Evaluare Naţională 2021 Vâlcea. Peste 2200 de elevi s-au înscris la examenele de Capacitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcoala Gimnazială Take Ionescu - Şcoala cu Ceas din Râmnicu Vâlcea: elevii acestei şcoli au obţinut în 2020 opt medii de 10 la Evaluarea Naţională dintr-un total de 17/judeţ Foto Adevărul
Şcoala Gimnazială Take Ionescu - Şcoala cu Ceas din Râmnicu Vâlcea: elevii acestei şcoli au obţinut în 2020 opt medii de 10 la Evaluarea Naţională dintr-un total de 17/judeţ Foto Adevărul

Marţi, 22 iunie, începe Evaluarea Naţională 2021 în întreaga ţară. În Vâlcea, s-au înscris 2207 elevi care vor da examene în 83 de centre de evaluare din întregul judeţ.

Nu toţi absolvenţii de clasa a VIII-a se vor prezenta la examenele de Evaluare Naţională 2021. Dintr-un total de 2482 de elevi vâlceni, vor participa doar 88,9%, sub procentul de la simularea din luna martie. 

Altfel spus, nu vor fi prezenţi la Capacitate cel puţin 275 de copii, pentru că e posibil ca şi din cei anunţaţi să mai lipsească.

Numărul participanţilor din acest an este cu mult mai mic faţă de anul trecut, când se înscriseseră la examen 2.927 de elevi, dintre care au absentat la ambele probe 99 de adolescenţi.

Evaluarea Naţională a absolvenţilor de clasa a VIII-a va debuta marţi, 22 iunie, cu prima probă scrisă de Limba şi literatura română.

Anul acesta vine cu o noutate la această disciplină: unele dintre subiecte sunt concepute după modelul testelor PISA, într-o programă nouă, care constă în teste de 10 pagini care trebuie completate în două ore.

Joi, 24 iunie, va urma cea de-a doua probă scrisă la matematică, iar primele rezultate vor fi afişate marţi, 29 iunie, până la ora 14:00.

Cei care vor dori să depună contestaţii o pot face în aceeaşi zi, în intervalul orar 16:00 - 19:00 şi în ziua următoare, 30 iunie, în intervalul orar 8:00 - 12:00. Rezultatele finale vor fi anunţate duminică, 4 iulie.

La simularea de la finele lunii martie, Vâlcea s-a situat peste media naţională ca nivel de promovare, dar procentul este cu mult sub cel obţinut la examenul de Evaluare Naţională de anul trecut, de peste 80%.

Cu toate acestea, elevii şi profesorii deopotrivă speră ca performanţele să se repete şi în zilele următoare. Trei elevi au obţinut nota 10 la simularea la română, iar 20 la simularea la matematică. În schimb, la Evaluarea Naţională 2020, numărul notelor de 10 la ambele materii a fost de 135.  

Topul primelor 10 şcoli din Vâlcea în funcţie de rezultatele obţinute la Evaluarea Naţională 2020 Foto Adevărul

Topul primelor 10 şcoli din Vâlcea în funcţie de rezultatele obţinute la Evaluarea Naţională 2020 Foto Adevărul

Mai mult chiar, anul trecut Vâlcea a obţinut 17 medii de 10. Unitatea de învăţământ cu cei mai mulţi copii de 10 a fost Şcoala Gimnazială „Take Ionescu” din Râmnicu Vâlcea - opt elevi (faţă de trei performeri în 2019). Celelalte şcoli care au reuşit să dea copii de media 10 au fost: Şcoala Gimnazială nr. 10 Râmnicu Vâlcea (doi copii), Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân Râmnicu Vâlcea, Şcoala Gimnazială Păuşeşti - Otăsău, Şcoala Gimnazială nr. 13 şi Şcoala Gimnazială nr. 4 - ambele din Râmnicu Vâlcea, Liceul Constantin Brâncoveanu din Horezu, Colegiul Naţional de Informatică Matei Basarab Râmnicu Vâlcea şi Şcoala Gimnazială Tudor Vladimirescu din Drăgăşani - cu câte un copil. Ultimele două unităţi de învăţământ s-au aflat şi în 2019 în clasament. 

Vă mai recomandăm şi:

Bacalaureat 2021. O instituţie de învăţământ din Vâlcea, pe primul loc în topul celor mai bune colegii din România

Rezultatele la Evaluarea Naţională, Vâlcea. O şcoală gimnazială a dat jumătate dintre mediile de 10 din judeţ

Râmnicu Vâlcea


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri