Cod roşu de vreme rea la munte. Trafic blocat pe Valea Oltului, din cauza unui copac căzut pe DN 7

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trafic blocat pe Valea Oltului - Vâlcea din cauza unui copac doborât de vijelie pe carosabilul DN7 - avertizare de Cod Roşu de vreme rea Foto colaj
Trafic blocat pe Valea Oltului - Vâlcea din cauza unui copac doborât de vijelie pe carosabilul DN7 - avertizare de Cod Roşu de vreme rea Foto colaj

Joi seara, 5 august, a fost emisă o avertizare Cod Roşu de vreme rea în zona montană a judeţului Vâlcea. În mai multe zone, vijelii au rupt copaci, printre care şi pe Valea Oltului, blocând traficul între Vâlcea şi Sibiu.

Agenţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod Roşu de vijelii puternice cu rafale de peste 90 km/h, grindină, descărcări electrice, averse torenţiale ce pot depăşi 35l/mp în zona montană a judeţului Vâlcea.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cetăţenii din aceste zone au fost informaţi şi avertizaţi prin mesaj Ro-Alert, situaţia fiind monitorizată permanent prin Centrul Operaţional al ISU Vâlcea.

Traficul pe Valea Oltului, spre exemplu, a fost blocat parţial la început, apoi total, timp de mai bine de o jumătate de oră, joi seara, din cauza unui copac căzut pe carosabilul DN 7 / E 81 în zona Tuţuleşti - Racoviţa, . La faţa locului a fost trimisă o autospecială de stingere cu apă şi spumă - ASAS - din cadrul Gărzii de Intervenţie Brezoi. 

Şi nu a fost singura problemă raportată cauzată de vremea rea. O familie a cerut ajutorul la 112, fiindu-i teamă să înainteze pe drumul judeţean DJ 701 D, în zona Petrimanu - Ciunget, din cauza vijeliei şi a unor copaci căzuţi. Salvamontiştii au fost anunţaţi să intervină. 

Un alt copac a căzut pe o casă din cătunul Atârnaţi, comuna Vaideeni, la faţa locului intervenind voluntarii din cadrul Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă Vaideeni. 

Un alt copac a căzut pe carosabilul DJ 665 Horezu - Vaideeni, în zonă fiind trimis un echipaj ASAS cu patru subofiţeri din cadrul Punctului Local Horezu.

Lângă Lacul Vidra, din Voineasa, un copac a căzut pe linia pe înaltă tensiune, pe DN 7A, la borna 68, pentru intervenţie fiind anunţat distribuitorul de energie electrică - CEZ.  

Copaci rupţi de vijelii în Vâlcea aflată sub atenţionare de Cod Roşu de vreme rea Foto Adevărul

Copaci rupţi de vijelii în Vâlcea aflată sub atenţionare de Cod Roşu de vreme rea Foto Adevărul

„Pentru optimizarea misiunilor de răspuns la potenţialele efecte generate de fenomenele meteorologice preconizate, pompierii din cadrul ISU Vâlcea sunt pregătiţi să asigure în cel mai scurt timp intervenţiile pentru limitarea efectelor produse de situaţiile de urgenţă, forţele de intervenţie fiind suplimentate la nevoie. În cazul unei situaţii de urgenţă reale, solicităm cetăţenilor să anunţe de îndată evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!”, au transmis reprezentanţii ISU Vâlcea.

Copaci rupt de vijelii pe Valea Oltului în Vâlcea - aflată sub atenţionare de Cod Roşu de vreme rea Foto Cristina Andreea

Copaci rupţi de vijelii pe Valea Oltului în Vâlcea - aflată sub atenţionare de Cod Roşu de vreme rea Foto Cristina Andreea

Vă mai recomandăm şi: 

Primul oraş cu protest la adresa USR: „Au trădat oamenii care i-au votat“ FOTO

Plătim scump că nu colectăm selectiv. Penalităţi de 30.000 de lei pentru o comună din România

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite