VIDEO EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Lecţia video pentru proba la matematică

0
0
Examenul la matematică va avea loc pe 25 iunie 2014    FOTO: Adevărul
Examenul la matematică va avea loc pe 25 iunie 2014    FOTO: Adevărul

Marti am încheiat lecţiile teoretice pentru Evaluarea Naţională 2014 (Capacitate 2014), cu lecţia la Matematică. Am discutat despre varianta primită de elevi la simularea din februarie şi ce tip de subiecte prefigurează pentru examenul din iunie, în condiţiile în care la simulare doar 30,4% au luat note mai mari de 5 la Matematică.

 

Marti, de la ora 14.00, am continuat lecţiile video din Campania ”Adevărul te meditează şi te premiază”, cu lecţia la Matematică pentru Evaluarea Naţională 2014.

Invitat în platoul Adevărul Live a fost profesorul de Matematică Alexandru Constantinescu, directorul Liceului „Spiru Haret” din Capitală.

„Eu cred că mai este destul timp pentru a umple lacunele copiilor noştri. Anul acesta a fost echilibrat subiectul la simulare, un subiect destinat copiilor buni. Anumite subiecte au fost mai mult decât banale, dar ce vreau sa spun, din experienţa mea, este că una dintre marile probleme ale elevilor este lipsa unui calcul corect – sunt inteligenţi, creativi, logici, dar nu duc problema la capăt. Ar trebui să facă mult mai mult calcul aritmetic şi algebric. Copiii sunt deştepţi, dar nimeni nu mai ţine cont de faptul că tabla înmulţirii se învaţă pe de rost. Se întoarce toată lumea spre calculator, iar copiii pică nevinovaţi şi nu reuşesc să rezolve prin calcul problema. Şi au nevoie de matematică pentru că se lovesc de ea la tot pasul”, a declarat profesorul de matematică Alexandru Constantinescu.

Luni a avut loc lecţia video pentru examenul de la Română, susţinută de profesoara Ecaterina Stanca. Aceasta a rezolvat varianta de subiecte de anul trecut şi le-a explicat absolvenţilor de clasa a VIII-a cum să se pregătească pentru această probă.

Rezultate foarte slabe la simularea Evaluării Naţionale 2014

Simularea pentru Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a a avut loc în perioada 18-20 februarie, iar rezultatele nu au fost deloc mulţumitoare: mai puţin de jumătate din candidaţi au luat peste cinci. 

Doar 48,8% dintre elevii prezenţi au obţinut medii peste 5 la examenele din cadrul simulării naţionale la clasa a VIII-a, respectiv 66,95% la Limba română şi doar 30,4% la Matematică. Ministerul Educaţiei a dispus implementarea mai multor măsuri pentru remedierea situaţiei, cum ar fi ore de pregătire în şcoli.

Subiectele şi baremul de la simularea din februarie:

En Matematica 2014 Var Simulare LRO

En Matematica 2014 Bar Simulare LRO

Elevii de clasa a VIII-a vor termina cursurile pe 13 iunie 2014, iar Evaluarea Naţională începe pe 23 iunie, potrivit calendarului oficial

Ministerul Educaţiei precizează că, pentru perioada 16-20 iunie 2014, conducerile şcolilor vor atribui profesorilor care predau la clasa a VIII-a şi care nu au norma didactică completă sarcina de a pregăti elevii pentru Evaluarea Naţională, precum şi pentru admiterea în clasa a IX-a, la liceu.

Calendar Evaluarea Naţională 2014:

13 iunie - încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
16 - 18 iunie - înscrierea la Evaluarea Naţională
23 iunie - Limba şi literatura română - proba scrisă
24 iunie - Limba şi literatura maternă - proba scrisă
25 iunie - Matematică - proba scrisă
27 iunie - afişarea rezultatelor (pâna la ora 16:00)
28 iunie - depunerea contestaţiilor
28 - 30 iunie - rezolvarea contestaţiilor
1 iulie - afişarea rezultatelor finale.  

Lecţii de pregătire şi de consiliere pentru Bac şi Capacitate 2014

Campania “Adevărul te meditează şi te premiază” a început luni, 14 aprilie 2014 şi oferă liceenilor nu doar lecţii video susţinute de profesori din licee de top din Capitală, în care pot afla cum să înveţe pentru materiile de la examenele naţionale din vară, Capacitate şi Bacalaureat, ci şi lecţii video de consiliere, menite să-i pregătească pentru stresul şi provocările ridicate de aceste testări.

Astfel, pentru Bacalaureat, vor fi disponibile pe o platformă integrată în secţiunea Educaţie, Bacalaureat 2014, dedicată acestui examen, 40 de lecţii video până la sfârşitul lunii iunie, dintre care mai bine de 10 vizează partea de consiliere, oferite de specialişti care au lucrat cu liceeni în anii trecuţi şi i-au ajutat să promoveze cu succes la testele naţionale: cum să te organizezi ca să înveţi toată materia, cum să faci faţă stresului, cum să comunici cu profesorii şi părinţii, cum pot ei să te ajute, cum te poţi pregăti psihic şi fizic să faci faţă unei lungi perioade de examene, cum să-şi alegi materiile de examen sau cum să-şi stabileşti traseul după liceu.Restul sunt lecţii video destinate pregătirii temeinice a materiei şcolare pentru toate probele orale şi scrise. 

Şi elevii de clasa a VIII-a vor putea găsi în secţiune Educaţie de pe adevarul.ro şapte lecţii video, de la sfârşitul lui aprilie şi până la finele lunii mai, două de pregătire teoretică pentru cele două probe (Română şi Matematică) şi cinci de consiliere, de la pregătirea psihică pentru primul examen naţional serios până la completarea corectă a fişei de înscriere la liceu şi alegerea profilului liceului.

Am ajuns la jumătatea calendarului lecţiilor: am trecut în revista modelele şi rezolvările subiectelor de la Română (scris şi oral), de la Matematică şi Istorie, dar şi cele aferente probelor de testare a competenţelor liceenilor (comunicare în limba română, comunicare într-o limbă străină şi competenţe digitale).

Le dorim participanţilor mult succes şi mult spor la învăţat!


Pe aceeaşi temă:

VIDEO EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Lecţia pentru proba scrisă la Română

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 13 elevi olimpici dau examenele în sesiunea specială

Educație


Ultimele știri
Cele mai citite