FOTO Dubă răsturnată pe drumul de munte al staţiunii Vârful Roman - Horezu. Cine este şoferul care nu a supravieţuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grav accident de circulaţie în care un om şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au ajuns la spital în stare gravă, s-a produs duminică după-amiaza în apropiere de Vârful lui Roman - Horezu.

GALERIE FOTO

Pe drumul de munte care duce în staţiunea Vârful lui Roman - Horezu, din Munţii Căpăţânii, duminică, 20 octombrie, un şofer şi-a pierdut viaţa. Bărbatul de 49 de ani conducea o autoutilitară când duba a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat, oprindu-se într-un copac.

A fost o minune că ceilalţi doi pasageri din vehicolul de transport marfă au scăpat cu viaţă, duba s-ar fi putut prăbuşi în râpa de pe marginea drumului. Ei au ajuns însă cu răni foarte grave la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Râmnicu Vâlcea.

La faţa locului au intervenit un echipaj SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea şi două echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea.

Când salvatorii au ajuns la faţa locului, şoferul era în viaţă, inconştient şi i s-au executat manevre de resuscitare de către specialiştii SAJ. A intrat însă în stop cardio-respirator şi nu a supravieţuit. Celelalte două victime au suferit mai multe politraumatisme.

Şoferul era un cunoscut şi apreciat bucătar în Vâlcea - Gabi Vâlceanu - „maestru bucătar” la propria firmă de catering „Casa Vâlceanu” din Râmnicu Vâlcea. Sub motto-ul: „Gătesc ca pe vremuri şi la tine acasă”, organiza o serie de evenimente în judeţ şi în ţară. Avea peste 20 de ani de experienţă, perioadă în care a lucrat şi la popota Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea. 

Urcase sâmbătă, 19 octombrie, în staţiunea Vârful lui Roman din Horezu. „Caravana bucătarului Vîlceanu se află în Vârful Roman” - anunţa pe propria pagină de socializare, cu o zi înainte să moară. A fost ultimul eveniment, în care a bucurat papilele gustative ale fanilor săi cu preparatele sale tradiţionale, de la care a şi postat câteva poze.  

Nu se ştie exact motivul care a determinat ca dubiţa să se răstoarne pe drumul pietruit şi să se oprească într-un copac, în timp ce cobora din staţiunea montană Vârful lui Roman - Horezu, deşi nu sunt excluse viteza sau afecţiunile medicale. 

Se fac cercetări pentru stabilirea cauzei şi a împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier. 

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite