FOTO Unde îşi lasă oltenii maşina când merg duminica la târg. Podul peste Olt, transformat în parcare. „Ce soluţii îmi oferiţi ca să nu mai încalc legea?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un târg de vechituri care se organizează de trei ori pe săptămână în Râmnicu Vâlcea reuşeşte să scoată din casă mii de oameni. Cum locaţia este într-un cartier mărginaş al oraşului, lângă şoseaua de centură, în lipsa unor spaţii de parcare, oltenii parchează fiecare cum poate. Aşa se face că, în mod special duminica, un pod peste Olt se transformă în parcare.

Astăzi, 15 aprilie, angajaţii Poliţiei Locale Râmnicu Vâlcea au dat amenzi tuturor celor care au parcat pe toată lungimea podului peste Olt, de la intrarea estică în municipiul reşedinţă de judeţ. Târgul de vechituri reuşeşte să adune la un loc mii de oameni, în mod special duminica, deşi el se organizează inclusiv marţea şi vinerea. 

Din când în când, prin zonă mai vin şi oamenii legii. Astăzi au dat peste 30 de amenzi, în nici o oră. 

Şi nu doar podul se transformă temporar duminica în parcare, ci şi şoseaua de centură care face parte dintr-un drum naţional DN 7 / E 81, fiind una din cele mai tranzitate artere rutiere din ţară. 

Şocaţi de înştiinţările lăsate pe bordul maşinilor de poliţişti, oltenii s-au arătat revoltaţi chiar dacă ştiu că legea interzice staţionarea sau parcarea pe un pod: „De dat amenzi, imediat daţi, dar ca să nu mai încalc legea ce soluţii îmi oferiţi?”, a fost întrebarea invariabilă pe buzele celor sancţionaţi. 

Poliţiştii de la Locală le-au replicat că treaba lor este doar să se asigure că se respectă legea, îndrumându-i spre o parcare situată pe malul opus al Oltului, în faţa Maternităţii.

Şoferii s-au ales cu o amendă de 290 de lei, cu posibilitatea de  o plăti la jumătate în 48 de ore, dar şi cu 2 puncte penealizare. 

Deşi târgul de săptămână de la Goranu se organizează în acelaşi loc de zeci de ani, nici o administraţie, până acum, nu a reuşit să vină cu o soluţie pentru a pune la dispoziţie suficiente locuri de parcare. Singura din zonă se află pe celălalt mal al Oltului, dar se dovedeşte neîncăpătoare în fiecare duminică. 

De asemenea, oamenii s-au arătat revoltaţi şi de lipsa de indicatoare, deşi pe pod legislaţia este clară – se interzice staţionarea şi parcarea pentru a nu fi afectată structura, acuzând autorităţile că de fapt urmăresc să închidă târgul, dar şi de faptul că... nu se dau amenzi în permanenţă: „Am venit şi săptămâna trecută şi am parcat tot aici. Atunci de ce n-a venit nimeni să dea amenzi?” 

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite