Bătrân de 82 de ani, tâlhărit de banii de înmormântare. Mascaţi, patru tineri i-au pătruns noaptea în casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine generică Foto Poliţia Română
Imagine generică Foto Poliţia Română

Incidentul s-a petrecut într-un oraş din Vâlcea. Sub ameninţarea unui cuţit, bărbaţii mascaţi au determinat victima să renunţe la economiile sale. Acum, aceştia sunt după gratii.

Tâlhăria a fost comisă cu puţin timp înainte de miezul nopţii de luni spre marţi, 8 / 9 noiembrie, în Bălceşti - Vâlcea. 

Victima a fost trezită din somn de patru vlăjgani mascaţi care au intrat cu forţa în casă. Aceştia i-au pus un cuţit la gât şi i-au cerut banii în schimbul vieţii. 

Speriat, bătrânul le-a dat toate economiile puse deoparte pentru zile negre. A rămas fără bani şi cu o sperietură groaznică, dar nu a suferit leziuni fizice.

Joi, 11 noiembrie, agresorii au fost reţinuţi, iar seara, prezentaţi unui judecător de drepturi şi libertăţi, acesta a decis să fie cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv. 

Unul dintre tâlhari poartă numele celebrului fotbalist Armando Maradona, iar altul este recidivist. Cu toţii au vârste cuprinse între 21 şi 32 de ani şi sunt din acelaşi oraş cu victima - Bălceşti.

Tinerii sunt acuzaţi de tâlhărie calificată, comisă pe timpul nopţii, de persoane „mascate, deghizate sau travestite”, dar şi prin „violare de domiciliu”, faptă ce se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. În cazul recidivistului s-a reţinut că a comis o nouă infracţiune după rămânerea definitivă a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii mai mare de un an şi până la reabilitare sau împlinirea termenului de reabilitare, infracţiune pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de un an sau mai mare.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti. Arestează preventiv pe: Stoian Armando Maradona, (...) Borănescu Petrişor Alexandru, (...) Dumitru Florin, (...) Vulpe Eugen Ionuţ, (...) pe o durată de 30 de zile, până la 10.12.2021 inclusiv”, se menţionează printre altele în minuta instanţei publicată pe portalul instanţelor.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Bălceşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti, au identificat şi depistat patru tineri bănuiţi de comiterea unei infracţiuni de tâlhărie calificată, aceştia fiind ulterior arestaţi. La data de 11 noiembrie a.c., poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore, patru tineri cercetaţi pentru tâlhărie calificată, faptă săvârşită în noaptea de 8/9 noiembrie a.c.. În fapt, cei patru ar fi intrat prin efracţie în locuinţa unui bărbat din Bălceşti, l-ar fi ameninţat pe acesta cu un cuţit, sustrăgându-i 9.000 de lei”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Sandra Bălteanu, referitor la acest caz.

Aceeaşi sursă a mai precizat şi că în acest moment, suspecţii se află în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Vă mai recomandăm şi:

Jaf de proporţii: 120.000 de lei. Percheziţiile au vizat inclusiv familiile celor patru tineri arestaţi în final

Familia bătrânului ucis de cumnată: „Era tocat mai rău ca un porc de Crăciun”

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite