Arderea grăsimilor prin accelerarea metabolismului: care sunt factorii cheie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
dieta

Dacă nu te numeri printre norocoşii cu un metabolism accelerat, care pot mânca aproape orice fără să se îngraşe, aplică sfaturile nutriţioniştilor pentru a lupta eficient împotriva kilogramelor în plus.

Nu este pentru nimeni un secret fapul că pe măsură ce îmbătrânim organismul suferă anumite schimbări iar metabolismul tinde să devină mai lent. Dacă în perioada adolescenţei era suficient să mănânci sănătos pentru a nu avea probleme cu greutatea, după vârsta de 40 de ani lucrurile devin ceva mai dificile, scrie betterme.tips.

Cu toate acestea, nutriţioniştii vorbesc despre câţiva factori ce pot stimula metabolismul:

Stilul alimentar

Alimentaţia este primul lucru pe care ar trebui să-l luaţi în considerare dacă doriţi să acceleraţi procesele metabolice. Nu supraîncărcaţi sistemul digestiv cu produse complexe, optaţi pentru fructe şi legume, nuci şi cereale integrale.

Fibre şi proteine

Consumul de fibre şi proteine joacă un rol important în menţşinerea unui metabolism aler. Totuşi, nutriţionişrii recomandă evitarea abuzului de suplimente sau carne roşie, în favoarea unor produse precum migdale, broccoli şi fasole.

Consumul unei cantităţi optime de apă

Organismul trebuie să lucreze suplimentar pentru a regla temperatura apei atunci când aceasta ajunge în organism, procesul conducând la o viteză mai mare de ardere a grăsimilor.

Sportul

Indiferent de vârstă, stare sau condiţie fizică, sportul nu numai că te ajută să arăţi mai bine, dar te face şi să te simţi mult mai energic şi motivat. Mişcarea contribuie la accelerarea metabolismului.

Suficiente ore de somn

Când corpul nu beneficiază de suficiente ore de somn, vei ajunge să te simţi stresat. Sănătatea este una din cele mai importante valori. Aveţi grijă de corpul şi de mintea voastră, astfel încât să puteţi trăi viaţa la maxim.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite