Polițist târât cu mâna prinsă în portieră, de un șofer drogat. A tras în pneuri, după mai bine de un kilometru UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr a fost arestat pentru că a refuzat să fie testat pentru consumul de droguri. Șoferul a plecat de pe loc cu autoturismul și i-a prins mâna unui polițist între geam și portieră. Agentul a fost târât pe o distanță de aproximativ un kilometru.

Tânăr reținut de polițiști Foto: Arhivă Adevărul
Tânăr reținut de polițiști Foto: Arhivă Adevărul

UPDATE Șoferul drogat a fost arestat pentru 30 zile de Tribunalul Argeș. El este acuzat de infracțiunilor de ultraj, în forma tentativei la omor, conducere fără drept și conducere sub influența substanțelor cu efect psihoactiv.

Incidentul a avut loc în noaptea de 9 spre 10 martie 2024, în jurul orei 4.30, când un echipaj din cadrul Biroului Rutier Câmpulung Muscel (Argeș) a oprit un șofer pe DN 73, în localitatea Stâlpeni (Argeș), fiind înregistrat de aparatul radar cu viteză excesivă.

La volanul autoturismului se afla un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din Mioarele, care a fost depistat în timp ce conducea mașina cu viteza de 141 de km/h, cu 91 km/h peste limita de pe sectorul de drum unde a fost realizată constatarea.

Șoferul a fost sancționat contravențional și i s-a suspendat permisul pentru o perioadă de 120 de zile. 

Polițist târât în exteriorul autoturismului pe o distanță de 1,1 kilometri

De asemenea, bărbatului i-a fost solicitat să fie testat și pentru consumul de droguri, moment în care a plecat de pe loc cu autoturismul, prinzând mâna unuia dintre agenți între geam și portiera stânga față a autoturismului.

Agentul a fost târât în exteriorul autoturismului pe o distanţă de 1,1 kilometri. A reușit, în cele din urmă să se desprindă și tot el a tras trei focuri în pneurile mașinii.

Șoferul a continuat însă cursa nebunească și a fost urmărit de polițiști pe o distanță de mai mulți kilometri, până când a fost prins. 

„După ce a blocat din interior portierele autoturismului, a pus în mişcare autovehiculul în timp ce unul din agenţii de poliţie rutieră încerca să deblocheze portiera şoferului, agentul de poliţie fiind târât în exteriorul autoturismului pe o distanţă de 1,1 kilometri, la o viteză apreciată ca fiind de 60-70 km/h, până în locul în care agentul de poliţie a reuşit să se desprindă de autoturism într-un moment în care viteza a fost redusă, urmărirea autoturismului inculpatului continuând pe o distanţă de mai mulţi kilometri până s-a reuşit blocarea sa”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

Șoferul a fost imobilizat, iar în urma testării cu aparatul din dotare a rezultat indicii cu privire la posibila prezență a unor substanțe psihoactive.

„Odată cu oprirea şi imobilizarea autovehiculului, fiind supus testării rapide pentru determinarea unor eventuale substanţe psihoactive, au fost identificate cu aparatura specifică un număr de trei substanţe de acest tip, procedându-se ulterior, cu acordul inculpatului, la prelevarea de probe de sânge în cadrul unei unităţi medicale”, au mai transmis procurorii.

În cauză s-a deschis un dosar penal în care se fac cercetări de către polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, în forma tentativei la omor, conducere fără drept și conducere sub influența substanțelor cu efect psihoactiv. În urma cercetărilor, procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș a dispus reținerea pentru perioadă de 24 de ore a tânărului șofer.

Acesta urmează a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite