Femeie sfâșiată de câinii din gospodărie, în Vâlcea. „A plătit cu viața vina altora”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incident șocant s-a petrecut luni, 9 ianuarie, în comuna Muereasca din județul Vâlcea. O femeie de 74 de ani a murit ca urmare a mușcăturilor de câini suferite în ograda casei.

Ciobănești germani câini lup deveniți agresivi Foto Colaj
Ciobănești germani câini lup deveniți agresivi Foto Colaj

Fiul victimei a fost cel care a alertat Poliția după ce a văzut că mama sa nu-i răspunde la apelurile repetate la telefon. Localnica din Muereasca, Vâlcea, a decedat la scurt timp după ce a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Vâlcea.

În urma anchetei declanșată de polițiștii vâlceni s-a stabilit că femeia a fost mușcată de către cei doi ciobănești germani (câini lupi) pe care-i avea în curte.

Fiul ei a tot sunat-o și a intrat în panică. S-a decis să-i facă o vizită și a găsit-o în curtea casei, inconștientă, plină de sânge și desfigurată, sfâșiată de câini, după cum avea să se descopere ulterior, motiv pentru care a apelat la numărul de urgență 112.

O vecină care nu se înțelegea cu familia victimei lasă de înțeles că femeia avea grijă de cei doi câini, deși nu-i dorise în ograda ei, fiind oarecum forțată să-i crească. „A plătit cu viața pentru vina altora”, a declarat aceasta jurnaliștilor, refuzând însă să ofere și alte detalii.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

„La data de 9 ianuarie, în jurul orei 19:12, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Râmnicu Vâlcea au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că mama sa nu îi răspunde la telefon. Din primele verificări efectuate s-a constatat faptul că, victima, o femeie în vârstă de 74 de ani, din comuna Muereasca, județul Vâlcea, ar fi fost mușcată de proprii câini,  fiind găsită în stare de inconștiență. Aceasta a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, însă la scurt timp a decedat”, a menționat purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu, Georgiana Țîrcu.

Potrivit sursei citate, în această cauză, polițiștii vâlceni efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, urmând să fie stabilite cauzele și împrejurările în care a survenit decesul femeii.

Specialiștii atrag atenția că deși în cele mai multe cazuri ciobăneștii germani sunt considerați printre cele mai fidele ajutoare umane - fiind cea mai populară rasă de câine de serviciu - pot deveni animale incontrolabile dacă nu sunt dresate corect. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite