FOTO VIDEO EXAMEN CAPACITATE 2014 VÂLCEA. Subiectele de Matematică la testul de Evaluare Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 3300 de elevi din Vâlcea s-au înscris la Evaluarea Naţională din acest an.
Peste 3300 de elevi din Vâlcea s-au înscris la Evaluarea Naţională din acest an.

Subiectele la Matematică de la examenul de Capacitate 2014, testare naţională care a început luni, au fost rezolvate în direct la Adevărul Live. Profesorii spun că subiectele au fost accesibile, dar un pic mai dificile decât cele de anul trecut.

UPDATE

Unul dintre cei mai cunoscuţi profesori de matematică din judeţul Vâlcea spune că subiectele  au fost puţin mai dificile decât anul trecut, dar elevii care au învăţat pot obţine cu uşurinţă o notă de 8 sau chiar 10. 

„Subiectele au fost exact ca modelele de pe site-ul Ministerului Educaţiei, un pic mai grele decât cele de anul trecut. La prima vedere, elevii care au primit nota 8 la clasă ar trebui să ia 10 la Capacitate.  La acest examen, cei care au învăţat pot obţine foarte uşor note de 7 sau 8.  Sunt convins că vor fi şi elevi care vor lua notă maximă la Capacitate, deşi e mai greu să primeşti 10 pentru că trebuie să fii foarte atent, uneori subiectele cu grad de dificultate mai scăzut sunt o piedică pentru elevii foarte buni, care au tendinţa să le trateze mai superficial, nu mai sunt foarte atenţi”, susţine Ştefan Smărăndoiu, cel care l-a avut elev şi pe medaliatul cu aur de la Balcaniada de Matematică din acest an, Laurenţiu Ploscaru.   

Şi unii dintre elevi sunt de părere că subiectele de la Matematică au fost mai uşoare decât cele de la Română.

 „Subiectele mi s-au părut foarte uşoare, cred că iau minim 9 sau chiar 10 la matematică. Puţin mai complicat a fost doar subiectul III. La Limba română vor avea ceva probleme, am cam dat-o în bară, a fost mai greu”, spune Ionuţ, un absolvent al C.N. Alexandru Lahovari din Râmnicu Vâlcea. 

După ce au trecut şi de această probă a examenului, unii dintre părinţi se gândesc deja la admiterea la liceu. 

„Sper ca dorinţele copilului meu să se îndeplinească şi, după un an de muncă, să obţină o medie bună la Evaluarea Naţională. Pentru liceu are două opţiuni, nu s-a hotărât, prima dintre ele este C.N „Mircea cel Bătrân”, iar cea de-a doua este C.N. „Matei Basarab”, urmăreşte profilul Matematică-Informatică. Acum să vedem cum se va clasa exact, ce notă va lua la Evaluare pentru a completa opţiunile. Normal, eu fiind profesor la Pedagogic, îmi doresc ca şi copilul meu să ajungă în această şcoală”, spune Adina Dobrete, fost inspector şcolar general adjunct. 

Primele rezultate ale examenului de Capacitate 2014 se vor afişa sâmbătă, începând cu ora 16.00. 

image

Peste 3 300 de elevi din judeţul Vâlcea s-au înscris la  Evaluarea Naţională în acest an. În Vâlcea au  fost organizate 18 centre de evaluare, cei mai mulţi candidaţi susţinând examenul la Şcoala „Take Ionescu” din Râmnicu Vâlcea şi  Colegiul Naţional „Matei Basarab”. 

EXAMEN CAPACITATE 2014. Rezolvarea subiectelor la Matematică de la Evaluarea Naţională, la Adevărul Live

capacitate valcea
image
image

Examenul de Capacitate 2014

a debutat luni, 23 iunie, cu proba la Limba română. Miercuri, elevii din judeţul Vâlcea susţin proba la matematică. Subiectele la Matematică de la examenul de Capacitate 2014 vor fi rezolvate miercuri, la Adevărul Live, de la ora 11.00.

Până atunci, modelele de subiecte la matematică la Capacitate 2014 pot fi consultate pe site-ul Ministerului Educaţiei dedicat acestora, subiecte.edu.ro.

Rezultatele parţiale  vor fi afişate în data de 27 iunie. Elevii nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii imediat după afişarea notelor. Rezultatele finale de la Evaluarea Naţională vor fi afişate la avizierele centrelor de examinare în data de 1 iulie. 

Din 2014, media de la aceste teste naţionale va reprezenta 75% din media de admitere la liceu, iar 25% vor conta mediile din gimnaziu, faţă de 50%, anul trecut, de altfel singura noutate faţă de Capacitatea din 2013, au declarat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Pe aceeaşi temă:

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Presiune pe elevii de clasa a VIII-a, de luni

GRAFIC ADMITERE LICEU 2014 Care este cea mai populară specializare

VIDEO EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Luni încep înscrierile. Ultimele pregătiri pentru examenele de la Capacitate 2014

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Lecţia video pentru proba de la Matematică

VIDEO EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Lecţia pentru proba scrisă la Română

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Subiectele primite de olimpici la matematică

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Subiectele la română primite de olimpici

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 13 elevi olimpici dau examenele în sesiunea specială

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite