Omorât în bătaie, după ce a fost rugat să monteze o antenă TV, în comuna în care anual se produce o tragedie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omorât în bătaie cu pumnii în Ghioroiu - Vâlcea - imagine generică Foto regional md
Omorât în bătaie cu pumnii în Ghioroiu - Vâlcea - imagine generică Foto regional md

Incidentul s-a petrecut de curând în comuna Ghioroiu din Vâlcea, unde un bărbat a fost lovit atât de tare cu pumnii peste faţă încât o zi mai târziu a murit.

Întâmplarea a avut loc în urmă cu aproximativ o săptămână, pe data de 24 iunie. Victima a fost rugată să meargă la un consătean să-i monteze o antenă TV. După ce şi-a terminat treaba, gazda l-a poftit pe meseriaş la un pahar de băutură. Au tot băut până când spiritele s-au încins. 

De nervi, gazda a sărit asupra meseriaşului şi l-a lovit pe acesta cu pumnii peste faţă, de mai multe ori, cu deosebită cruzime, cum avea să se constate ulterior. Ziua următoare, în urma leziunile suferite, victima a murit. 


Agresorul a fost reţinut de poliţişti la o zi după deces, iar în data de 27 iunie a fost arestat preventiv. 

Cu toate acestea, abia miercuri, 30 iunie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dat publicităţii amănunte despre acest caz.

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus la data de 26 iunie punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat aflat în stare de reţinere pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. La data de 27 iunie, inculpatul a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă, fiind emis pe numele inculpatului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile”, au menţionat reprezentanţii Parchetului Judeţean.

Cine este agresorul

Din încheierea şedinţei în care s-a pronunţat decizia, de pe portalul instanţelor de judecată, am aflat că agresorul se numeşte Ion Ţună: „Soluţia pe scurt: Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea. Dispune luarea măsurii arestării preventive, faţă de inculpatul Ţ.I. pentru o perioadă de 30 de zile”, se specifică în sentinţă.

Procurorii au menţionat pe scurt şi împrejurările în care s-a comis fapta: „Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că în după-amiaza zilei de 24 iunie, inculpatul, în timp ce se afla la domiciliul său, împreună cu victima pe care o rugase să-i monteze o antenă TV,  pe fondul consumului de alcool, a manifestat un comportament violent faţă de aceasta, aplicându-i lovituri puternice cu pumnul la nivelul feţei, provocându-i în acest mod un traumatism cranio-facial acut închis, cu consecinţa producerii unui hematom subdural acut bilateral, care ulterior a cauzat decesul victimei, în data de 25 iunie”. 

Comuna în care în fiecare an se produce câte o tragedie

Ghioroiu este o comună din partea sudică a judeţului Vâlcea. De aceea, la cercetări au luat parte şi poliţişti din cadrul Compartimentului Investigaţii Criminale Bălceşti. Localitatea nu se remarcă prin ceva anume, poate doar prin faptul că anual comunitatea de aici este zguduită de poveşti pline de violenţă.

Anul trecut, spre exemplu, un localnic a fost acuzat că a violat în mod repetat o copilă de numai 12 ani, cu care a întreţinut relaţii sexuale anale şi orale prin constrângere şi asupra căreia a exercitat acte de agresiune sexuală. În 2019, un alt localnic, supărat pe fosta iubită, i-a agresat pe fraţii acesteia, pentru că i-au sărit în apărare, iar apoi ca să se răzbune le-a dat foc staulului cu peste 100 de oi şi le-a omorât şi câinele. O altă fărădelege a fost comisă în 2018 când un alt localnic a încercat să-şi violeze vecina. I-a oprit curentul şi a intrat noaptea peste aceasta în casă. Dar femeia a opus rezistenţă şi a fost salvată de alţi vecini care i-au auzit ţipetele. De frică, agresorul s-a ascuns timp de o săptămână în pădure. Iar exemplele de acest gen pot continua. 

Vă mai recomandăm şi:

Alegeri locale cu scandal în Vâlcea. Jurnalist ameninţat cu moartea, femeie bătută în faţa secţiei de votare VIDEO

O târgoveaţă a spart capul unui tânăr cu un par într-un târg de agroalimentar

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite