Jaf de proporţii: 120.000 de lei. Percheziţiile au vizat inclusiv familiile celor patru tineri arestaţi în final

0
0
Imagine generică Foto Poliţia Română
Imagine generică Foto Poliţia Română

Jaful a avut loc în vară, în urmă cu trei luni, când dintr-o vilă din Vlădeşti - Vâlcea au dispărut într-o noapte bani şi bunuri de valoare. Hoţii s-au ascuns apoi în Cluj - Napoca.

Vlădeşti este o localitate învecinată cu municipiul reşedinţă de judeţ Râmnicu Vâlcea, pe drumul spre staţiunea Băile - Olăneşti, unde în ultimii ani şi-au construit vile râmnicenii cu posibilităţi financiare ridicate care au dorit să nu mai locuiască în oraş.

Patru tineri vâlceni au dat spargerea într-o astfel de vilă. Ţinând cont de captură, ei au mers la pont. Apoi s-au întors în Cluj - Napoca, unde locuiau în chirie, sperând că în acest mod li se va pierde urma. 

Trei luni le-a luat poliţiştilor ca să-i descopere şi să-i aducă în faţa unui judecător de drepturi şi libertăţi care a decis să fie cercetaţi în continuare în arest preventiv. 

Şapte percheziţii au avut loc miercuri, 10 noiembrie, în Râmnicu Vâlcea, comuna Nicolae - Bălcescu - Vâlcea şi municipiul Cluj - Napoca, atât la locuinţele suspecţilor cât şi ale familiilor acestora (părinţi, bunici), unde se bănuia că au ascuns o parte din pradă. 

Anchetatorii i-au reţinut iniţial pe tineri, pentru 24 de ore, iar apoi, cu toate dovezile strânse s-au prezentat în faţa magistraţilor şi au cerut ca tinerii bănuiţi să fie trimişi după gratii. 

La percheziţii au participat poliţiştii de Investigaţii Criminale, de la Investigarea Criminalităţii Economice, luptători S.A.S. şi criminalişti din cadrul I.P.J. Vâlcea şi I.P.J. Cluj, Poliţia Băile Olăneşti şi Postul de Poliţie Vlădeşti, sprijiniţi de jandarmi de la I.J.J. Vâlcea. Operaţiunea s-a derulat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

„La data de 10 noiembrie, poliţiştii au descins în comuna Nicolae Bălcescu, municipiul Râmnicu Vâlcea şi municipiul Cluj-Napoca, la locuinţele unor tineri din judeţul Vâlcea, suspectaţi de comiterea unei infracţiuni de furt calificat, în noaptea de 7/8 august 2021, fiind ulterior puse în aplicare patru mandate de aducere. În fapt, aceştia ar fi pătruns fără drept într-o locuinţă din comuna Vlădeşti şi ar fi sustras bani şi bijuterii din aur, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 120.000 de lei. În urma investigaţiilor efectuate de către poliţişti, tinerii au fost identificaţi şi reţinuţi pentru 24 de ore, fiind prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea cu propuneri procedurale”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Vâlcea.

Aceeaşi sursă a mai precizat că în urma probatoriului administrat, instanţa de judecată a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, de arestare preventivă, a celor patru tineri, pe o perioadă de 30 de zile.

„Aceştia au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea”.

Vă mai recomandăm şi:

Judeţul care domină topul la alunecări de teren. Miliardul de lei alocat de Guvern, insuficient VIDEO

Familia bătrânului ucis de cumnată: „Era tocat mai rău ca un porc de Crăciun” 

Râmnicu Vâlcea


Ultimele știri
Cele mai citite