Prietena adolescentei găsite spânzurată în pădure a postat zile la rând pe contul de Instagram al fetei dispărute: „I'm a bitch“. A vrut să-i păcălească pe poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O adolescentă a fost găsită spânzurată în pădure, la aproximativ o săptămână după ce a plecat de acasă spunând că merge să-şi ia îngheţată.

GALERIE FOTO

Surse din anchetă au dezvăluit în exclusivitate pentru „Adevărul” amănunte despre calvarul pe care-l trăise Georgiana Denisa Unchiaşu, de 15 ani, din Oteşani - Vâlcea, înainte să fie dată dispărută de părinţi.

Fata a plecat de acasă pe data de 9 mai, pe 11 mai a fost dată dispărută, iar pe 15 mai a fost găsită spânzurată într-o pădure.

Pe parcurs ce ancheta înaintează ies la iveală noi amănunte legate de anturajul copilei, dar şi despre noi decizii care se iau în acest dosar de ucidere din culpă deschis în acest caz.

Spre exemplu, în urma mesajelor puse la dispoziţia anchetatorilor de un amic al fetei, s-a luat decizia ca tatăl acesteia să fie cercetat penal. Rămâne de văzut dacă va fi anchetat pentru viol sau tentativă de viol. 

În plus, vecina, prietena cu care a plecat de acasă, la distracţie pe islazul de pe deal, cu mai mulţi bărbaţi, a recunoscut că a postat în numele fetei dispărute pe Instagram, mai multe zile la rând, profitând de faptul că amica şi-a accesat contul de pe telefonul ei. A postat poze chiar din zona unde ulterior Denisa Georgiana a fost găsită moartă, precum şi o melodie cu un mesaj înjositor: „I´m a bitch.” – „Sunt o cur...ă”. Ulterior, a declarat că, „probabil”, ar fi trebuit să spună acest lucru anchetatorilor pe care, în acest mod, i-a îndrumat pe piste greşite.

„Mesaje înjositoare, postate pe contul personal de cea pe care o considera prietenă”

Reamintim că cele două fete au plecat sâmbătă, 9 mai, să se întâlnească pe un islaz cu nişte amici. Cum numele amândurora este Georgiana, ca să nu existe confuzii, o vom menţiona pe fata găsită spânzurată cu porecla după care o ştia toată lumea: Suzy. Amica ei, Georgiana, stă tot în Oteşani, gard în gard cu familia lui Suzy şi învaţă la acelaşi liceu din Horezu. Ea a fost cea care a venit cu ideea distracţiei, după ce prietenul ei, din altă comună, a venit în vizită cu încă un amic, pe post de şofer.

Anchetatorii au fost puşi pe piste greşite, după ce au văzut activitate pe contul fetei de Instagram, pe care existau postate, după ziua în care a dispărut, mesaje cel puţin dubioase: „Suzy acadea”, „Regina din iad”, precum şi o melodie în care părea că proprietara contului recunoaşte că este o fată de moravuri uşoare: „I´m a bitch”.

În urma bănuielii anchetatorilor, a fost descoperit telefonul de pe care au fost postate mesajele. Era chiar al prietenei şi colegei sale, Georgiana, fata alături de care şi-a petrecut ultima zi din viaţă: „Apăreau o serie de mesaje înjositoare, postate în numele ei, pe contul ei, chiar de către cea pe care o considera prietenă. Aceasta a profitat de faptul că şi-a accesat contul de Instagram de pe telefonul ei şi nu s-a deconectat. Suzy nu mai avea telefon, fiindcă era pedepsită. I-l luaseră părinţii. Or, dacă minora ar fi fost în viaţă, era imposibil să nu-şi acceseze conturile de socializare. Este anormal să postezi despre tine că eşti o ”cur..ă”, deci, ar fi văzut mesajele şi le-ar fi şters”, susţin surse din anchetă.

Este vorba despre mesaje care au apărut după data la care Suzy se presupune că s-ar fi spânzurat. Cum nu este foarte clar dacă a fost sau nu sinucidere, se fac cercetări în acest sens, pentru a se înlătura orice suspiciune de crimă, sau ipoteza în care minora ar fi fost împinsă să recurgă la acest gest regretabil, şi dacă da - cum şi de către cine.

„N-am vrut să intrăm noi în belele”

Georgiana a recunoscut că în acest fel i-a pus pe anchetatori pe piste false când a intrat pe contul lui Suzy care „a rămas conectată la telefonul meu... Nu m-am gândit să le spun acest lucru anchetatorilor de la bun început”. 

În faţa anchetatorilor a mărturisit că de fapt a făcut acest lucru ca să: „nu intrăm noi (ea, împreună cu prietenul, Cătălin şi cu şoferul, Alin - n.r.) în belele”! 

„Şi cum demonstraţi că am violat-o?”

În urma mesajelor de pe telefon, pe care un amic al lui Suzy le-a pus la dispoziţia Poliţiei, a început să fie cercetat şi tatăl acesteia. Este vorba despre mesaje pe care Suzy le-a schimbat cu amicul ei în care îi povestea că a fost abuzată sexual de tată, abuz de care avea cunoştinţă şi mama ei, dar nu făcuse nimic ca să-i pună capăt. „Ştie şi mama, dar nu are ce să facă”, suna unul dintre mesaje în momentul în care bărbatul a sfătuit-o să-şi ia mama şi frăţiorul mai mic şi să-şi părăsească tatăl. 

Despre aceste fapte aveau cunoştinţă şi amicele lui Suzy, cum a reieşit în urma anchetei Poliţiei, care au spus că inclusiv la şcoală se ştia despre situaţie, fata fiind extrem de extrovertită de felul ei şi vorbind destul de deschis despre abuzurile suferite: bătăi, jigniri, umilinţe, incest etc. 

Datorită acestor mesaje, s-a decis ca tatăl să fie şi el cercetat penal. Râmâne de văzut dacă va fi sau nu acuzat de viol sau tentativă de viol. 

Când a aflat ce conţineau mesajele pe care le schimbase fiica lui cu amicul ei, acesta ar fi spus: „Şi cum demonstraţi că am violat-o?”.

„Umbla prin cârciumi moartă de beată”

În plus, tatăl, Gheorghe Unchiaşu a declarat public că, de fapt, fiica lui „umbla prin cârciumi moartă de beată”. De altfel, părinţii au recunoscut, în timpul anchetei, că erau nevoiţi să fie exigenţi, pentru că fata o luase pe „drumuri greşite”, dar nu au comentat nimic când au fost întrebaţi cum de au fost de acord cu relaţia acesteia cu un bărbat de aproximativ 40 de ani, care le era prieten de familie. 

Amicii au recunoscut şi ei că în ziua în care a dispărut de acasă, Suzy a consumat trei beri şi a început să facă striptease pe capota maşinii bărbatului însurat, Alin, cel care venise dintr-o comună vecină cu prietenul Georgianei. 

Din declaraţiile amicilor mai reiese că ultimul care a văzut-o în viaţă este chiar şoferul, cu care s-a plimbat mai apoi cu maşina prin localitate. Numai că declaraţiile acestuia se contrazic cu ale altor martori. Spre exemplu, bărbatul a susţinut că ar fi lăsat-o pe fată în apropierea casei, dar şi că nu are nici o explicaţie despre motivul pentru care aceasta nu dorit să se întoarcă la părinţi. Nu a putut justifica reîntoarcerea fetei în pădure, într-o zonă apropiată de locul în care petrecuseră împreună, dar la kilometri depărtare de sat, mai spun sursele citate.

Şi acesta a încercat să-i păcălească pe anchetatori, spunând că au fost văzuţi de oamenii de prin sat, dar aceştia au recunoscut că nu au văzut decât maşina, nu şi pe fată. 

Cum pleci tu de acasă, te duci după îngheţată, te distrezi şi apoi îţi pui capăt zilelor?”

Tatăl copilei s-a declarat ferm convins că aceasta a fost omorâtă şi nicidecum că s-a spânzurat singură cu şireturile de la încălţări. De altfel, în timpul căutărilor, a cerut de mai multe ori să se ia măsuri împotriva Georgianei, fata cu care fiica lui a plecat la distracţie. 

Poziţia în care Suzy a fost găsită în pădure a dat şi ea de gândit anchetatorilor: „Refuz să cred că şi-a pus capăt zilelor. Ar însemna că avea o mare greutate pe suflet. Dar cum pleci tu de acasă, te duci după îngheţată, te distrezi pe islaz şi apoi îţi pui capăt zilelor? Ceva nu se leagă!”, au recunoscut sursele citate.

Nu s-au găsit urme de contact sexual, dar cercetările s-au extins

În urma primei autopsii, unde s-a ajuns la concluzia că Suzy a murit ca urmare a  unei  asfixii mecanice, nu s-au găsit semne de contact sexual recent, deşi ar fi fost cam greu după şapte zile în pădure să mai fie descoperit ceva recent. Însă, după ce s-a extins cercetările, s-au cerut inclusiv analize de toxicologie, material biologic etc. 

Avea sponsori care o ajutau la şcoală datorită rezultatelor la învăţătură

În ciuda reputaţiei pe care o avea în sat, sunt destui oameni, mai ales printre cei în vârstă, care-şi aduc aminte cu drag de copilă şi o laudă că avea rezultate bune la învăţătură. 

Georgiana Denisa Unchiaşu a avut media de absolvire a celor patru ani de gimnaziu 9,45. Cu media 8,10  la examen a intrat în toamna lui 2019 în a doua clasă a „Liceului Constantin Brâncoveanu” din Horezu. În plus, Suzy beneficia de o bursă oferită de o organizaţie nonguvernamentală copiilor cu rezultate bune la învăţătură, dar care provin din medii defavorizate. Organizaţia găseşte sponsori care să-i susţină pe aceşti copii la şcoală. 

Rudele şi localnicii n-au participat la căutări

Trupul neînsufleţit al tinerei a fost găsit întâmplător vineri, 15 mai, în pădure, de o localnică plecată după plante medicinale. În acest timp, poliţiştii erau pe teren, cercetau în zona islazului unde petrecuseră tinerii, sâmbătă, 9 mai, aflat deasupra pădurii unde a fost găsit trupul neînsufleţit. 

Timp de cinci zile aceştia au scotocit zi lumină satul şi împrejurimile, iar noaptea se făcea anchetă, au scos, cu ajutorul pompierilor din Buneşti, chiar şi apa din fântâni. Aveau de gând să vină cu câinele de cadavre de la Sibiu, după ce a fost folosit câinele de urmă al unităţii. Dar nu a mai fost nevoie. Între timp, nimeni din sat, nici măcar rudele, nu au participat la căutări.  

Într-o postare de acum trei săptămâni, de pe unul dintre conturile sale de socializare, întrebată cine este omul care o inspiră, Suzy avea să spună: „Iubitul meu, am învăţat de la el că nimic nu te poate doborî dacă tu nu vrei asta şi că totul e perfect dacă eşti în stare să priveşti din unghiul potrivit. El are o vorbă foarte frumoasă care mă inspiră în fiecare zi: cică, dacă strângi într-un borcan lacrimile care pe tine te seacă şi uzi cu ele o floare aceasta înfloreşte!”. 

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite