Atac armat în faţa unui liceu din Vâlcea. De la ce a pornit bătaia şi ce a motivat agresorul despre armele găsite asupra sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Armele găsite asupra unui elev care şi-a atacat un coleg în faţa liceului din Râmnicu Vâlcea Foto Jandarmeria Vâlcea
Armele găsite asupra unui elev care şi-a atacat un coleg în faţa liceului din Râmnicu Vâlcea Foto Jandarmeria Vâlcea

Un episod deosebit de violent a avut loc vineri după-amiaza, 10 decembrie, în faţa unui liceu din Râmnicu Vâlcea. Un adolescent înarmat cu un pistol şi un cuţit a atacat un elev al şcolii în plină stradă.

Incidentul s-a petrecut pe Calea lui Traian, bulevardul care străbate municipiul Râmnicu Vâlcea de la un capăt la altul al oraşului. 

Din informaţiile Jandarmeriei Vâlcea (IJJ), singura instituţie care a ieşit până la această oră cu informaţii pe marginea acestui subiect, nu reiese, dacă agresorul s-a folosit sau nu de armele sale, până la intervenţia echipei de securitate a şcolii. S-a precizat doar că liceanul Colegiului Forestier a fost bătut cu pumnii şi picioarele, de un elev al altei şcoli.

Nu se menţionează, de asemenea, nici dacă victima a suferit leziuni fizice, pe lângă trauma psihică, ci doar că întregul incident a pornit de la nişte postări pe reţelele de socializare.

Între timp, agresorul şi actele întocmite de jandarmi au fost predate Poliţiei care va continua cercetările sub coordonarea unui procuror.  

Scena, observată de personalul de securitate

„Intervenţie la Colegiul Tehnic Forestier din Râmnicu Vâlcea.

Un elev a fost bătut de un alt elev de la altă şcoală pentru nişte postări pe reţelele de socializare. Jandarmii vâlceni au intervenit imediat, iar acum agresorul va răspunde în faţa legii”, au menţionat reprezentanţii IJJ Vâlcea. 

Aceeaşi sursă a mai menţionat: „S-a întâmplat în această după amiază, în faţa colegiului. Agresorul, un tânăr de 16 ani din Râmnicu Vâlcea, şi-a aşteptat victima, elev la colegiul respectiv, să iasă de la ore, iar în momentul când a văzut-o i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele. Întreaga scenă a fost observată de personalul de securitate al şcolii care a solicitat ajutorul jandarmilor”.

Aveam armele pentru autoapărare

Armele, potrivit reprezentanţilor IJJ Vâlcea au fost găsite în urma percheziţiei. Agresorul a mărturisit că le avea asupra sa pentru autoapărare: „Un echipaj de Jandarmerie care se afla în apropierea şcolii a intervenit de urgenţă reuşind să întrerupă conflictul dintre cei doi tineri, care se pare ar fi pornit de la o postare pe o reţea de socializare. În urma verificărilor efectuate, jandarmii au descoperit în buzunarele agresorului un cuţit şi un pistol de tip airsoft şi întrebat despre ce intenţiona să facă cu ele, acesta a spus că sunt pentru autoapărare”. 

Jandarmii au întocmit pe numele agresorului actele de sesizare privind săvârşirea infracţiunilor de lovire şi alte violenţe şi portul fără drept de armă, conform Codului Penal. Actele de sesizare au fost înaintate organelor de Poliţie în vederea continuării cercetărilor.

Până la această oră, nici Poliţia Vâlcea şi nici Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea nu a făcut vreun comentariu pe marginea acestui subiect.

Vă mai recomandăm şi:

Cel mai frumos domeniu schiabil din România -  Transalpina - îşi deschide pârtiile FOTO VIDEO

Firmă amendată pentru gunoiul aruncat pe jos, lângă o ghenă, în urma unei filmări postată pe Facebook VIDEO

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite