Bătrân de 85 de ani, găsit carbonizat. Cum s-a petrecut tragedia FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O casă din Prundeni - Vâlcea a luat foc, iar proprietarul a murit carbonizat, în somn Foto ISU Vâlcea
O casă din Prundeni - Vâlcea a luat foc, iar proprietarul a murit carbonizat, în somn Foto ISU Vâlcea

Incidentul s-a produs în timpul nopţii de marţi spre miercuri, 19 / 20 aprilie, într-un sat din Vâlcea. Trei echipaje de pompieri s-au luptat două ore cu flăcările, pentru a-l salva pe proprietar.

Incendiul a izbucnit într-o gospodărie din satul Zăvideni - comuna Prundeni. 

Persoana care a cerut ajutorul la 112 a anunţat că în interiorul locuinţei se află un bătrân imobilizat la pat. 

Echipajele de stingere şi un echipaj SMURD ale ISU Vâlcea s-au deplasat la faţa locului, iar în sprijinul lor au venit şi membrii Serviciului de Voluntariat pentru Situaţii de Urgenţă Prundeni. 

GALERIE FOTO CU IMAGINI DE LA INCENDIUL ÎN CARE UN BĂTRÂN A MURIT ARS DE VIU, ÎN VÂLCEA

„La sosirea echipajelor, la locul intervenţiei, incendiul se manifesta generalizat la acoperişul casei, iar suspiciunea existenţei unei persoane în interior s-a confirmat, motiv pentru care s-a trecut la crearea unei căi de acces către locul în care se afla bărbatul imobilizat, pentru salvarea acestuia. Din păcate, a fost găsit carbonizat”, a menţionat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger. 

Acoperişul locuinţei, din lemn cu învelitoare din tablă, a ars pe o suprafaţă de circa 50 mp; iar mobilierul şi alte bunuri de uz gospodăresc existent în cele două camere de locuit s-au transformat în scrum. Doar zidurile înnegrite şi degrade au rămas mărturie ale tragediei petrecute. 

O casă din Prundeni - Vâlcea a luat foc, iar proprietarul imobilizat la pat a murit carbonizat

Incendiul a fost stins abia după două ore de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei. 

„Cercetările preliminare efectuate la faţa locului arată că flăcările s-ar fi declanşat de la coşul pentru evacuarea fumului, nereparat înaintea folosirii sistemului de încălzire, scânteile rezultate ducând la aprinderea materialelor combustibile din componenţa plafonului”, a mai menţionat reprezentantul pompierilor vâlceni. 

ISU recomandă repararea din timp a sobelor şi coşurilor de fum, curăţarea şi revizuirea acestora, înlăturarea defectelor de construcţie şi izolarea acestora faţă de materialele combustibile, pentru prevenirea unor astfel de evenimente.

Vă mai recomandăm şi:

Videoclipul cu tancul lui Dani Mocanu a fost lansat pe YouTube. Are milionul de vizualizări. „A lovit intenţionat maşinile ca să-şi facă reclamă“ VIDEO

S-au pomenit cu datorii la bănci, deşi nu au împrumutat niciun leu. Păţania de coşmar a unor pensionari din Vâlcea

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite