurilor”: cinci concerte în 10 zile VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Beth Hart pe scena din Brezoi - Vâlcea în 2019 la Open Air Blues Festival Foto Genu Arişeanu
Beth Hart pe scena din Brezoi - Vâlcea în 2019 la Open Air Blues Festival Foto Genu Arişeanu

Vâlcea va găzdui timp de 10 weekenduri (18 iunie - 5 septembrie) tot atâtea festivaluri, în cadrul proiectului Brezoi Summer Camp 2021: „High five România”. Cireaşa de pe tort o vor reprezenta concertele solistei internaţionale Beth Hart.

Al doilea an de pandemie vine cu veşti extraordinare pentru iubitorii de muzică bună de pretutindeni. 

La Vâlcea, într-un loc consacrat deja datorită evenimentului de tradiţie „Open Air Blues Festival Brezoi”, pe Valea Oltului / Valea Lotrului, se organizează pentru al doilea an consecutiv „Live Music Summer Camp Brezoi”.

Un proiect care urmăreşte să aducă în atenţia publicului muzică de calitate pentru toate gusturile şi toate vârstele: de la folk, la rock, blues, jazz, electric, mai nou chiar şi lăutărească - muzică live, la munte, într-un cadru natural deosebit. În acest an, proiectul include 10 festivaluri care se vor derula la fiecare sfârşit de săptămână, cu o excepţie. 

GALERIE FOTO - „LIVE MUSIC SUMMER CAMP BREZOI - HIGH FIVE ROMÂNIA”

   

O premieră pentru întreaga lume muzicală din România va fi prezenţa la Brezoi - Vâlcea, a unui artist de calibru mondial - celebra solistă americană de blues: Beth Hart

„Ce am pregătit pentru vara 2021 este ceva ce nici pe plan naţional, cu siguranţă, nu cred că a mai fost făcut. Practic vorbim despre 10 festivaluri care se vor derula în fiecare weekend, cu excepţia celor două săptămâni când va concerta Beth Hart. Este primul artist internaţional care vine în România de la începerea pandemiei. Nu ştiu de un alt star de această talie să mai fi venit între timp”, a a dezvăluit pentru „Adevărul” iniţiatorul şi coordonatorul proiectului, Mihai Răzvan Mugescu. 

Prezenţa solistei va fi o premieră, din mai multe puncte de vedere: este prima artistă de talie internaţională care vine în pandemie în România, urmează să ofere un tur de forţă cu cinci concerte pe parcursul a 10 zile (12, 14, 18, 20, 22 august), pe aceeaşi scenă şi va concerta în cadrul unui proiect care se axează pe muzica românească, nu pe cea internaţională, precum „Open Air Blues Festival” (în cadrul căruia a devenit o prezenţă constantă în ultimii ani). Beth Hart va sta în ţara noastră pentru trei săptămâni. 

„High five România – Summer Camp Brezoi” a devenit, din motivele expuse anterior, un concept unicat, atât pentru vedeta internaţională cât şi pentru organizatori.

Beth Hart a ales România, dintre toate ţările din Europa

„A surprins pe multă lume faptul că Beth Hart a ales dintre toate ţările din Europa, România, pentru a susţine o serie de cinci concerte, toate pe aceeaşi scenă, unul după altul, mai ales că artiştii de pretutindeni au luat o pauză lungă, din cauza pandemiei, de aproape un an şi jumătate. Ideea venirii în România a pornit în urma lungilor discuţii amicale pe care le-am avut cu managerul ei. Erau tare dezamăgiţi că toate festivalurile mari din Europa, la care trebuiau să participe în vara lui 2021, au fost amânate pentru 2022. Şi am lansat o invitaţie oarecum trăsnită de a veni la Brezoi, mai ales că organizăm în fiecare weekend câte ceva. Avem scenă, avem public, sper pentru Beth Hart să avem din toată România, pentru că se ştie cât de iubită este”, a mai spus coordonatorul „Live Music Summer Camp Brezoi”.

Organizatorii Live Music Summer Camp Brezoi 2021 - la mijloc jos iniţiatorul şi coordonatorul Mihai Răzvan Mugescu  Foto Live Music Summer Camp Brezoi

Organizatorii Live Music Summer Camp Brezoi 2021 - la mijloc jos iniţiatorul şi coordonatorul Mihai Răzvan Mugescu  Foto Live Music Summer Camp Brezoi

„Beth, spune că e cea mai nebunească idee, s-o facem!”

De la gând la faptă nu a mai fost decât un pas. „Managerul ei a recunoscut că e cea mai trăsnită propunere pe care a auzit-o în ultima vreme şi a fost de acord să i-o prezinte. Iar când mi-a dat răspunsul exact acesta a fost: ”Beth, spune că e cea mai nebunească idee, s-o facem!”. Numai ce se vaccinaseră, aşa că erau pregătiţi să-şi reia viaţa, dar au constatat că toate planurile pentru 2021 s-au mutat în 2022, când am venit cu ideea”, ne-a mai împărtăşit din culisele organizării iniţiatorul concertelor. 

Iar acum zilnic, staff-ul lui Beth Hart întreabă partenerii români cum merge treaba, dacă se vând biletele, dacă jurnaliştii sunt interesaţi de prezenţa artistei. „Pentru că lor li se pare total atipic, ca mişcare de imagine, ca Beth Hart să vină pentru o serie de cinci concerte. Şi unde? În România. Unde mai exact? Şi mai atipic: la Brezoi! Încă se mai minunează lumea de ce se întâmplă aici!”, recunoaşte amuzat Mihai Mugescu.

„Încă se mai minunează lumea de ce se întâmplă aici!”

Din cele trei săptămâni pe care le va petrece în România, Beth Hart va face timp de o săptămâni repetiţii în Râmnicu Vâlcea. Nu se cunosc prea multe detalii despre ce va face în timpul liber, deocamdată. La ultimul concert de la Brezoi, din 2019, în cadrul celei de-a treia ediţii a Festivalului „Open Air Blues Brezoi”, când a stat patru zile la Vâlcea, a vizitat atelierele de ceramică de la Horezu, Complexul Muzeal Culele din Măldăreşti şi alte câteva obiective turistice.

„Vine pentru trei săptămâni în România. Sperăm ca prezenţa ei să stârnească dorinţa şi altor artişti internaţionali de a veni în ţara noastră. Şi, de ce nu, poate chiar la Brezoi!”, mai spune coordonatorul proiectului.

Artista, găzduită de un hotel nou de patru stele din Călimăneşti - Căciulata

Dacă ultima dată a stat într-un hotel din Râmnicu Vâlcea, Beth Hart va fi găzduită de această dată în staţiunea Călimăneşti - Căciulata. Doar că acum nu a mai fost nevoie să aleagă, între hoteluri, ci a fost de acord cu prima propunere primită. „Trebuia să fie un hotel cât mai aproape de Brezoi, fiind vorba despre cinci concerte. În trecut, am cazat-o la Râmnicu Vâlcea, dar e o distanţă considerabilă până la Brezoi, ca s-o străbaţi pentru cinci zile diferite”,  recunoaşte interlocutorul. 

Baricada Folk - cele mai mari nume ale genului, 18 - 20 iunie

Până în august, când va concerta Beth Hart la Vâlcea pe parcursul a două săptămâni, dar şi după, în fiecare weekend scena din Brezoi va găzduit câte un festival. 

Concertele demarează chiar în acest weekend, 18 - 20 iunie, cu „Baricada Folk”, un festival care va reuni pe aceeaşi scenă cele mai mari nume ale genului.

„La primul eveniment, „Barikada Folk”, toată floarea cea vestită a folk-ului va fi prezentă: de la Nicu Alifantis, la Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Ducu Berzi, Emeric Imre, Victor Socaciu, Maria Gheorghiu, Andrei Păunescu, toate marile numele ale acestui gen. Va fi cel mai grandios eveniment muzical pe această nişă, organizat în România, cel puţin în 2021. Pentru că nici nu s-a mai proiectat ceva similar pe perioada următoare şi nici până acum nu a existat posibilitatea”, ne mai împărtăşeşte Mihai Răzvan Mugescu.

Open Stage, lăutari, rock alternativ şi multe alte surprize

Şi dacă startul serie de festivaluri „Live Music Summer Camp Brezoi” va fi dat de muzica folk, weekendul următor va fi dedicat unui eveniment atipic - un festival pentru cei care nu au avut ocazia până acum să urce pe o astfel de scenă. Apoi, va urma un festival cu o încărcătură emoţională maximă, cu muzică rock „In memoriam Adi Bărar”, dar şi o ediţie intermediară a festivalului de blues „Open Air”, numită „3,5.Ro Edition”, cu cele mai titrate formaţii de blues din România,

Un alt weekend va fi dedicat sărbătoririi a 30 de ani de existenţă a uneia dintre cele mai cunoscute companii din Vâlcea - firma Diana, ocazie cu care vor concerta formaţii celebre din România şi Republica Moldova. Din program, nu lipseşte un festival dedicat în principal montaniarzilor, un regal cu şi despre munte.

Un alt weekend va fi dedicat, în premieră în Brezoi, muzicii lăutăreşti, iar după Beth Hart, organizatorii speră să ofere „festivalul festivalurilor” cu artişti din zona rock-ului alternativ. Iar surprizele se vor ţine lanţ.

Camping în vecinătate, pensiuni şi hoteluri pe Valea Lotrului sau Valea Oltului

Fiind vorba despre festivaluri în aer liber, organizatorii pun la dispoziţia publicului un camping, chiar în vecinătatea locului unde se desfăşoară concertele. „Zona este  dotată corespunzător cu duşuri, toalete, iluminat nocturn, locuri de joacă, teren de sport, locuri pe malul Lotrului – toate condiţiile pentru o ieşire în aer liber. Anul trecut am avut turişti care au venit cu corturi în care aveau condiţiile unui apartament. Se poate veni şi cu rulota, spaţiul fiind extrem de generos”, ne lămuresc organizatorii.

„Oraşul Brezoi abia acum începe să devină „port” turistic şi sperăm, cu ocazia evenimentelor organizate de noi, cât mai mulţi investitori să constate beneficiul pe care l-ar avea dacă ar investi în infrastructura de cazare. Până acum, Brezoi era doar oraş de tranzit. Mare parte din pensiuni şi spaţiile de cazare sunt de la Brezoi spre Voineasa, Vidra şi Transalpina, în sus, sau în jos spre Călimăneşti - Căciulata, la 12 km depărtare, pentru cei care caută confortul unei pensiuni ori al unui hotel. Campingul însă este la o distanţă rezonabilă de mers pe jos. Şi brezoienii au constatat oportunitatea de a-şi închiria locuinţele sau curţile pe perioada verii şi sperăm să o facă în număr cât mai mare şi în această vară”, mai spune Răzvan Mugescu.

Condiţii participare la festivalurile Live Music Summer Camp Brezoi 2021 Foto Live Music Summer Camp Brezoi

Condiţii participare la festivalurile Live Music Summer Camp Brezoi 2021 Foto Live Music Summer Camp Brezoi

Organizatorii recomandă turiştilor să-şi caute dinainte locuri de cazare, pe internet, dacă nu doresc să se campeze.  

În ceea ce priveşte participarea, publicul va trebui să facă dovada ori a vaccinării, ori a unui test negativ anti-COVID - fie PCR (72 de ore înainte de eveniment) fie test rapid (48 de ore înaintea intrării în festival). Copiii până în 13 ani au intrare liberă, dacă sunt însoţiţi de părinţi şi dovedesc acest lucru cu un certificat de naştere, paşaport etc. La concertele din luna iunie sunt acceptaţi câte 1.000 de participanţi/show, iar la cele din lunie iulie / august câte 2.000, dacă nu vor interveni şi alte modificări şi, cine ştie, numărul va creşte.

Toate evenimentele cu detalii pot fi găsite pe pagina de Facebook a festivalurilor „Live Music Summer Camp Brezoi 2021”, la secţiunea Evenimente. Acolo se găsesc descrieri, perioade, link-uri pentru procurarea biletelor şi absolut orice alte detalii. 

Vă mai recomandăm şi:

VIDEO „Woodstock-ul României“ la a treia ediţie. Open Air Blues Festival Brezoi a început în forţă cu artista a cărei voce „opreşte timpul în loc“

VIDEO Artista americană comparată cu Janis Joplin şi-a lansat noul album la o zi după ce a magnetizat publicul la un festival de blues din România

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite