Taur omorât de un urs în Ţara Loviştei. Proprietarii au alertat autorităţile abia câteva ore mai târziu VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taur ucis de un urs în Titeşti - Ţara Loviştei - judeţul Vâlcea Foto IJJ Vâlcea
Taur ucis de un urs în Titeşti - Ţara Loviştei - judeţul Vâlcea Foto IJJ Vâlcea

Nordul judeţului Vâlcea este tot mai des vizitat de animalele sălbatice, în mod special de urşi agresivi, care de câteva săptămâni provoacă daune importante în gospodăriile oamenilor.

Ultimul atac al sălbăticiunilor a avut loc luni dimineaţa, 11 iulie, în jurul orei 6:30. Un urs a omorât un taur, al unui localnic din Titeşti - Vâlcea, în Ţara Loviştei. 

Cu toate acestea, păgubiţii au alertat autorităţile după mai bine de patru ore de la producerea incidentului, fiind fie prea şocaţi de eveniment, fie pentru că n-au ştiut sau n-au realizat ce trebuie să facă în astfel de cazuri. 

Cert este că s-a dispus deplasarea unor forţe de intervenţie în zonă, din partea Jandarmeriei Vâlcea, pentru a proteja populaţia. 

„Apelanta a precizat că animalul sălbatic nu se mai află în zonă. Totul s-a întâmplat de dimineaţă, în intervalul orar 6:30 - 7:00, dar acum aproximativ 30 de minute a sunat la 112”, a menţionat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Vâlcea, George Tacăle. 

Se pare că proprietarii taurinei nu sunt pentru prima dată victime ale sălbăticiunilor, care par să se fi învăţat şi cu zona şi cu faptul că aici pot găsi hrană la discreţie: „Persoana care a alertat autorităţile a auzit câinii lătrând şi s-a îndreptat către deal. A ajuns imediat după atac şi a surprins animalul sălbatic  care se îndrepta către pădure”, a menţionat aceeaşi sursă. 

Taur ucis de un urs în Titeşti - Ţara Loviştei - judeţul Vâlcea Sursă imagini IJJ Vâlcea

 

Între timp, s-a luat legătura şi cu primarul localităţii Titeşti - Vâlcea, urmând ca reprezentanţii tuturor instituţiilor cu responsabilitate de intervenţie în astfel de situaţii să ia măsurile care se impun. 

La jumătatea lunii iunie, localităţile de la poalele Masivului Cozia care se învecinează cu Ţara Loviştei s-au confruntat cu mai multe atacuri date de urşi. De fiecare dată au fost ucise sau rănite doar bovine. În Parcul Naţional Cozia se raportau în urmă cu trei ani, 12 urşi monitorizaţi de specialişti. O parte dintre ei, care a coborât de la munte, după hrană, a pierit în urma mai multor accidente rutiere, alta a devenit victima braconierilor

   

Ţara Loviştei, o zonă aflată în extremitatea vestică a Munţilor Făgăraş, se confruntă an de an cu astfel de situaţii. Deşi cu întârziere, luni s-a emis şi o avertizare Ro - Alert pentru zona în cauză.  

Vă mai recomandăm şi:

Localitate din Vâlcea, terorizată de urşi: patru atacuri şi tot atâtea vite ucise, iar alte două animale, rănite

FOTO VIDEO Unul dintre cei 12 urşi monitorizaţi în Parcul Cozia a fost călcat de tren pe Valea Oltului: „Cel mai probabil coborâse după hrană“

FOTO VIDEO Trei urşi scăpaţi din capcanele braconierilor. Ce rol au avut RoAlert şi SMURD în operaţiunile de salvare

FOTO VIDEO Probleme cu sălbăticiunile. Urşii au ucis zeci de animale, iar beneficiarii de ajutoare sociale sunt puşi să păzească recoltele agricole de mistreţi

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite