UPDATE Atenţie, şoferi, pe DN 7! Accident pe Valea Oltului, în urma căderilor de bolovani de pe versanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căderi de pietre de pe versanţii de pe Valea Oltului, pe carosabilul DN 7 / E 81, în zona Câineni - Vâlcea Foto Arhiva Adevărul
Căderi de pietre de pe versanţii de pe Valea Oltului, pe carosabilul DN 7 / E 81, în zona Câineni - Vâlcea Foto Arhiva Adevărul

O coliziune între două maşini a avut loc duminică dimineaţa, 8 august, pe DN 7 / E 81, în zona Câineni - Vâlcea, soldată cu două victime, din cauza căderilor de pietre de pe versanţii care străjuiesc Defileul Oltului.

Update, ora 10:05 Potrivit Poliţiei Vâlcea la această oră se circulă alternativ pe Valea Oltului, în zona Câineni, unde s-a raportat o cădere de pietre de pe versanţi pe carosabil, la km 233 + 200 m. 

Este al doilea accident rutier produs pe DN 7 / E 81 în judeţul Vâlcea ce are drept cauză nepăstrarea unei distanţe corespunzătoare în timpul mersului de către participanţii la trafic. 

Update, ora 09:33 Una dintre victimele accidentului de pe Valea Oltului, de la Câineni, este o adolescentă de 17 ani. Aceasta a fost preluată de către o ambulanţă a SAJ Vâlcea pentru a fi transportată la spital. 

Cealaltă victimă va fi dusă, de asemenea, la o unitate spitalicească pentru a primi îngrijirile medicale necesare, de către echipajul SMURD.

- ŞTIREA INIŢIALĂ - 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, unul dintre şoferii implicaţi în accident a frânat brusc când de pe munte au început să cadă bolovani pe carosabilul DN 7.  

Surprins de gestul neaşteptat, conducătorul auto din maşina care circula în spatele primului autoturism nu a mai apucat să oprească înainte de coliziune. 

„Accident rutier în comuna Câineni, de pe DN 7, cu două maşini implicate. În urma acestuia a rezultat o  victimă conştientă, neîncarcerată. Au picat bolovani în faţa primei maşini care, pentru a evita impactul, a frânat brusc, iar cea de-a doua maşină a intrat în prima”, a explicat Octavian Fulger de la ISU Vâlcea.

Aceeaşi sursă a mai menţionat că în urma coliziunii au rezultat două victime. ISU Vâlcea a trimis la faţa locului un echipaj ASAS - autospecială de stingere cu apă şi spumă, şi un echipaj SMURD din cadrul Gărzii de Intervenţie Brezoi, dar şi o ambulanţă SAJ.

În astfel de situaţii, de obicei, traficul este întrerupt, până se elimină pericolul.

Este al doilea accident rutier produs duminică dimineaţa pe Valea Oltului, în Vâlcea. În Căciulata, din staţiunea balneară Călimăneşti, cu puţin timp înainte de incidentul de la Câineni, alte două maşini au intrat în coliziune, în urma impactului fiind rănit un copil de 8 ani.

Vom reveni cu amănunte.

Vă mai recomandăm şi:

Copil de 8 ani, rănit într-un accident pe Valea Oltului, în faţa Hotelului Cozia, din Călimăneşti - Căciulata

Ţinutul magic al cascadelor. Scoruş din Vâlcea, „cea mai înaltă cădere de apă“, văzut din dronă VIDEO

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite