Elodia 2 în Vâlcea: un bărbat ajuns „vedetă” la TV a dispărut fără urmă. Suspiciuni că a fost omorât FOTO

0
0
Aurel Drăcea - bărbatul dispărut din Mitrofani - Vâlcea Foto captură video
Aurel Drăcea - bărbatul dispărut din Mitrofani - Vâlcea Foto captură video

De mai bine de o lună, un bărbat dintr-o comună vâlceană este de negăsit. Există suspiciuni că ar fi fost omorât de nişte amici, care i-ar fi ascuns cadavrul. Ciomagul dispărutului a fost găsit în curtea suspecţilor.

Ştirea dispariţiei lui Aurel Drăcea, de 62 de ani, din Mitrofani - Vâlcea, a pus pe jar întreaga comunitate de mai bine de o lună. Bebe sau Fluturel, cum i se spunea în zonă, a fost văzut în dimineaţa zilei de 16 septembrie, iar de atunci nu se mai ştie nimic despre el. Cel care i-a anunţat dispariţia este chiar fiul său, proaspăt reîntors din Danemarca. Acesta a observat o zi mai târziu că tatăl său nu a revenit acasă şi a anunţat forţele de ordine.

GALERIE FOTO CU BĂRBATUL DIN MITROFANI - VÂLCEA ŞI LOCALITATEA DIN CARE A DISPĂRUT

În data de 19 septembrie, Poliţia Vâlcea a mediatizat dispariţia şi a cerut ajutorul populaţiei pentru a-l găsi pe bărbat: „În cursul zilei de 19 septembrie, lucrătorii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Suteşti au fost sesizaţi de către un bărbat, din comuna Mitrofani, cu privire la faptul că tatăl său, Aurel Drăcea, a plecat de acasă vinerea trecută şi nu s-a mai întors. Poliţiştii vâlceni fac verificări pentru depistarea bărbatului de 62, plecat de la domiciliul său, fără a anunţa familia cu privire la direcţia în care se deplasează”, au menţionat reprezentanţii IPJ Vâlcea, oferind şi semnalmentele acestuia.    

De atunci, omul este căutat necontenit prin păduri, în fântâni, pe coclauri, cu ajutorul forţelor de ordine, dar şi al comunităţii. Sute de oameni au participat până acum la căutări. Cum se întâmplă în astfel de cazuri de dispariţie, a fost luată în calcul şi varianta crimei. 

Pe lista suspecţilor apar doi fraţi din localitate, cu care „Bebe” era „tovarăş de pahar”. În comunitate se vorbeşte despre faptul că acesta le era dator 30 de lei, sumă pentru care se bănuieşte că ar fi fost omorât la beţie. Faptele din trecut ale celui dispărut au aruncat o umbră de neîncredere şi asupra fiului, pe care l-a maltratat mult timp în copilărie. 

Aşa a ajuns bărbatul în urmă cu cinci ani la emisiunea TV „Acces Direct”, fiind acuzat că şi-a ameninţat copilul cu moartea, pe când acesta era minor, chiar de către vecini. 

Mitrofani - Vâlcea comuna în care un localnic este căutat de mai bine de o lună Foto Adevărul - credit Ionuţ Pîrvulescu

Pădurile din Mitrofani - Vâlcea, scotocite de o lună, în căutarea unui localnic dat dispărut; Foto Adevărul - credit Ionuţ Pîrvulescu

 

Fiul care fusese maltratat în copilărie de părinţi a anunţat dispariţia

Băiatul lui Aurel Drăcea a plecat în străinătate la muncă, în Danemarca. S-a întors în ţară în luna septembrie, cu două - trei zile înainte de dispariţia tatălui. Pentru că în continuare nu se înţelegea cu părintele, în loc să revină acasă, a preferat să meargă la iubita lui, în comuna Amărăşti - Vâlcea, o localitate „peste deal”, cum o descrie primarul din Mitrofani, Gheorghe Coadă, cu care am discutat despre această dispariţie. 

„Băiatul s-a întors într-o zi de vineri, iar tatăl a dispărut duminica. L-a recuperat (pe fiu - n.r.) un cetăţean de-al nostru din comună, noaptea pe la ora 3:00. Trăieşte cu o fată de pe la Amărăşti, o comună peste deal. El a anunţat dispariţia duminică. Deci, de vineri a venit şi a anunţat tocmai duminică, că vezi Doamne, nu-l mai găseşte pe taică-său... Nu a fost cu taică-său, că el a stat mai mult plecat, că nu prea se înţelegeau. Au fost şi la „Acces Direct”, acum vreo câţiva ani, pentru că îi aplica rele tratamente pe când era minor”, povesteşte primarul Gheorghe Coadă.

„S-a dus în Danemarca, la muncă. Nu ştiu dacă s-a întors din cauza pandemiei. Cred că a lucrat în construcţii. Are şi băiatul ăsta o poveste... dacă vă spun că s-a născut la mine în maşină... Acum două decenii, când soţia lui Aurel Drăcea era gravidă, a venit la mine într-o dimineaţă, m-a trezit din somn, că-i naşte nevasta. La mine la poartă au luat-o pe femeie durerile naşterii. Am dus-o la o vecină de unde a ieşit cu copilul în braţe, iar de aici la maternitate, învelit în nişte pături..., cu sânge în maşină... El (băiatul - n.r.) îmi mai spune şi „moşule”. Soţia a murit demult... şi de la alcool”, rememorează primul - gospodar din Mitrofani.  

Ciomagul de pe prispa casei fraţilor suspecţi

Când vine vorba despre cei doi fraţi suspecţi, de care am aflat de la localnici, primarul confirmă: „Unii zic că o fi realitate cu cei doi fraţi. Aşa e, i-au găsit ciomagul la ei”.

În curtea acestora, pe prispa casei, anchetatorii au dat peste toiagul pe care Aurel Drăcea îl folosea de fiecare dată când se deplasa. Deşi au spus oamenilor legii că nu ştiu nimic despre tovarăşul lor de pahar, când a fost găsit ciomagul, fraţii au început să se fâstâcească şi să dea tot felul de declaraţii contradictorii.

„S-a înhăitat cu doi fraţi şi ăia nişte prăpădiţi. Mamă, mergea tot timpul la ăia doi. Toată lumea ştia asta. Ba chiar am înţeles că i-au găsit şi ciomagul la ei, pe care se sprijinea ca să meargă. Ce i-or fi făcut, unde l-au ascuns, asta nu ştiu să-ţi spui! Dar clar sunt ei, că prea îi vizitează cam des Poliţia. Au venit odată, mai demult şi i-au luat, am crezut că gata, i-au arestat, dar s-au întors”, spune tanti Maria. 

Mitrofani - Vâlcea comuna în care un localnic este căutat de mai bine de o lună Foto Adevărul - credit Ionuţ Pîrvulescu

Sute de oameni, localnici, poliţişti, pompieri şi jandarmi îl caută pe Aurel Drăcea de mai bine de o lună Foto Adevărul - credit Ionuţ Pîrvulescu

Omorât, iar cadavrul ascuns, pentru 30 de lei?

Localnicii par dornici să-şi împărtăşească suspiciunile: „Sunt puţine motivele pentru care se omoară pe la noi: băutura, femeile, pământul, banii sau mai bine spus lipsa lor, sărăcia... În rest ce motiv să ai ca să omori pe cineva?”, se întreabă retoric un alt sătean. 

Sătenii susţin varianta omorului şi cred că „nea Bebe” a fost îngropat fie pe undeva prin pădure, fie prin grădină. „E ca la Elodia, ce nici pe aia nu au mai găsit-o? Apoi, n-or fi şi ăştia alţi Cioacă? Mai devreme sau mai târziu, sigur îl găsesc”, ne povestesc vecinii bărbatului dispărut.

„Oamenii îşi dau cu părerea pe marginea drumului asupra acestui mister. Spun că este cazul „Elodia 2”. Zi de zi sunt aici poliţişti prin comună, au venit şi cu câine de urrmă, să caute cadavrul. Au venit şi noaptea”, ne dezvăluie şi primarul Gheorghe Coadă.  

Acesta ne confirmă ceea ce am aflat şi noi pe surse: „În ziua când a dispărut, sunt probe cu martori şi luate de pe sistemul de supraveghere video al localităţii, în care se vede cum se îndreaptă spre o pădure de la marginea comunei. Singur, e văzut pe trei camere, dar la întoarcere, nu ştiu dacă mai există dovezi, că a revenit de acolo. Locuinţa celor doi fraţi nu este însă în aceeaşi direcţie. E o distanţă până la aceştia de vreo 4 kilometri”.

Despre datoria pe care bărbatul dispărut o avea la cei doi fraţi, care ar putea fi mobilul crimei, acelaşi primar mai spune: „Se mai ducea la fraţi, la câte un pahar de vorbă. Se audea că avea o datorie către ei de vreo 30 de lei. Aşa spune unul dintre fraţi. Am auzit că unul dintre ei ar fi fost dus şi la detectorul de minciuni”.

Plictisiţi de audieri, şi-au bătut joc de anchetatori

Se pare că unul dintre fraţi ar fi dispus să recunoască fapta, dar celălalt refuză să spună ceva. Cert este că suspecţii au fost anchetaţi în mai multe rânduri. Ba chiar o dată şi-au bătut joc ce anchetatori. I-au pus pe drumuri, lăsând să se înţeleagă că îşi recunosc vina. 

Povestea este cunoscută şi printre localnici: „Recunoscuseră - hai că vă ducem să vi-l arătăm unde l-am dus, le-au spus poliţiştilor. Au plecat, cică de la Vâlcea, cu procuror, cu legişti, criminalişti, au scotocit un kilometru prin pădure şi apoi au spus - domnule, v-am declarat aşa ca să nu ne mai ţineţi pe acolo, la audieri!”.

Sute de căutători au încercat să dezlege misterioasa dispariţie

„Nu ştiu să vă spun prea multe... Eu mi-am făcut datoria ca voluntar... Mulţi oameni de la noi s-au implicat în căutări. Într-o zi, spre exemplu, cineva de la noi a numărat 38 de autoturisme care au participat la căutări. Au fost şi pompieri, jandarmi, poliţie. Comunitatea locală, alături de poliţişti, au căutat inclusiv la sfârşit de săptămână. A şi coincis cu strânsul recoltei”, ne mai împărtăşeşte primarul la fel de contrariat ca şi localnicii de misterioasa dispariţie. 

Fântânile din Mitrofani - Vâlcea scotocite de mai bine de o lună în căutarea unui localnic Foto Adevărul - credit Ionuţ Pîrvulescu

Fântânile din Mitrofani - Vâlcea, scotocite de o lună, în căutarea unui localnic dat dispărut; Foto Adevărul - credit Ionuţ Pîrvulescu

Cu toate acestea, oamenii par convinşi de varianta crimei, mai ales că nu este o noutate prin zonă: „Dom´le, ce să vă spun, dacă mă întrebaţi pe mine cred că s-a întâmplat cu el ce a păţit Ninel, în Pietroasa, peste deal”, ne împărtăşeşte un localnic. 

Isprava despre care aminteşte acesta s-a petrecut în comuna Suteşti, în primăvară. Un bărbat a fost omorât de amicul de pahar. Cearta a pornit de la o banală ţigară, pe fondul consumului de alcool. 

Ca şi în isprava din Pietroasa - Suteşti, sătenii cred că totul s-a petrecut pe fondul consumului de alcool, Mitrofani fiind într-o zonă cu o bogată tradiţie viticolă, unde producerea vinului şi a ţuicii reprezintă o cultură. Diferenţa între cele două cazuri stă în faptul că la Suteşti, peste deal, victima nu a dispărut.

Celebru la „Acces Direct” din cauza firii violente

Aurel Drăcea a devenit celebru în întreaga ţară în urrmă cu cinci ani când a devenit „vedetă” la emisiunea „Acces Direct”. S-a dus la TV, deşi a încălcat un ordin de restricţie, fiind la acea vreme cercetat sub control judiciar. 

Era acuzat de către fiul său că l-a ameninţat cu moartea, băiatul fiind minor la vremea respectivă. Vecinii s-au adunat să-l acuze că-i aplică rele tratamente copilului. La vremea respectivă, existau în cercetare  pe numele lui Aurel Drăcea mai multe dosare penale: pentru incendierea unei proprietăţi care aparţinea vecinului. Acesta îşi făcuse milă de băiat şi-l adăpostise la el. Un alt dosar era pentru tentativă de omor, după bătăile aplicate fiului care într-una dintre acestea se alesese cu patru copci la cap.

Drăcea s-a apărat în cadrul emisiunii şi a spus că vecinii aveau ceva împotriva lui şi că nu fac altceva decât să-l întoarcă pe băiat împotriva lui. „A fost un copil bun, dar aceşti oameni l-au corupt. Lovind în copilul meu, automat lovesc în mine şi mi l-au îndepărtat şi inventează că eu îl bat, că îl gonesc...”, povestea bărbatul. 

Despre incendierea proprietăţii vecinului a menţionat că ar fi fost o înscenare, după ce le-ar fi cerut vecinilor să-i lase băiatul să meargă la şcoală şi că oricine ar fi putut să le dea foc, cu un simplu chiştoc de ţigară, proprietatea acestora fiind la marginea drumului. 

Iar despre rănile fiului a menţionat că au apărut după ce geamurile de la uşa de acces s-ar fi spart în capul băiatului care i-ar fi interzis să mai intre în casă. A intrat furios, s-a creat curent şi geamurile s-au făcut ţăndări, lovind în cădere adolescentul.

Aurel Drăcea - bărbatul dispărut din Mitrofani - Vâlcea cu cinci ani înainte la TV - „Acces direct” Foto Antena 1

Aurel Drăcea, în emisiune la „Acces Direct”, cu cinci ani înainte de dispariţia sa Foto Antena 1

Şi-a ameninţat fiul cu moartea

„Silviu, băiatul de 16 ani ameninţat cu moartea chiar de tatăl lui, nu vrea decât să trăiască! Iar în timp ce adolescentul e cu un picior în iad, tatăl acuzat se spală pe mâini! Fiul lui şi toţi vecinii care au încercat să-l salveze - mint”, povestea la vremea respectivă gazda emisiunii.

Una din surorile vitrege a recunoscut şi ea în direct că mama a bătut-o crunt ani de zile, din cauza soţului: „Mă prindea de păr şi mă dădea cu capul de poarta din fier, mă juca în picioare”, confirmând astfel varianta băiatului legat de violenţele la care era supus. 

Soţia lui Drăcea în schimb a recunoscut în emisiunea respectivă că se poartă dur cu copiii săi ca să facă oameni din ei. Între timp, femeia a murit. Iar Aurel a rămas văduv. Problemele sale cu băutura au continuat, la fel şi cu vecinii, care încă de pe atunci îşi doreau să-l alunge din comunitate. Băiatul acestuia a părăsit şi el casa părintească, în căutarea unei vieţi mai bune. 

Acum în lipsa unui cadavru, anchetatorilor le este la fel de dificil ca în cazul Elodia să acuze pe cineva de crimă, dar recunosc că aceasta pare cea mai plauzibilă variantă. Cercetările, însă, continuă.

Mitrofani este o comună aflată în partea sudică a judeţului Vâlcea, în apropierea municipiului Drăgăşani, cu podgoriile căruia se învecinează pe dealurile acoperite de vii, păduri şi livezi.

Alte mistere mai mult sau mai puţin dezlegate, în Vâlcea

În primăvara anului trecut, o adolescentă de 15 ani era găsită la o săptămână după dispariţia ei, atârnând spânzurată de un copac din pădure. În ciuda dovezilor care aruncau serioase semne de întrebare asupra prietenilor acesteia, procurorul de caz a decis să închidă dosarul cu rezoluţia de „sinucidere”, concluzie care diferă cu mult de percepţia comunităţii, dar şi a unora dintre cei implicaţi în anchetă.

Şi nu este singurul mister ori singura fărădelege comisă în perioada pandemiei. Aşa cum aminteam, în primăvară, la câţiva kilometri depărtare de comuna Mitrofani, „peste deal”, un bărbat a fost omorât pe fondul consumului de alcool, în Suteşti. La fel s-a întâmplat şi în Ghioroiu, în vară, unde un localnic l-a bătut atât de tare pe cel pe care-l chemase să-i monteze o antenă, încât o zi mai târziu, acesta a murit. Violenţele s-au produs tot pe fondul consumului de alcool. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Crimă la beţie, din cauza unei ţigări: „Dă, mă, dă, că şi aşa m-ai omorât”

Prietena adolescentei găsite spânzurată în pădure a postat zile la rând pe contul de Instagram al fetei dispărute: „I'm a bitch“. A vrut să-i păcălească pe poliţişti

Mai multe - Râmnicu Vâlcea

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite