FOTO VIDEO Ce a păţit şoferul care a retezat un stâlp de electricitate şi a lăsat o stradă în beznă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noi detalii au ieşit la iveală în cazul şoferulului care a rămas fără maşină, după ce a retezat un stâlp de electricitate şi a lăsat o stradă întreagă în beznă, în Vâlcea.

GALERIE FOTO

Incidentul s-a petrecut duminică seara, 20 octombrie, pe o stradă din Râmnicu Vâlcea. O maşină scăpată de sub control a lovit alte două autoturisme parcate, iar apoi a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate. În urma impactului, stâlpul a căzut peste maşină, iar întreaga stradă a rămas în beznă. 

Au ieşit la iveală noi amănunte legate de acest caz. Unul dintre ele se referă la şoferul care a provocat tot dezastrul, care, după incident, a fugit de la locul faptei. Poliţiştii l-au găsit acasă, după ce au verificat în baza de date cui aparţine autoturismul distrus de stâlp. 

Ulterior, s-a aflat că bărbatul circula cu maşina deşi avea permisul de conducere suspendat. Pe lângă faptul că a refuzat testul cu alcooltest, dus la spital pentru recoltarea a două probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei, acesta s-a răzgândit şi nu a mai vrut să le lase pe asistente să se apropie de el ca să îi ia sânge.  

Mai mult, deşi iniţial s-a spus că nu au existat victime, în urma incidentelor rutiere, ulterior s-a descoperit că existat o persoană care a avut de suferit de pe urma acestui accident. Este vorba despre un bărbat de 29 de ani, care era chiar pasager în maşina care a provocat dezastrul. Acesta s-a prezentat la spital, dar potrivit Poliţiei Vâlcea, prezenta leziuni uşoare. Martorii oculari l-au văzut şi pe acesta fugind de la locul faptei, odată cu şoferul.

Reţinut pentru 24 de ore

„Pe numele bărbatului de 30 de ani a fost întocmit un dosar pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice deşi avea acest drept suspendat, refuzul de la prelevare de mostre biologice, părăsirea locului accidentului şi vătămare corporală din culpă. În urma probatoriului administrat, organele de cercetare penală din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea au dispus reţinerea pentru 24 de ore a bărbatului, acesta fiind încarcerat în acest moment la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Vâlcea”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Cătălin Udrea.

Marţi, 22 octombrie, bărbatul va fi prezentat Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, dar, în ciuda pagubelor produse şi a acuzaţiilor care i se aduc, nu este exclusă ipoteza de a scăpa de arest preventiv şi a se alege doar cu control judiciar. 

Nu este clar dacă şoferul era sub influenţa alcoolului sau al drogurilor. În ceea ce priveşte pagubele produse, atât proprietarilor de maşini lovite, cât şi furnizorului de energie electrică, aceştia vor trebui să deschidă acţiune civilă în instanţă pentru recuperarea prejudiciului. 

Nu se ştie motivul pentru care conducătorul auto a pierdut controlul volanului, dar martorii oculari au menţionat că acesta conducea cu viteză şi că ar fi evitat un copil pe o trecere de pietoni, lucruri care nu au fost confirmate oficial. Cât despre copilul evitat, aceiaşi martori au menţionat că a fost dus la spital, dar aici s-a constatat doar că a suferit o sperietură zdravănă.                                                                                                          

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite