Bărbat condamnat pentru că a amenințat un polițist care l-a oprit în trafic. „Nu e maşina de poliţie mai în regulă ca asta!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atenție, șoferi, la modul în care discutați cu polițiștii atunci când vă opresc în trafic! Un bărbat a fost condamnat pentru ultraj după ce a amenințat un agent de poliție. Șoferul era deranjat că a fost oprit de un echipaj.

Condamnat pentru ultraj Foto: Arhivă Adevărul
Condamnat pentru ultraj Foto: Arhivă Adevărul

Bărbatul a fost oprit în trafic pentru că nu purta centura de siguranţă, iar autoturismul marca Chrysler pe care îl conducea părea a avea aplicate, pe geamurile laterale faţă, folie neomologată RAR. Incidentul a avut loc în vara anului 2020, la intrarea în Râmnicu Vâlcea.

În momentul în care agentul i-a solicitat actele pentru verificare, soția șoferului a început să filmeze. Polițistul a explicat bărbatului că urmează să îi rețină certificatul de înmatriculare pentru că foliile nu sunt omologate, în timp ce acesta a coborât geamul de la portiera şoferului, susţinând că nu are folie aplicată.

În continuare, agentul de poliţie a ocolit autoturismul şi a efectuat două fotografii cu telefonul mobil, una în partea faţă a autoturismului, şi alta la portierele dreapta faţă şi spate, care aveau geamurile ridicate. Șoferul l-a acuzat pe agentul de poliție că i-a fotografiat soția, iar situația a degenerat.

„Eşti poliţist, dar numai opt ore... Ne mai întâlnim noi!”

Cei doi au coborât din autoturism și au început să îl filmeze pe polițist. Șoferul a început să-I adreseze amenințări cu acte de violenţă agentului din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Polițistul a încercat să le explice că a făcut fotografiile pentru a dovedi că autoturismul are aplicate folii neomologate, doar că s-a ales, în schimb, cu injurii și  jigniri. La un moment dat, soția bărbatului i-a spus: „Păi faceţi poze, vreţi să vă arăt c...u?”, în timp ce agentul îi spunea: „Vă rog frumos, rămâneţi la maşină!”, se arată în dosarul de la Curtea de Apel Pitești.

Șoferul a început să-l ameninţe, spunându-i că „nu va fi poliţist tot timpul, că după opt ore îl va prinde totuşi în oraş, dat fiind că oraşul este foarte mic, că va pune alte două persoane să-i facă rău”, se arată în rechizitoriu.

Bărbatul a fost sancţionat că nu a purtat centura de siguranţă, că nu a avut permisul de conducere asupra sa și că a avut folii neomologate pe partea faţă a autoturismului. I-a fost reţinut certificatul de înmatriculare, dar și permisul de conducere pentru că nu a respectat indicaţiile polițistului.

În final, inculpatul nu a vrut să semneze procesul verbal. „Ne mai întâlnim, stai liniştit (...) ne mai întâlnim în trafic!”, i-a mai spus șoferul agentului de poliție la plecare, conform rechizitoriului.

Daune morale de 1.000 de euro către polițist

Polițistul a depus o plângere penală, iar, în cele din urmă, inculpatul a fost trimis în judecată pentru ultraj.  Pe înregistrarea video depusă la dosar chiar de către inculpat se aude cum acesta spune: „Vă rog mult de tot, nu e maşina de poliţie mai în regulă ca asta!”.

Judecătoria Râmnicu Vâlcea l-a condamnat pe inculpat la șase luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj. Inculpatul a contestat hotărârea instanței, iar Curtea de Apel Pitești i-a respins apelul, pe 23 aprilie 2024, ca nefondat. Astfel, inculpatul urmează să presteze și muncă în folosul comunității pentru 30 de zile. Decizia este definitivă.

Instanța a susținut că nu a existat nicio provocare din partea polițistului și că manifestările inculpatului la adresa agentului „au fost făcute cu intenţia de a intimida, de a inspira teamă, de nemulţumire pentru că a fost oprit în trafic”.

Judecătorii l-au obligat pe inculpat să-i plătească polițistului și 1.000 de euro, drept daune morale, dar și cheltuielile de judecată.

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite