Pedeapsa drastică primită pentru ultraj. Ceartă conjugală ajunsă la Poliție, apoi în instanță

0
0
Publicat:

O ceartă între soți a creat panică într-un bloc din Pitești. Unul dintre vecini a sunat la 112 când a auzit strigăte disperate de ajutor din partea unei femei. Polițiștii care au intervenit au fost loviți și amenințați cu moartea de către agresor.

A mușcat un polițist de mână Foto: Arhivă Adevărul
A mușcat un polițist de mână Foto: Arhivă Adevărul

Incidentul șocant s-a produs în seara zilei de 15 decembrie 2022, într-un apartament din Pitești. Auzind strigăte de ajutor în bloc, un vecin a sunat la 112. La fața locului a intervenit un echipaj de poliție, format dintr-un bărbat și o femeie.

Înainte de a ajunge efectiv la locul incidentului, polițiștii au auzit și ei, din exteriorul imobilului, mai multe țipete ale unei femei: „Ajutor, mă omoară!” - se arată în rechizitoriu.

Agenții au sunat la interfon și au primit acces de intrare, iar la uşa locuinţei au fost întâmpinaţi de către o femeie care a confirmat că soţul său, în vârstă de 31 ani, aflat sub influența alcoolului, este în apartament, avertizându-i pe oamenii legii că bărbatul are un cuţit în mână.

În această situație, agentul de poliţie i-a solicitat bărbatului să stea în poziţia culcat. Inculpatul a refuzat să coopereze, iar agentul a încercat să îi aplice procedeul imobilizării.

A urmat o luptă crâncenă între cei doi, în încercarea de imobilizare a inculpatului, cei doi căzând pe podea în apartament, lovindu-se de mobilier, iar în tot acest timp inculpatul fiind agitat, extrem de agresiv şi total lipsit de cooperare", se menționează în rechizitoriu.

La un moment dat, soția bărbatului a strigat la polițiști: „Are cuţit, are cuţit, luati-i cuţitul că dă în băiat. Luati-i cuţitul, doamnă, că omoară om nevinovat”, moment în care din buzunar a căzut un cuțit, care a fost rapid înlăturat de polițistă.

„Polițistul a fost lovit în zona capului şi muscat, totodată, de mâna stângă”, se mai arată în rechizitoriu. Și agenta a fost lovită cu picioarele de către bărbat.

A rupt hainele de pe polițist

Între timp, soţia inculpatului a apelat la 112 reclamând că un agent de poliţie are un conflict cu soţul său, motiv pentru care la faţa locului şi-a făcut apariţia încă un echipaj de poliție. Inculpatul a continuat să fie agresiv şi necooperant, amenințând polițiștii cu acte de violenţă şi cu moartea. A lovit și un al treilea polițist, trăgând de hainele acestuia până le-a rupt.

Într-un final, inculpatul a fost încătușat și condus la Secţia 2 de Poliţie Piteşti, unde a continuat să amenințe și să aducă expresii jignitoare, afirmând că „a reuşit să bată patru poliţişti”.

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru mai multe infracțiuni de ultraj. La 15 aprilie 2024 a fost condamnat de Judecătoria Pitești la 2 ani și 10 luni de închisoare cu executare. De asemenea, instanța l-a obligat pe inculpat și la plata, în total, a 18.000 de lei, daune morale către trei dintre polițiști. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite