IT-istul căutat cu barca pe Olt, găsit în fața blocului. A apărut la scurt timp după ce iubita lui a făcut apel public UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr din Râmnicu Vâlcea, Liviu Anuțian Dimulescu, a fost dat dispărut miercuri, 7 iunie 2023. Căutat de pompieri în apele Oltului, misiunea a fost oprită după câteva ore, odată cu găsirea acestuia, în viață.

Liviu Dimulescu IT-istul dat dispărut în Râmnicu Vâlcea și căutat în apele Oltului Foto Poliția VL
Liviu Dimulescu IT-istul dat dispărut în Râmnicu Vâlcea și căutat în apele Oltului Foto Poliția VL

UPDATE, ora 17:15 La mai bine de două ore de la mediatizarea cazului de dispariție, Liviu Anuțian Dimulescu, de 31 de ani, a fost găsit chiar în fața blocului în care locuia cu iubita sa și copiii acesteia, motiv pentru care căutările au fost sistate. Femeia dăduse anunț la ora 16.00 pe contul de Facebook că-l caută, dar ulterior a șters mesajul postat pentru că Liviu a apărut.

„Scafandrii sosiți la locul intervenției întrerup misiunea de căutare a persoanei, deoarece Poliția a anunțat că persoana a fost găsită în fața blocului de către oamenii legii. Echipajele se vor retrage la baze”, au anunțat reprezentanții ISU Vâlcea.

Știrea inițială

Joi, 8 iunie 2023, polițiștii vâlceni au anunțat că au fost sesizați cu o zi în urmă despre plecarea voluntară a unui tânăr din Râmnicu Vâlcea - Liviu Anuțian Dimulescu.

„Acesta a plecat de la domiciliul său din municipiul Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea, fără a mai reveni până în prezent”, au menționat reprezentanții Poliției Județene.

Polițiștii au transmis și semnalmentele lui Dimulescu, în speranța că cineva poate ajuta la găsirea sa: înălțime 170 cm, greutate 70 kg, constituție atletică, calviție, păr șaten, ochi căprui, barbă îngrijită.

Semnalul telefonului, în apropierea barajului

Obiecte de îmbrăcăminte: tricou de culoare roșu, cu dungi albe și verzi, pantaloni de trening de culoare negru și adidași de culoare negru. Persoanele care pot oferi informații despre locul în care acesta se află sunt rugate să apeleze numărul de urgență gratuit 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție!”, au mai precizat polițiștii.

La scurtă vreme de la mediatizarea dispariției, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea au menționat că se fac căutări pentru salvarea unei persoane care s-a dovedit a fi chiar cea dată dispărută.

Tânăr IT-ist dat dispărut în Râmnicu Vâlcea căutat pe Olt cu bărcile cu sonar Foto ISU Vâlcea 1 jpeg
Tânăr IT-ist dat dispărut în Râmnicu Vâlcea căutat pe Olt cu bărcile cu sonar Foto ISU Vâlcea jpeg

Pe surse am aflat că ultimul semnal al telefonului IT-istului dispărut a fost captat în apropierea Barajului Râureni, din extremitatea sud-estică a municipiului Râmnicu Vâlcea.

Căutat într-un lac de acumulare al Oltului cu bărcile cu sonar

„Pompierii militari vâlceni au fost solicitați să intervină pentru căutarea-salvarea unui tânăr (în vârstă de aproximativ 31 ani) posibil dispărut în dreptul Barajului Râureni. La fața locului s-au deplasat 10 pompieri cu două autospeciale de serviciu, două bărci cu sonar și o ambulanță SMURD, din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea și al Gărzii de Intervenție Drăgășani. Totodată, au fost alertate echipajele de scafandri din cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență Dâmbovița și Olt”, au anunțat reprezentanții ISU Vâlcea.

Sursa citată a mai menționat și că a fost anunțată Hidroelectrica - Sucursala Hidrocentrala Râmnicu Vâlcea pentru a verifica grătarele Barajului Râureni, precum și pentru a anunța dacă efectuează deversări.

Reprezentanții ISU au mai precizat joi după-amiaza, 8 iunie 2023, când au început căutările și că misiunea este în dinamică.

Tânăr IT-ist dat dispărut în Râmnicu Vâlcea căutat pe Olt cu bărcile cu sonar Foto ISU Vâlcea jpeg
Tânăr IT-ist dat dispărut în Râmnicu Vâlcea căutat pe Olt cu bărcile cu sonar Foto ISU Vâlcea jpeg

Cine este IT-istul dat dispărut

Liviu Anuțian Dimulescu este nimeni altul decât unul dintre tinerii care au contribuit la înființarea Asociației „Inițiativa Vâlcea Inovează” sau cum o știe toată lumea drept „Project IVI”.

Un program derulat în Râmnicu Vâlcea care a pornit în ideea de a forma pro-bono IT-iști, pentru a mai spăla din rușinea creată de faima negativă a orașului cunoscut pe tot mapamondul drept Hackerville. Liviu s-a alăturat cauzei ca formator Linux.

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite