Hackeri din Vâlcea, Bucureşti, Cluj şi Ilfov, acuzaţi că au păcălit peste 200 de străini cu o jumătate de milion de euro VIDEO

0
0
Imagine ilustrativă Arhiva Adevărul
Imagine ilustrativă Arhiva Adevărul

Şase percheziţii domiciliare au fost executate miercuri, 6 aprilie, în trei judeţe şi în capitală, la locuinţele unor tineri suspectaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, fraudă informatică cu consecinţe deosebit de grave, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi spălare a banilor.

Operaţiunea a fost coordonată de către procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, poliţişti şi jandarmi din mai multe judeţe. 

În urma percheziţiilor domiciliare din Vâlcea, Bucureşti, Cluj şi Ilfov, 28 de persoane au fost duse la audieri. Aceştia sunt suspectaţi că au păcălit peste 200 de persoane din Italia, Spania, Norvegia, Olanda şi Belgia, valoarea totală a prejudiciului care le-a fost creat fiind estimată la aproximativ 450.000 de euro. 

„În fapt, s-a reţinut că membrii grupului infracţional organizat au postat anunţuri fictive pe mai multe site-uri de comerţ on-line, oferind spre vânzare sau închiriere bunuri pe care nu le deţineau în realitate. În acest scop, au accesat fără drept conturile unor comercianţi online şi au modificat contul bancar destinat plăţii contravalorii produselor sau serviciilor de închiriere, sumele de bani fiind plătite de către persoanele vătămate în conturile membrilor grupului infracţional organizat”, se menţionează într-un comunicat al DIICOT.

Percheziţii la locuinţele unor hackeri din Vâlcea, Cluj, Bucureşti şi Ilfov: peste 200 de străini păcăliţi, prejudiciu - 450.000 euro

Aceeaşi sursă a mai precizat şi că: „Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor din cadrul B.C.C.O. Piteşti, poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate din judeţele Cluj, Vâlcea, Olt, Hunedoara şi Arad, precum şi de cel al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Bucureşti, Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca şi I.J.J. Vâlcea. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale”.

Vă mai recomandăm şi:

Şpaga luată de un poliţist de la Crimă Organizată ca să divulge unui hacker informaţii din dosarul penal

Hoţi prinşi în timp ce furau tone de ţiţei dintr-o conductă. Percheziţii la casele suspecţilor VIDEO

Râmnicu Vâlcea


Ultimele știri
Cele mai citite